« Me (Meryl Streep)De mensen in mijn MSN »

  Nth Degree (Morning Wood)

  28-02-06

    19:11:34, by S p r k .   , 350 words  
  Categories: Manisch

  Nth Degree (Morning Wood)

  Ik heb een soort gerecht. Eigenlijk het ideale vegetarische gerecht, maar dan met kip en spekjes erbij. Eigenlijk kunnen opvallend veel vegetarische gerechten opvallend goed worden afgemaakt met kip en spekjes, maar dat terzijde. Ik maak daar standaard altijd teveel van, zoals ook vorige week, dus heb ik een portie ingevroren.

  Dat was mijn avondeten van gisterenavond. Een ontdooid en opgewarmd prakje. Voor de leuk had ik er wel wat extra peper doorheen gegooid, maar het smaakte alsnog naar niets. Niets! Ik zou het niet eens naar Afrika op durven sturen. Of d.m.v. een trechter aan een snurkende zwerver ('openbare ruimte bewoner') willen voeren. En zo ontstond het nieuwe goede voornemen; nooit meer met voorbedachte rade prakjes invriezen opdat ze later ontdooid en opgewarmd kunnen worden.

  's Avonds ging ik met de journalist naar de film Good Night, And Good Luck. Een fijne zwart/wit film met mono geluid, lekker authentiek. Later bleek dat Robbedoesje, Bunny-Michael, Mike en Char ook in het publiek zaten, dus moesten we natuurlijk even iets gaan 'nadrinken' in de SoHo. Char ging niet mee, die had ongetwijfeld weer ergens een healing ofzo.

  Bunny-Michael zag er best heel prettig uit met z'n bril en we hebben afgesproken om de juiste versie van March of the Pinguins te gaan kijken, op bed. Hoei. Na een tijdje waren alleen de journalist en ik nog over en hebben we gepraat over de tijden van weleer, mannen met baarden en conceptuele kunst.

  Toen kwam ineens de dame van de cocktails, met wie we in het vore al hadden aangepapt, naar ons toe. Ze had een grote schaal met sushi, die ze moest uitdelen omdat het niet verkocht was en niet tot morgen bewaard kon worden. Want dan is het niet vers meer. Ze had alleen geen zin om de sushi uit te gaan delen, dus ik heb allemaal sushi-ervaringen in het klein gehad. En nu weet ik het zeker; nooit meer met voorbedachte rade prakjes invriezen opdat ze later ontdooid en opgewarmd kunnen worden, maar wel met voorbedachte rade sushi gaan eten in een speciaal daarvoor bestemd restaurant.

  No feedback yet