« Sprk en het briefje van de buurvrouwSprk en de nieuwe baan »

  Sprk en de eerste dag

  27-06-06

    00:34:18, by S p r k .   , 476 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de eerste dag

  Vandaag zou ik beginnen bij mijn nieuwe baan, dus was ik gisterenavond onzeker over alles. Zou ik het werk wel kunnen? Zouden mijn collega's me niet heel stom vinden? Zou ik aan mijn vorige werkgever een hele bizarre kantoor-gewoonte hebben overgehouden die zwaar abnormaal blijkt te zijn? Zou ik het eigenlijk wel leuk vinden?

  Ik ben een mensch van regelmaat, dus nadat ik vanochtend (niet eens heel erg moe) was opgestaan, gedoucht en aangekleed, ben ik naar de Albert Heijn gefietst om een flesje vruchtensap te kopen. Dat deed ik ook regelmatig op weg naar mijn vorige werkgever, dus dat was al vrij vertrouwd. Minder vertrouwd was het feit dat ik 5 minuten na aankoop al op kantoor was. Geen reis van anderhalf uur meer, om wakker te worden met een ontbijtje en muziekjes op mijn iPod, maar direct de keiharde realiteit in. Stipt om 9:00 uur was ik binnen.

  Terwijl het huidige nummer (nummer 100, dat nu bij de drukker ligt!) met me werd doorgenomen probeerde ik zo zachtjes mogelijk te gapen. Uiteindelijk is de baan nog veel beter dan gehoopt; ze beginnen pas tussen 9:30 en 10:00 uur! Da's alweer een extra half uurtje om lekker in bed te blijven!

  Al snel kwam de eindredactrice binnen, waarmee ik de hele dag in 1 kamer heb gezeten. Ik weet niet of ik een pseudoniem voor haar moet verzinnen, want ze heeft een hele leuke naam. En d'r broer en zus hebben nog veel leukere Annie M.G. Schmidt-achtige namen. Maar goed, ik ben discreet, hygiene verzekerd, dus ik zal de privacy van de betrokkenen respecteren. Maar ze heeft dus een leuke, linkse-scheurkalender-achtige naam.

  Verder heb ik een snoepje gekregen van (en ik citeer hier iemand anders, die de persoon in kwestie ook weleens heeft gezien) 'die geile Italiaan'. Daarna mailde hij me of ik nog een snoepje kwam halen, maar tegen de tijd dat ik besloot om op zijn zoete aanbod in te gaan, had hij het hele zakje al opgepeuzeld. Morgen zit ik de hele dag naast hem, dat dan weer wel.

  Bij mijn vorige werkgever ging de dag nog weleens traaaaaaaaag voorbij; hier leek het net alsof ik hooguit 2 uurtjes op kantoor ben geweest. Da's een heel goed teken! Dus al met al is mijn eerste dag heel goed verlopen en heb ik vanavond ook alweer allemaal dingetjes zitten regelen. Ik raakte helemaal caught up in mijn eigen enthousiasme.

  Oh, en er loopt daar een heel leuk Pools meisje rond (dus niet zoals de Poolse hoer die onder mij woont) die heel goed het pand schoon houdt. Ik kon het niet laten en heb haar mijn nummer gegeven. Ik ben best toe aan een leuk Pools meisje die eens even lekker mijn appartement komt door-Mien-Dobbelsteen-en.

  Oh, en dit ben ik met mijn scheve hoofd in Karaoke-Bar Wave (waar ik heel duidelijk niet heb gezongen).


  Met dank aan Ob-La-Di Ob-La-Da

  No feedback yet