« Sprk in de PijpSprk en de zonsondergang »

  Sprk en de onbeleefde aanschaf

  26-10-04

    11:10:29, by S p r k .   , 302 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de onbeleefde aanschaf

  Nou, vanochtend begon alweer goed. Ik stond op Amsterdam CS te wachten bij Shakie's zodat ik mijn ontbijtbagel kon bestellen. Ineens was ik aan de beurt, en riep ik iets van ..Graag een sesambagel met cream cheese, zongedroogde tomaten en pesto... Nee... Gewone tomaat en pesto. Nee, geen cream cheese. Mozzarella, tomaat en pesto. Sorry, ik ben 's ochtends niet zo alert." Waarop de mevrouw rechts van mij glimlachend antwoordde ,,Nou, wel alert genoeg om voor te dringen!"

  Oeps.

  ,,Ja, nee, als ik alerter zou zijn geweest, dan was het me misschien wel opgevallen dat u hier eerder stond met uw fiets, dan ik. Maar het spijt me. Ik vind mezelf van nature geen onvriendelijk of onbeleefd persoon." De vrouw glimlachte en zei nog iets als ,,Nee, dat zal inderdaad wel meevallen." en liep weg.

  Even later op spoor 10B, terwijl het voorval nog door mijn hoofd spookte, zag ik haar op een bankje wachten op dezelfde trein als de mijne. Ik probeerde zo onschuldig mogelijk te kijken en riep ,,Nu ga ik me de hele dag schuldig voelen!" De vrouw zei gelukkig nog wel dat dat niet nodig was.

  Er is sowieso een soort onbeleefde onvriendelijke tijd aangebroken, merk ik. Laten we zeggen dat ik sowieso niet de allervriendelijkste persoon ben wanneer ik op de fiets zit... Maar gisteren, op weg van en naar de Dirk op Mercatorplein, heb ik eerst bijna een lelijke gele auto aangereden. Toen iemand met zo'n invalidenkarretje, die riep nog iets in het buitenlands ofzo, ik verstond het niet goed, en later met mijn handvat nog een mevrouw in haar elleboog geraakt. Oei.

  Overigens... Laatst las ik ergens iets van Castro gevallen!... Dus ik dacht meteen iets als ,,Wat fijn! Cuba is vrij!" maar Fidel blijkt gewoon gestruikeld te zijn over een sigaardoosje ofzo. Wat STOM.

  No feedback yet