« Sprk en de kadokiesSprk en het avontuur met de wildplakker »

  Sprk en de stap naar volWASsenheid (aldus Robert)

  26-06-05

    21:03:04, by S p r k .   , 363 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de stap naar volWASsenheid (aldus Robert)

  Mijn vader doet mijn was. Al jaren. Eens in de week rijdt hij langs, dan moet ik buiten klaar staan met de vuile was. Als hij aan komt rijden zet ik de vuile was in de auto, pak ik een andere tas met schone was, vraag ik hem even hoe het gaat, en dan rijdt hij weer weg. En dat alles wordt een half uur eerder aangekondigd door een telefoontje. Prima systeem.

  Ik heb al meerdere keren aangegeven dat ik mijn was ook wel zelf wil doen, maar hij vond het niet nodig. En wie ben ik om hem die activiteit te ontnemen, als het z'n lust en z'n leven is...

  Maar vorige week was ik het zomaar vergeten. Dus 20 minuten nadat ik beneden had moeten staan, ben ik maar even gaan kijken. Geen auto, geen vader - wel een heleboel lege parkeerplaatsen. Mijn vader is 78 (echt!) dus die vind dat ik gewoon klaar moet staan, en anders rijdt hij gewoon weg. Hij komt niet even naar boven om te kijken of ik misschien dood in de kamer lig ofzo. Hij heeft de sleutel.

  Maar goed, mea culpa, ik had gewoon klaar moeten staan. Dus ik belde hem een uurtje later, om me te verontschuldigen. Hij kwam natuurlijk niet opnieuw langsrijden, dus Maandag mocht ik in een snikhete bus naar Aalsmeer, om mijn was op te halen. Ik heb als vergeldingsactie nog wel een pak stroopwafels gestolen.

  Maar toen wist ik het zeker; ik ging me inschrijven voor de 'wassalon' in mijn gebouw. Helaas kon ik daar niet zo heel snel in; ik moest allemaal formulieren invullen en centjes overmaken, en dan kon ik aanstaande Woensdag de sleutels krijgen. Maar mijn vuile was stapelde zich op (net als bij Tom Cruise, eigenlijk), dus ik moest even listig zijn. Ik leende de sleutels van de wassalon van de buurvrouw, en die gaf me ook nog even een instructie. En gewapend met 4 verschillende flessen wasmiddel en wasverzachter, heb ik inmiddels al 3 wasjes gedraaid. En nu hangt er van alles te drogen op mijn nieuwe Blokker uithangrekken. Toffe shit!

  Verder heb ik ook nog allemaal avonturen beleefd in Schagen, maar daar schrijf ik later nog wel over.

  No feedback yet