« Sprk en de DotsSprk en het tweede internationale interview »

  Sprk en de vertaling

  25-01-07

    16:06:37, by S p r k .   , 400 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de vertaling

  Voor iedereen die dit artikel k niet snapt, heb ik even een overzichtelijkere versie gemaakt:

  De aangeklaagde, Peppi (20), uit Zwolle, staat als het aan de aanklager ligt terecht voor doodslagpoging met beroving, diefstal van trucks, autokraken en inbraak.

  Pincode
  Het verhaal dat aan de zaak vooraf gaat is vooral vrij vreemd. Peppi, de aangeklaagde, zou op de avond van 19 oktober 2006 met een (toen nog minderjarige) minderbegaafde buurjongen, Kokki, op pad zijn geweest voor wat ?kwajongensstreken?. De twee (Peppi & Kokki dus) stalen een aantal trucks en gingen daarmee ?joyriden?. De rest van het verhaal is echter stukken minder 'onschuldig'.

  Later die avond zou Peppi namelijk geprobeerd hebben om een ook al minderbegaafde familievriend, Kekki te vermoorden. Peppi & minderbegaafde buurjongen Kokki kwamen de familievriend Kekki tegen op straat. Ze besloten wat met Kekki te gaan drinken, met volgens de aanklager al in het achterhoofd dat ze Kekki wilden beroven. Daarom keken Peppi & Kokki de pincode van Kekki af toen deze voorafgaand aan het kroegbezoek moest pinnen.

  Afzakkertje
  Na het kroegbezoek gingen Peppi & Kokkie nog mee voor een ?afzakkertje? bij Kekki thuis. Daar wisten de Peppi & Kokkie de portemonnee van Kekki te stelen maar ondanks dat bleven ze toch nog bij Kekki thuis. Die had later die avond seks met Kokki en dook daarna ook nog het bed in met verdachte Peppi, die eigenlijk een hekel zou hebben aan homo?s.

  Tijdens de seks zou Kekki een aantal opmerkingen over Puppi, de vader van Peppi hebben gemaakt. Daarop knapte naar eigen zeggen 'een draadje' in het hoofd van Peppi, waarop deze een riem om de nek van Kekki spande en aantrok. Kekki zou daarop blauw zijn aangelopen en voor dood zijn achtergelaten. Het kwam echter niet in het hoofd van Peppi op om de politie te bellen. Wel pinden Peppi en Kokkie een flinke geldsom van de rekening van Kekki.

  Angst
  Kekki zelf werd later gevonden. Via de spoedeisende hulp van het ziekenhuis kwam hij terecht op de psychiatrische afdeling omdat de man niet meer naar huis durfde. Inmiddels heeft het slachtoffer zelfs uit pure angst Zwolle verlaten.

  Peppi kreeg gisteren dus de rekening gepresenteerd: doodslagpoging met beroving, diefstal van trucks, autokraken en inbraak, met als totale straf vijf jaar cel. Kekki wil als voorschot op een schadevergoeding een bedrag van 5800 euro. De officier van justitie wil die claim toegewezen zien.

  De rechter doet over twee weken uitspraak.

  No feedback yet