« 22-07-200004-06-2000 »

  11-06-2000

  11-06-00

    21:20:07, by S p r k .   , 1331 words  
  Categories: Categorie-loos

  11-06-2000

  Vrijdag

  Zomer is weer aangebroken, denk ik, en ben ik er blij mee? HELL NEE. Ik dacht Vrijdag low budget te zijn door *niet* naar de zonnebank te gaan, maar in de tuin te gaan zonnen. Ik heb een half uur met een smeulende discman op een Blokker tuinstoel van mijn hospita gezeten, maar er gebeurde weinig tot niets. Later op de middag heb ik nog een kwartier buitengezeten, zonder al teveel effect. DACHT IK.

  Er zijn verschillende soorten barbecues; een A-barbecue is met lekker eten, leuke mensen en niet al teveel slecht weer. Een B-barbecue is een barbecue met middelmatig gezellige mensen, OK-eten en enige vervelende weersomstandigheden. Bijvoorbeeld wind, waarbij ineens al het stokbrood over het 10 maanden oude kleinkind van je hospita heen waait. Een C-barbecue heb ik gelukkig nog nooit mee hoeven maken, maar [Mieke] (een oud IRCer) vertelde me dat het not a pretty sight was; banale mensen die je zelfs niet aan zou spreken als je 4 uur lang trapped zou zijn in een lift die vastzit - desgewenst regen of zulke harde windvlagen dat je hospita haar kunstgebit de hele tijd kwijt is, en eten dat ervoor zorgt dat je de volgende dag met griep, cholera of scheurbuik op bed ligt te creperen. [Mieke], we leven met je mee. Gelukkig bleef mijn persoonlijke schade afgelopen Vrijdag beperkt tot het houden van een B-barbecue.

  Na de barbecue ben ik snel naar binnen gegaan om nog even snel te douchen voordat ik naar Amsterdam zou afreizen. Tijdens het onder-de-douche reinigen van mijn gezicht (met een mild zeepje van Clinique) had ik al bepaalde vermoedens, en die werden dan ook bevestigd toen ik na het douchen in de spiegel keek - mijn hele gezicht was knalrood. Ik dreigde even in paniek te raken - foundation zou hier niet tegen helpen, had ik in de Viva van mijn gothic collega Kristel gelezen. Moest ik Jona afbellen? Moest ik vanavond maar gewoon thuisblijven en mijn videoband van Barbra Streisand's "Funny Girl" maar weer eens kijken? Ik wist dat ik in ieder geval niet door moest draaide. Dus ik vervrouwde mezelf, en besloot gedistingeerd dat ik me hierdoor niet uit het veld zou laten slaan - ik zou die avond gewoon uitgaan. Ik zal niet teveel uitwijden over wat ik die avond heb gedaan - laat ik het houden bij he feit dat ik meerdere 'vrijheidsbeeld'-imitaties heb gedaan, samen met Mango23, en dat ik zeker 25 minuten in mijn eentje in Soho heb moeten wachten omdat Mikette veel te laat was.

  Zaterdag

  Nu ik een beetje over mijn gokverslaving heen ben, heb ik weer iets nieuws gevonden. Pillen. Maar wel veilig (geloof ik). Ik kreeg er 3 van een collega die erbij zweert - ze neemt er 3 per dag. Het zijn van die pillen die sporters nemen, om meer calorieen te verbranden en zo. Da's een leuke bijkomstigheid, wellicht, maar daar neem ik ze niet voor. Ik neem ze voor de bijwerkingen. Er zit namelijk Ephedra in, en daar krijg je ontzettend veel energie van. De eerste keer zal ik nooit vergeten - het was een paar weken geleden in de iT (I know, I know, ik schrijf niet zo regelmatig nieuwe stukjes). Jona had er ook een genomen. Uiteindelijk voelden we een klein beetje de werking, en zijn we maar gaan dansen. Maar al snel bleek dat dansen niet actief genoeg was. Dus hebben we 20 minuten lang alleen maar gesprongen. Verder kon ik ontzettend snel denken, snel praten, en deed ik een paar dingen die ik normaal gesproken nooit zou doen - no comment verder, maar het was een enigszins productieve avond.

  Sindsdien neem ik regelmatig zo'n pil. Inmiddels is het heftige er wel een beetje van af, maar da's wel prettig. Het is niet fijn om op je werk te zitten en supersnel door het kantoor te lopen omdat je barst van de energie. Oh well. Nijntje heeft de mijne geprobeerd, en heeft zelf samen met Tosw19 nog sterkere gekocht - in die van hun zit ook nog cafeine. Die pillen maakten me... Nog actiever ;) Om even een klein beeld te schetsen; Spark in de Mont Martre terwijl hij Luv en Dolly Dots liedjes aan het playbacken is. Not a pretty sight. De pillen maken me ook vals(er)... Dat kan soms best grappig zijn, en het kan soms best eng zijn... Oh well... In ieder geval, Mikette heeft ook al eens zo'n pil genomen, en had er afgelopen Zaterdag nogal op gerekend dat ik er ook een voor haar mee zou nemen. Helaas - ik had er een, Jona had er een, maar voor Mikette had ik helaas niets meegenomen. En dat heb ik dan ook de hele avond aan moeten horen.

  Op weg naar Soho ben ik trouwens tijdelijk hopeloos verliefd geworden. Ergens in Amsterdam, ik geloof in de Lairessestraat, stapte een hele leuke (waarschijnlijk hetero) jongen in. Hij had een karretje bij zich, met daarin een bak met allemaal 12" singles - dat zijn die platen die je moeder heeft van Koos Alberts zeg maar :P Ik vermoed dus dat hij f DJ is, f het uitgemaakt heeft met z'n vriendin en zo gluiperig was om al hr Koos Alberts platen mee te jatten. Hoewel ik niet echt een bepaald type jongen heb waar ik op val, moet ik zeggen dat hij wel duidelijk in de buurt kwam van het ideaalbeeld dat ik toch een beetje in mijn hoofd heb. Hij had een lange grijze gemutste jas aan, droeg een Spunge tas en had zwart haar met bruine lokken op schouder length en zo'n driehoekig baardje onder z'n onderlip. Na enkele seconden verwilderd om zich heen gekeken te hebben - de bus was aardig vol en ik denk niet dat hij zichzelf met z'n karretje met Koos Alberts platen erdoorheen zag banjeren - vroeg hij of hij even naast mij mocht zitten. Ik veegde wat kwijl van mijn mondhoeken en nam mijn WE tas op schoot.

  Op dat moment durfde ik niets meer. Wat als hij er niet ook op het Leidseplein uit moest? Dan moest ik over hem en zijn Koos Alberts platen heen - dat kon nooit goed gaan. Maar wie weet waar mijn zwart met bruin gelokte liefde er wel uit moest - misschien wel in Landsmeer. Natuurlijk wilde ik wel zo lang naast hem zitten, maar ik kon Jona, waar ik mee had afgesproken, niet zo lang op het Koningsplein laten wachten. Op dat moment hoopte ik dat ik ineens mijn mobiele telefoon in m'n broekzak zou voelen trillen. Op zich merkwaardig, want mijn telefoon heeft helemaal geen trilfunctie. Maar ik zat Bjrk te luisteren en het geluid van mijn telefoon stond uit, dus dat was de enige manier geweest waarop ik op dat moment had geweten dat ik een incoming call zou hebben. Als Nadia (van Double D lawyers) maar zou bellen, dan kon ik gedistingeerd met haar converseren en op die manier indruk maken op mijn DJ-schuine-streep-Koos-Alberts-platen-dief. Helaas, no such luck.

  Vlak voor het Leidseplein had iemand al op het knopje gedrukt (dat gebeurt anders nooit), dus mijn kansen om op een non-verbale manier duidelijk te maken dat ik er bijna uit moest en dat hij me dus snel zijn nummer moest geven, waren daarmee verkeken. Ik bergde dus maar mijn discman op, en sprak hem aan. ,,Ik moet er bij het Leidseplein uit. Jij niet zeker?" vroeg ik hem koelbloedig. ,,Nee," antwoordde hij ,,maar anders ga ik wel even aan de kant of zo." Ikzelf had meer op iets in de trant van ,,Waar jij gaat, ga ik ook. Ik wil dat we samen gelukkig worden." gehoopt, maar goed. Bij de halte aangekomen stond hij op en zei ,,Denk je dat je over m'n platen heen kunt?" en hoewel ik wilde zeggen dat ik dacht dat ik over wel meer dingen heen zou kunnen, antwoordde ik schigtig met ,,Ja hoor." en stond op. Terwijl ik de bus uit stapte riep ik nog ,,Dank je wel, doeg!" maar er kwam geen reactie. De bus reed verder, op naar de volgende halte denk ik, en liet mij gedesillusioneerd achter.

  No feedback yet