« 23-08-200011-06-2000 »

  22-07-2000

  22-07-00

    21:22:23, by S p r k .   , 1373 words  
  Categories: Categorie-loos

  22-07-2000

  Vorige week Zaterdag kon ik absoluut niet kiezen wat ik moest gaan doen die avond. Moest ik naar de iT gaan, waar een swimmingpool party gehouden werd? Nee, dan zouden mensen meteen de kustwacht bellen met de melding dat er een aangespoelde walvis was gesignaleerd. Moest ik naar het DJ Sol cafe, flaneren tussen de hetero's terwijl mijn vrouwelijke Australische collega zou proberen 1 van de barmannen te versieren? I think not.

  Dus werd het Arnhem. Ik denk dat het nieuws dat ik naar Arnhem ging zich pijlsnel op IRC verspreidde, want binnen de kortste keren had iedereen het erover dat zij ook naar Arnhem zouden gaan. In ieder geval, na het debacle van alweer zeker een half jaar geleden, toen ik in de trein stapte op weg van Mikette's verjaardag naar Amsterdam CS (lees Spark Plug 10 nog maar eens), was ik niet van plan ooit in mijn leven nog een trein in te stappen. Ik moest een ride zien te regelen.

  Ik kon met Mikette meerijden naar Arnhem, maar dan moest ik wel eerst met de trein vanuit Amsterdam naar Almere komen. En ik had juist zulke slechte herinneringen aan dat traject. Ik begon weer te twijfelen of ik niet toch naar de iT moest gaan. In zwembroek. Ik moest braken bij de gedachte, en zoveel foundation heb ik trouwens niet op voorraad, dus was ik even ontspoord wat betreft mijn plan de campagne voor die avond. Maar als uit het niets kreeg ik een SMSje van Basje, die me aanbood om me in Aalsmeer af te komen halen. Zo heb ik het graag - door-to-door service. Bovendien had ik dan nog even de kans om met Basje te hangen voordat hij terug zou vliegen naar de states.

  Eenmaal aangekomen in Arnhem leek het alsof we in een soort parallel universum waren beland. Het tankstation waar ik wat Spa Blauw wilde halen, was al dicht. En het was nog maar 10 uur 's avonds! Op een Zaterdag! We zochten naar een punt van herkenning terwijl we de binnenstad binnen reden. Ik orienteer me op dat soort momenten altijd op Etos en DA drogisten, maar helaas, ze waren nergens te bekennen. Ons enige punt van herkenning was Gay Bar DIVA. We twijfelden nog om daar even naar binnen te gaan, maar Basje durfde in die buurt zijn auto niet te parkeren, en we waren ook niet zo weg van de leernicht-met-snor die ons voor het raam al zat op te wachten.

  Uiteindelijk bleek dat ik een kracht die ik in mijn jeugd heb ontwikkeld, namelijk "Spot de nabij gelegen McDonald's", niet verloren ben. Dus hebben Basje en ik daar eventjes iets zitten eten. Basje voelde zich duidelijk bedreigd door de vele Arnhemse randgroepjongeren die daar rondhingen. Ik raadde hem aan om vooral geen oogcontact te maken, en inderdaad, alles is goedgegaan.

  Vervolgens heeft Romeo25 op mijn pre-paid mobiele telefoonkosten Basje geprobeerd wegwijs te maken in Arnhem, terwijl ik in de auto mijn foundation opdeed. Mijn god - dat had ik beter niet kunnen doen. Want ineens was Basje helemaal caught up met om zich heen kijken, en zag daardoor niet dat we bijna door een rood stoplicht reden. Ik gilde, en uiteindelijk stonden we 3 meter NA de witte streep stil. Ik was door de plotselinge schok met mijn hoofd tegen de autoruit aan geknald, een spoor van foundation achterlatend. Ik had weer zo'n moment dat ik mijn hele leven als een film voorbij zag flitsen - EN DEZE KEER WAS IK SLECHTS EEN FIGURANT!! DAT kon zo niet langer - en ik besloot mezelf nuttig te maken. Ik veegde de beslagen ruit aan mijn rechterkant schoon, en begon aan mijn workshop 'hoe breng je in een auto je make-up correct op' voor de auto die naast ons reed. Deze bleef tijdens de gehele workshop in dezelfde snelheid naast ons rijden, en daar leid ik uit af dat de inzitters er veel van geleerd hebben.

  Ik weet echter wel dat ik NOOIT meer in een auto stap met Basje. Wat is DAT een snelheidsduivel, een maniak, een zondagsrijder. Met gevaar voor eigen leven ben ik met hem naar Arnhem gereden. Wat als ik in een autoongeluk was omgekomen? Stel je voor dat ik dan in Arnhem begraven zou worden vlakbij een van de tientallen banale kerkertjes waar Arnhem zo trots op schijnt te zijn? Wat moet er dan nog worden van mijn idee om van mijn graf een bedevaartsoord te maken? Ik bedoel maar.

  Entre Nous - wat kan ik erover zeggen? Goed, ik zou het triest vinden als deze club dat voorheen ongetwijfeld als buurthuis heeft gediend, gesloten zou worden omdat ik me er in mijn column negatief over uit heb gelaten. Maar mijn god - WHAT A DUMP. IEDEREEN had spikes in hun haar. Het was onmenselijk. Goed, het was leuk om te hangen met Basje (als hij niet aan het rijden is is het best een aardige jongen), Romeo25, Eendje, Mark en de anderen, maar de rest viel zwaar tegen. Verder ben ik versierd door 3 lesbiennes. Ik raakte bijna in de verleiding om er iets mee te doen, maar ik heb mijn gothic collega Kristel al beloofd dat ik het met haar zou doen als ik ooit zin had in vis.

  Aan het eind van de avond durfde ik niet meer met Basje mee terug te rijden, en dus heeft Mikette me naar Aalsmeer gebracht. Nu ik dit schrijf wil ik wel even zeggen dat ik het ontzettend jammer vind dat Basje weer terug is naar Palm Beach. Ik maak niet vaak mee dat ik meteen het gevoel heb dat ik 'klik' met iemand, en met Basje was dat absoluut wel zo. En nu zit hij in Palm Beach en ik hier. That's just one of life's little fuck-overs. Hopelijk komt hij snel terug en kunnen we de slechte karma die we door het Arnhem debacle hebben opgebouwd, ongedaan maken door in plaatsen uit te gaan die WEL leuk zijn.

  Afgelopen Dinsdag was ik eventjes in Soho voordat ik naar Sneak Preview zou gaan. Ik moest naar de WC, en toen ik eenmaal op de WC was, bleek dat Jona ineens naast de deur stond. Dit was al 1 keer eerder gebeurd, en ik vond het nogal vreemd. Ik stuurde hem geirriteerd weg, maar dat werkte niet. Ik voelde me aangetast in mijn privacy. Needless to say dat ik de rest van de avond niet in een al te goede bui was.

  Tot slot was ik gisteren (Vrijdag) weer in Soho. Ik kwam aan, legde m'n tas neer en ging naar de WC. En WEER stond Jona naast me. Ik werd erg kwaad en stuurde hem weg. Maar het was hem al gelukt - ik kon niet meer. Dus ging ik maar beneden hangen. Een kwartiertje later probeerde ik het maar opnieuw. Ik zat nog geen 10 seconden op de WC toen Jona belde. Ik drukte hem weg, vervloekte hem in mijn gedachten en keek naast me. En ja hoor - daar stond een jongen van een jaar of 28, met een rood T-shirt met daaroverheen een grijs vest, te wachten tot ik klaar was. TERWIJL HET HOKJE NAAST MIJ GEWOON VRIJ WAS.

  Ik was er ontzettend extreem klaar mee, en ik ben DIRECT naar huis gegaan. Al met al heb ik ongeveer 2 uur in de bus gezeten om 55 in Soho te zijn. Ik was pissed. Ik heb ooit gedacht dat Jona en ik misschien wel roommates zouden kunnen zijn - dat we gewoon samen in Amsterdam een huis moesten zoeken. Daar ben ik nu 100% vanaf gestapt. Waarschijnlijk gaat hij iedere keer naast me staan als ik op de WC zit. Mijn god - stel dat ik voedselvergiftiging zou krijgen, en ziek zou worden? Wat zou er dan gebeuren? Zou Jona dan vrij nemen van z'n werk om voortdurend naast de WC deur te staan? Ik moet er niet aan denken. Als dit zich BLIJFT voordoen denk ik dat ik maar niet meer moet omgaan met bepaalde mensen.

  Tot zover. Ik ga vanavond uit, misschien dat er nog iets leuks gebeurt of zo, maar dat lezen jullie wel in de volgende plug. Als er spelfouten in deze plug staan komt dat doordat Kammie denkt dat hij alles na moet kijken en corrigeren. Terwijl het algemeen bekend is dat mijn Nederlands stukken beter is. Maar goed.

  Martijn.

  No feedback yet