« 'Laten we van dat vraagteken een uitroepteken maken!'Dará un conejito como un regalo. »

  Albert Heijn Westermarkt: hell on earth.

  04-02-10

    19:34:00, by S p r k .   , 533 words  
  Categories: Frustraties

  Albert Heijn Westermarkt: hell on earth.

  Kunnen we het héél even hebben over de Albert Heijn op de Westermarkt, en dat dat hands down de slechtste Albert Heijn van heel Amsterdam is? Goed, ik heb al een keer een héle ernstige Albert Heijn van binnen gezien, maar die verdient dan de tweede plaats.

  Danio. Het zijn toetjes van Danone. Ik zal verder niet uitwijden over het feit dat er vroeger gewoon Danio Banaan was en dat daar ineens Danio Citroen voor in de plaats kwam, alsof dat vergelijkbare vruchten zijn, en alsof Danio Banaan niet honderd keer beter was qua toetje dan Danio Citroen, en dat de mensen van de Danio helpdesk me destijds op een heel onpersoonlijke manier hebben afgepoeierd toen ik erover klaagde (en ook pertinent NIET in wilden gaan op mijn originele idee voor de nieuwe smaak Danio Ossenworst). Maar je hebt Danio dus in de volgende zes basissmaken: Vanille, Straciatella, Aardbei, Perzik, Bosvruchten en Citroen. En vroeger dus banaan maar daar hebben we het verder niet over, en soms een seizoenssmaak met vieze citrusvruchten of kersen ofzo, doet er allemaal niet toe.

  Sinds een paar maanden heeft de Albert Heijn op de Westermarkt dus géén Danio Bosvruchten meer. Nouja! Om het nog erger te maken zijn er voor de smaken Danio Straciatella (waar ik me nog íets bij voor kan stellen) en Danio Aardbei (de állersaaiste, voorspelbare smaak) maar liefst twee plekken in het schap gereserveerd! Vooral de overmatige ruimte die voor Danio Aardbei beschikbaar is, voelt als een klap in m'n gezicht. Ik zeg: gooi die aardbeientroep er gewoon uit en haal de bosvruchtensmaak weer terug, want mensen die uit zichzelf dingen met aardbeiensmaak kopen, zijn Danio sowieso niet waard. Ik wilde eerst hetzelfde zeggen over Danio Vanille, maar dat zou geheel onterecht zijn want Danio Vanille is echt heel erg lekker.

  Vervolgens wilde ik vanavond een pak diepvrieskibbeling uit de diepvries kopen, en dat als schrale troost met wat cocktailsaus 'opdippen'. Kon dus niet, want de Albert Heijn op de Westermarkt heeft gewoon géén diepvrieskibbeling meer. Nouja! Het lef! Vooral omdat ze toevallig wel vijf (5!!!!!) soorten vissticks in hun diepvriesvak hebben liggen. En dan reken ik nog niet eens de verdacht veel op vissticks lijkende producten mee, ik zal verder geen merknamen noemen maar deze afbeelding spreekt voor zich. In wat voor wereld leven we met z'n allen, als je bij een willekeurige Albert Heijn wel vijf (5!!!!!) soorten vissticks kunt kopen (en een niet nader te noemen aantal visstick-ACHTIGE producten!) maar precies NUL soorten kibbeling?

  Nu zijn er vast mensen die bij zichzelf denken 'ze hebben bij de versafdeling toch ook gewoon kibbeling?'. Ja, ze hebben bij de versafdeling ook 'gewoon' kibbeling, ja. Althans, voor zover die niet op is! Maar dat zijn van die walgelijk verantwoorde macrobiotische biologische scharrelproducten met het embleem 'puur&eerlijk duurzame vangst'. Alsof er ooit één vis is die tijdens de vangst riep ,,Ik vind dat dit op een oneerlijke manier gaat!" En hoezo, 'duurzame vangst'? Waarom moet mijn kibbeling in godsnaam 'duurzaam' zijn? Het hoeft toch helemaal niet lang mee te gaan? Ik eet het toch meteen vanavond op?

  Nou, niet dus, want nu heb ik moeten uitwijken naar iets met couscous. Dat líjkt niet eens op kibbeling.

  No feedback yet