« Weet je...Yvettaties, een nieuwe lading »

  Beknellingen, vermeldingen en universele waarheden

  11-10-08

    14:19:50, by S p r k .   , 1089 words  
  Categories: Categorie-loos

  Beknellingen, vermeldingen en universele waarheden

  Ik heb dus al meer dan een week een soort nare afwijking. Ik heb namelijk een stekende pijn in m'n reet. Nee, da's niet helemaal waar, maar ik heb wel pijn vanaf mijn rechterbil helemaal naar beneden tot in mijn voet. Ook helemaal in mijn prettig gespierde kuit enzo.

  Het voordeel van deze toch best wel heel vervelende zaak (het doet vooral veel pijn als ik zit), is dat mijn huisarts en ik elkaar weer lekker vaak zien en bellen. Ik heb er nog niet heeeeel veel pillen aan overgehouden (alleen naproxen en diazepam) maar het is beter dan niets. Ze vindt overigens dat er een zenuw bekneld zit en dat dat met 2 of 3 weken vanzelf weer over gaat. De pillen helpen in ieder geval allemaal niet zo goed. Ik denk nu zelf ook dat het met een soort van spanning te maken heeft ofzo, want als ik 's ochtends waker word heb ik nergens last van, maar zodra ik uit bed ga en dingen ga doen, dan wordt het binnen een uur heel erg naar en merkbaar en pijnlijk. Ik weet het ook niet precies. Nouja en ik ben natuurlijk ook gewoon te zwaar, dat zal er vast ook mee te maken hebben.

  Door dit hele avontuur heb ik afgelopen maandag ook de DVD-presentatie van Brigitte Kaandorp gemist. Superjammer, want Mayday, die er wel was, vertelde me later op MSN dat Brigitte mijn naam nog had genoemd enzo. Ik heb wel de DVD-box zelf via de post ontvangen, en ik sta op n van de DVD's zowaar met naam en toenaam vermeld.

  Op dvd2, waar de show Kouwe Drukte op staat, is helemaal onderaan de verpakking de zin 'met dank aan mijn voor- en achernaam' te vinden. Dat vind ik dan toch wel weer gezellig! Oorspronkelijk zou er volgens het persbericht namelijk maar 50 minuten van de show Kouwe Drukte op de DVD-box komen, omdat ze de volledige versie niet konden vinden. Maar ik heb zelf thuis de volledige versie gewoon op video, dus toen ik Brigitte ging interviewen, zei ik dat tegen haar. Toen werd ik meteen in contact gebracht met de aardige jongen die de DVD-box aan het samenstellen was, heb hem verteld waar ik de volledige versie vandaan had, etc, en voila, nu staat de volledige versie van Kouwe Drukte wl op de DVD-box! Want als je een DVD-box uitbrengt, dan moet je het wel meteen in 1 keer goed doen, vind ik dus.

  Verder is mijn leven op het moment niet zo interessant; ik lig dus veel op bed TV-series te kijken (ik heb inmiddels alle afleveringen van Brothers & Sisters en 30 Rock erop zitten), ik heb de film Tootsie maar weer eens gekeken en ook wat pilots van nieuwe series. En dat is het zo'n beetje. Oh en gisterenavond heb ik zelf guacamole gemaakt, dat vond ik ook wel weer iets gezelligs hebben, om gewoon op vrijdagavond heel mal en spontaan zelf guacamole te maken. Ja wel gewoon met 3 avocado's, sour cream en een kruidenzakje, maar toch!

  Vanavond ga ik 'iets gezelligs met eten' doen met Coty (en hopelijk ook met Evert, Maarten en Maurits, maar geen idee of die kunnen) en morgen ga ik naar een concert van Emiliana Torrini. Dan maandag het nieuwe blad naar de drukker sturen, dinsdag en woensdag nog wat administratieve dingetjes doen, en dan ga ik... dames en heren... in de nacht van donderdag op vrijdag zomaar ineens op vakantie!

  Nou moet ik wel heel eerlijk zeggen: ik heb mijn vraagtekens bij deze vakantie. Eigenlijk zouden Louisa en ik naar een concert van Janet gaan in Amerika, maar dan ben je zo weer ? 1.500,- verder en dat heb ik gewoon niet. Bovendien is Janet links en rechts concerten aan het afzeggen en verplaatsen (incl. de shows waar wij naartoe wilden gaan), dus het is achteraf ook maar goed dat we het niet gedaan hebben.

  Maar nu gaan we dus op zo'n zonvakantie. Maar dan eind oktober, als er volgens mij dus helemaal niet echt meer heel veel zon is. In Griekenland, ook nog, op het altijd pittoreske eiland Kreta. En dan volgens mij het ller-toeristisch-te gebied. Dus dat wordt me wat. Ik heb al besloten dat ik er gewoon ongegeneerd non-stop op mijn Crocs kan rondlopen, niemand die het ziet. En ik denk ook dat Louisa en ik een soort back-story moeten ontwikkelen, dat we daar als stelletje zijn.

  Dan kenden we elkaar al vanaf de middelbare school, en toen waren we al helemaal verliefd enzo. En toen zijn we gaan studeren en zijn we elkaar uit het oog verloren. Ik moet nog even bedenken wat we dan precies hebben gestudeerd. Ik misschien wel psychologie ofzo, of bouwkunde, dat weet ik nog niet precies, maar bouwkunde is volgens mij meer HBO. Oh en het lijkt me ook leuk dat Louisa dan ondertussen nog kort getrouwd is geweest maar dat dat huwelijk op de klippen liep omdat hij homo bleek te zijn. Dat is dan vooral leuk omdat de toeschouwers aan wie we dit verhaal gaan vertellen (taxichauffeurs, buschauffeurs, stewardessen, cateringtypes en souvenirswinkelmedewerkers) dan natuurlijk allang aan zien komen dat onze relatie uiteindelijk ook op de klippen zal lopen omdat ik zelf als mens k ontzettend homo ben. Maar ik doe dan gewoon alsof ik dat nog niet van mezelf weet. Affijn, dan hebben we elkaar natuurlijk op een reunie weer ontmoet en is de vonk opnieuw overgeslagen en dit is dan onze eerste vakantie samen.

  En dan kunnen we meteen een stukje realiteit in het verhaal verwerken: de vakantie bevalt tot nu toe wel, maar we hebben wel al wat onenigheid gehad omdat ik snurk en Louisa niet met oordopjes in wil slapen. Ik vind dat Louisa ook nog Crocs moet kopen, want als ik ets smerig vind, dan is het wel van die Christelijke stelletjes die allebei ongeveer dezelfde kleding zijn gaan dragen (hetzelfde rode windjack, bijvoorbeeld, maar die heb je hopelijk op Kreta niet nodig).

  Oh en toen ik Yvette vertelde dat ik naar Kreta ging, is ze meteen enthousiast op internet gaan opzoeken wat voor weer het daar wordt. ,,Nou nu is er regen maar zodra jij arriveert gaat de zon keihard schijnen!" Wat mooi gezegd, en wat een universele waarheid ook eigenlijk!

  Oh en het is vandaag Coming Out dag en dus wil ik iedereen die nog niet uit de kast is maar het wel zou moeten zijn een hele fijne Coming Out dag wensen, en succes enzo. Maar degene die Coming Out dag het hardst nodig heeft leest dit volgens mij toch niet.

  No feedback yet