« De frambozenkraamIk was dus niet zo heel erg enchanted »

  Cafetarium

  30-12-13

    01:28:00, by S p r k .   , 261 words  
  Categories: Categorie-loos

  Cafetarium

  Als kind keek ik belachelijk veel tv, waaronder series als Saved By The Bell en Beverly Hills 90210. En afgezien van wijze lessen over substance abuse problems, date rape en abortusproblematiek, leerden die shows me een ding: na school ga je met je vrienden naar een cafetaria (of is het enkelvoud daarvan cafetarium en zo niet, waarom niet?) om nog gezellig een milkshake te drinken en na te praten over je fasinerende dag op school.

  Op m'n tiende of elfde ging ik naar een andere lagere school, dichter bij het 'centrum' van Aalsmeer. Die school was elke dag rond half drie 'uit', maar ik vertelde m'n ouders dat ze me dan niet meteen thuis moesten verwachten, want ik ging nat˙˙rlijk nog met mijn klasgenoten hangen in een nabijgelegen cafetaria. Ik had zelfs al gelocationscout en vond een grote snackbar in de Ophelialaan waar ze een soort 'booths' hadden waar we dan in konden hangen. Het was geen Peach Pit maar het kon ermee door.

  Peach Pit

  Cut to een paar jaar later, toen ik naar de middelbare school in Amstelveen ging. Het schooljaar was nog niet begonnen, en ik zat samen met m'n vader op de fiets om te beste route naar school te bepalen. Weer zei ik tegen hem 'nou en dan gaan we natuurlijk na school nog even iets drinken met z'n allen, ergens in een cafetaria'. En toen antwoordde mijn vader, zonder aarzelen: 'dat zei je ook toen je naar die andere lagere school ging, en toen is het er ook nooit van gekomen, dus dat zal wel loslopen'.

  1-0 voor pa.

  No feedback yet