« Dag Paw.Cafetarium »

  De frambozenkraam

  28-11-14

    17:42:00, by S p r k .   , 383 words  
  Categories: Categorie-loos

  De frambozenkraam

  Vorig weekend ben ik met Tom naar de Haarlemmerdijkstraat gegaan. Je hebt daar dus een Italiaanse lunchroom waar je broodjes kunt eten waar ze de korstjes van af hebben gesneden en voor ? 2,95 a pop geeft me dat een enorm Kardashiangevoel. Daarna wilde Tom per se naar de Noordermarkt. Ik ben nooit zo van markten want het stinkt er altijd een beetje naar vis, maar Tom drong aan en ik dacht ?ach, misschien eens kijken of mijn gulden daar ook een daalder waard is?.

  Het was dus fantastisch want ze hadden er allemaal hoeden en biologische sjaals. En toen kwamen we bij een kraampje waar ze allemaal frambozenproducten verkochten! Frambozenjam, frambozenmosterd, frambozentaart, frambozensap, frambozenbavarois, frambozensaus, alles. Het was frambozen wat de klok sloeg daar. En ze hadden dus ook frambozencheesecake! Althans, er lag een halve frambozencheesecake, en het was ? 14,95 voor een halve en ? 7,95 voor een kwart.

  Ik dacht natuurlijk ?bedframbozencheesecake!? dus ik zei dat ik wel een halve frambozencheesecake wilde. Toen volgde er een heel verwarrend gesprek waarbij het leek alsof het dan ? 14,95 zou zijn voor de helft van die halve frambozencheesecake, maar dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Ik vroeg de marktkoopman (mooi ambachtelijk woord!) om de halve frambozencheesecake in twee kwarten te snijden, want dan kon hij het handiger verpakken en ik moest er nog mee fietsen. Hij gaf ook nog cupjes frambozensaus mee, om eroverheen te draperen.

  Maar toen kwam het hoogtepunt van dit frambozenavontuur! Terwijl de marktkoopman de cheesecake stond te snijden, kwam er een vrouw die ook frambozencheesecake wilde kopen. De marktkoopvrouw, die er ook nog bij stond, zei dat de laatste halve cheesecake nét verkocht was aan mij. Toen keek de vrouw heel beteuterd. ?Ja, misschien kun je nog met hem onderhandelen, want hij heeft de taart door de helft laten snijden? zei de marktkoopvrouw. De vrouw keek me hoopvol aan, alsof ik het überhaupt zou overwegen om vanuit de goedheid van m?n hart een kwart cheesecake aan haar af te staan. Ik zei ?? 15,-!? en toen lachte ze schuchter en droop ze af. Daardoor was ik nog beter gemutst dan ik al was, dus kocht ik ook een potje frambozenmosterd om dit frambozenkraampje extra te steunen. En die avond proefde ik in ieder hapje dat ik nam een klein beetje teleurstelling van die vrouw. Het smaakte heerlijk.

  No feedback yet