« Sprk en de One Hand PolkaDe herfst is kut »

  De herfst heeft hiv #2

  30-11-05

    18:37:48, by S p r k .   , 724 words  
  Categories: Categorie-loos

  De herfst heeft hiv #2

  Vanochtend was het droog, dus ging ik op de fiets met een lege maag richting het station. Maar ik was nog niet eens van de stoep af, toen het mis ging. Hoewel het mij niet was opgevallen, bleek de weg spekglad te zijn. Mijn achterwiel slibde onder me vandaan, ik ging onderuit en mijn vingers zeiden 'krak'.

  Hoer.

  Alle fietsers aan mijn kant van de weg reden gewoon ongeinteresseerd door, terwijl ik overeind probeerde te komen. Ik lag net voor de brug, midden op de weg, dus de kans was groot dat een aankomende auto me niet zou zien. Ik liep met fiets en al de stoep weer op, terwijl ik verging van de pijn. ,,Niet flauwvallen, niet flauwvallen..." zei ik tegen mezelf, en ik liep van de weeromstuit maar weer terug naar de plek waar mijn fiets altijd staat. Ik zette mijn fiets tegen het rek, en toen viel ik op de grond. Ik zag allemaal licht voor mijn ogen en kon niet meer opstaan.

  Gelukkig kwam er net een meneer langslopen met een grote hond. Ik vertelde onsamenhangend wat er was gebeurd, en vroeg of hij mijn fiets op slot wilde zetten. Daarna vroeg hij mijn telefoon en belde hij 112. Ik kreeg mijn telefoon al snel terug. en de man aan de andere kant van de lijn vroeg of ik naar het ziekenhuis kon komen. ,,Nou, nee, ik kan niet eens opstaan, volgens mij kan ik ieder moment flauwvallen."

  Ondertussen was er een andere vrouw met hond bij komen staan, en die ging een bekertje water voor me regelen. Uiteindelijk kon ik bij een accountantskantoor even op een bank gaan liggen wachten tot de ambulance er was. Dat duurde nog best lang, maar uiteindelijk werd ik op een brancard gelegd en reden we naar het ziekenhuis. ,,Je bent verder niet in levensgevaar ofzo, maar het is erg druk op de weg, dus we doen even de sirenes aan!" riep de chauffeur. Ik vond het een beetje theatraal allemaal, maar ook wel weer spannend.

  In het ziekenhuis werd ik eerst onderzocht door een nog knappere versie van Sandra Bullock, maar dan met krullen. Maar ik was te versuft om te vragen of ze draagmoeder wilde worden. Ik viel nog steeds de hele tijd bijna flauw als ik naar een andere afdeling moest lopen, dus alles ging via brancard. This is what I call travelling in style.

  Mijn pink en ringvinger bleken gebroken te zijn. Ik vond mijn ringvinger nogal anders staan dan eerst, maar uiteindelijk hebben ze dat niet recht gezet. Gelukkig kreeg ik ook een fijn Diclofenac-spuitje, en een receptje. Ik ben wel helemaal in het gips gezet, tot vlak voor mijn elleboog. En de laatste arts die me heeft onderzocht was een soort Jamie Oliver, maar dan met donker haar, en met hem heb ik volgende week ook weer een checkup-date. Hoezee!

  Ik was nog steeds duizelig, dus ik heb Simone gebeld en gevraagd of ze me kwam ophalen. Ze had zelf ook nog niks gegeten, dus zijn we samen even een broodje gaan eten. Daarna heeft ze ook nog heel lief mijn fiets goed op slot gezet! Echt fijn dat er (bekende en onbekende) mensen zijn die op dit soort momenten toch even goed voor je zorgen. De wereld is wat dat betreft misschien nog niet zo corrupt als ik dacht.

  Het is echt onwijs kut om maar 1 hand te kunnen gebruiken. Typen is echt een hel, dus ik weet even niet hoe ik dat qua werk ga oplossen. Verder kan ik niet meer met mes en vork eten en duurt het serieus 5 minuten om alles weer in te pakken nadat ik heb geplast. Ik ga nog wel naar Parijs, want daar ben ik echt aan toe, maar Obbie moet me bij de GAP maar aan- en uitkleden :) Ze heeft m'n piemel toch al eens gezien. Ik heb van de PZ-homo vandaag vrij gekregen op kosten van de zaak, dat is dan wel weer heel sympa van hem.

  Ik ben echt benieuwd hoe ik de komende dagen allerlei alledaagse handelingen ga verneuken... En hoe het zal gaan op kantoor. Met links typen gaat zoooooo langzaam en met allemaal fouten... Maarja, ik kan ook weer niet 4 weken ziek thuis gaan zitten; niemand kan mijn werk echt overnemen, en ik krijg dan ook maar 70% uitbetaald.

  Morgen updates over douchen, werken en inpakken!

  No feedback yet