« Ergens in een afvalbak op Schiphol ligt nu dus voldoende materiaal om een mini-Douglas mee te openen.Pigeongate 2010 »

  Een drugskartel met een onevenredig groot belang in de visstickhandel.

  28-04-10

    00:53:00, by S p r k .   , 451 words  
  Categories: Frustraties

  Een drugskartel met een onevenredig groot belang in de visstickhandel.

  Ik heb natuurlijk al eens eerder geschreven over de Albert Heijn op de Westermarkt. Helaas is de situatie er niet op vooruit gegaan. Je kunt er nu ineens tegenwoordig wel Danio Bosvruchten kopen (iemand leest kennelijk mee!), maar diepvrieskibbeling, ho maar.

  Ik heb overigens wel een keer de bedrijfsleider erop aangesproken dat ze geen Danio Bosvruchten in het assortiment hadden, en dat ik 'aardbeien' zo'n laffe smaak vond enzo. Maar zijn antwoord was dat dat allemaal vanuit het hoofdkantoor geregeld werd en dat het filiaal daar zelf niets over kan beslissen.

  Nu was ik maandag in diezelfde Albert Heijn, waar dus briefjes hingen dat de bakker ziek was en dat er daarom dus geen vers afgebakken brood was. M.a.w.; geen maisbrood, geen pain de boulogne (of misschien ís dat wel maisbrood, weet ik het), geen croissants, stokbrood, ciabatta, saucijzenbroodjes, noem maar op.

  En omdat dat hele assortiment niet aanwezig was, was er dus een soort stormloop geweest op het overige broodassortiment. Ik heb dus nét een saai witbrood uit iemands handen weten te grissen, bij wijze van spreken.

  Wat is dan nog de functie van de bedrijfsleider of filiaalmanager van de Albert Heijn op de Westermarkt? Hij mag geen beslissingen maken over het assortiment, één van z'n onderdanen zorgt dat de voorraden op peil blijven, een ander slepje maakt het rooster en weer iemand zorgt dat de kassa's geteld worden enzo.

  Dus waar moet 'ie dan op letten? a) dat het kassapark voldoende bemand is (en dat was, voor zover ik die ochtend kon zien, het geval) en b) dat er enige consistentie zit in de verschillende afdelingen die er in zijn niet al te grote filiaal zijn. Met andere woorden: dat het groente en fruit netjes 'gelost' wordt, dat de tijdschriften eens in de week door iemand ververst' worden, en dat er IN JEZUS' NAAM IEMAND BIJ DE BROODAFDELING AANWEZIG IS!

  Als 'de bakker' ziek is (er staat iedere dag een ander het brood af te bakken, dus het feit dat hier de illusie wordt gewekt dat maar één iemand op die afdeling zou kunnen werken is al verdacht), dan bel je toch iemand anders? Ik ben natuurlijk geen expert, maar het ziet er écht niet moeilijk uit. Je haalt wat 'rauw' brood uit de vriezer, je mietert het in de oven en klaar. Volgens mij is het snijden, in-de-zak-krijgen en zorgen dat het juiste prijsstickertje erop zit nog het allermoeilijkst. Maar niet héél moeilijk.

  En dus denk ik: witwaspraktijken! De Albert Heijn op de Westermarkt móet haast wel een soort façade zijn voor een soort drugskartel ofzo! Een drugskartel met een onevenredig groot belang in de visstickhandel. En waar dit soort vage briefjes op de defecte pinautomaat worden gehangen:

  No feedback yet