« Op bezoek bij Annasola, part deuxEen drugskartel met een onevenredig groot belang in de visstickhandel. »

  Ergens in een afvalbak op Schiphol ligt nu dus voldoende materiaal om een mini-Douglas mee te openen.

  29-04-10

    13:52:28, by S p r k .   , 809 words  
  Categories: Categorie-loos

  Ergens in een afvalbak op Schiphol ligt nu dus voldoende materiaal om een mini-Douglas mee te openen.

  Toen Annasola (de moeder van Obbie) me uitnodigde om een paar dagen naar het huisje in Marbella te komen, zei ik natuurlijk geen nee.

  Aangezien ik dinsdag pas in de namiddag hoefde te vliegen, besloot ik van de vrije ochtend gebruik te maken om eindelijk weer eens naar de GGD te gaan voor een routinecontrole. Ik was inmiddels al bijna twee jaar niet meer geweest dus het werd wel weer eens tijd. Gelukkig was er niets aan de hand en dankzij het afsprakensysteem (ipv inloopuur) stond ik drie kwartier later alweer buiten.

  Toen had ik dus een paar uur over en heb ik Project Catwalk nog even afgekeken, mijn tas verder ingepakt en in het algemeen erg rustig aan gedaan. Uiteindelijk heb ik me dus denk ik een beetje vergist in de tijd én deden tram en trein er veel langer over dan verwacht, dus toen ik aankwam bij de incheckbalie op Schiphol was ik een klein beetje in paniek.

  Na wat heen en weer gebel met de gate, werd besloten dat ik nog wel mee mocht, maar dat ik geen bagage meer in kon checken. Ik mocht wel m'n handbagage én de tas die ik wilde inchecken meenemen aan boord, maar dan moest ik dus wel m'n vloeistoffen weggooien. Althans, ale vloeistoffen die in een verpakking va meer dan 100ml zaten. Terwijl ik naar de gate liep (toch een goede 20 minuten lopen) nam ik alvast afscheid van m'n Pumpkin Pie Paradise shampoo. Bij de douane heb ik m'n toilettas geopend en met pijn in m'n hart en ook wel een klein traantje wat producten weggegooid. Ergens in een afvalbak op Schiphol ligt nu dus voldoende materiaal om een mini-Douglas mee te openen.

  Gelukkig zag het vrouwtje bij de lopende band dat ik overstuur was, dus nadat ze me had gevraagd om mijn riem uit te doen, en ik haar had verteld over m'n vloeistoffen (ik wilde toch meteen even m'n verhaal kwijt!) zei ze ,,Jeetje, wat een kutwijf bij de balie! Nu moet je alles weggooien! Wat zonde zeg! Wat een stom wijf!" Eigenlijk was het meisje bij de balie een heel lief en vooral mooi meisje, maar ik kreeg zóveel morele steun van het vrouwtje bij de lopende band dat ik haar niet wilde tegenspreken.

  Eenmaal aangekomen bij de gate, zuchtend en zwetend en geestelijk helemaal kapotgemaakt door de vloeistoffenregeling, kon ik vrij snel het vliegtuig in en had ik ook nog eens de hele stoelenrij voor mezelf (terwijl de rest van het vliegtuig zo goed als vol zat). Er zaten we allemaal jankende peuters om me heen, maar ik heb m'n oordopjes ingedaan en de finale van RuPaul's Drag Race op mijn laptop gekeken. Dikke prima.

  Eenmaal geland in Malaga was het meteen heel erg lekker weer en zat Annasola al op me te wachten. We zijn naar een restaurant gereden waar ze? Voedselliefhebbers kunnen beter even gaan zitten voordat ze verder lezen? Waar ze dus camembert FRITUREN! Als ze in Spanje ossenworst zouden verkopen, zou dit restaurant het denk ik ook wel frituren. Ik werd er helemaal een beetje MANISCH van! En in het gebouwtje ernaast kun je je na je maaltijd meteen even laten dotteren, ook wel handig.

  Daarna zijn we naar een supermercado gegaan waar we een fantastische ¡Hola Kitty!-koektrommel op de kop hebben getikt. Ik heb ook meteen wat nieuwe cosmetica aangeschaft om het leed van eerder die dag te verzachten (ik wilde niet wéér Kelly van Shiseido Customer Care om een vriendinnendienst vragen, en een pallet Shiseido for Men op laten sturen).

  De volgende dag heb ik ontbeten met een verantwoord bakje muesli met yoghurt. Ik vond het wel echt héél lekkere yoghurt, en toen ging er natuurlijk meteen een alarmbelletje af. En ja hoor: Griekse yoghurt is dus 3 keer zo vet als gewone yoghurt. Vandaar dat het zo lekker smeuiig en slagromerig was! Na het ontbijt heeft Annasola me meegenomen naar een heel rustig strandtentje waar wel wat pikey's (= minder sociale Britse kampers) lagen maar waar het verder heerlijk rustig was.

  En er stond een heerlijk zeewindje, waardoor ik totaal niet heb gemerkt dat mijn niet-ingesmeerde rug compleet aan het verbranden was. Dus ik ben gigantisch verbrand, maar ach. Ze hadden bij het strandtentje trouwens fenomenale broodjes met olie en knoflook. Annasola zag daar volgens mij niet echt het culinaire hoogstandje van in, maar ik vond het een hele goede vondst. Na een lange, vermoeiende dag aan het strand zijn we nog even naar een Britse supermarket geweest, waar ze zowaar Yorkie repen (not for girls!) verkochten. Ik heb 's avonds een Yorkie reep op Annasola d'r bureautje gelegd, als brandstof voor de fysieke inspanningen die ze op haar boerderijtje ging leveren, en de volgende ochtend was de hele reep verdwenen. Ik ga vanavond stiekem iets anders op haar bureau neerleggen, kijken wat er dan gebeurt.

  No feedback yet