« Happy Worker (Tori Amos)Me (Meryl Streep) »

  Hi (Psapp)

  06-03-06

    12:48:15, by S p r k .   , 974 words  
  Categories: Categorie-loos

  Hi (Psapp)

  Kun je je nog herinneren dat het Woensdagavond ineens heel hard ging hagelen en sneeuwen en waaien en onweren? Toen zat ik dus op de fiets, op weg naar huis. En, zoals Madonna dat ooit zo mooi zei, I was NOT in the mood for Eskimo's on Ice. Bij zulk naar weer ben ik meteen helemaal van de leg, maar gelukkig had ik voldoende tijd om te herstellen en op te drogen, voordat ik weer naar Pathe de Munt moest voor Latter Days. Die draaide daar in het kader van Gay Classics.

  Donderdag kwam Integratieproject 2005 langs. Die is weer helemaal terug uit de Islam, dus we hebben de hele avond knus op de bank Golden Girls gekeken en thee gedronken. We hebben ook nog veel gepraat, hij heeft hele vieze sigaretten gerookt en uiteindelijk is hij blijven slapen. Echt alleen slapen. En ik kan je vertellen; lepeltje-lepeltje liggen met iemand van 1m78 is heel anders dan lepeltje-lepeltje liggen met iemand van bijvoorbeeld 1m88. Of 1m94. Maar dat terzijde. Hij stond erop dat het hoofdkussen naar de andere kant van het bed verplaatst zou worden, en ik heb het sindsdien maar zo gelaten. Het lijkt zelfs een beetje alsof ik ineens beter slaap.

  Vrijdag kwam Evert langs en heb ik voor het eerst een klein stukje van de nieuwe Talpa serie Lotte gekeken. Christus, wat een onzin. Ten eerste is het niet zo heel moeilijk te zien dat die Lotte met een beetje make-up en een goede fohn makkelijk een babe kan worden. Daar heb je heus geen Leko voor nodig. Daarom is iedereen in de serie ook zo overdreven aan het gillen dat Lotte zo lelijk is; als dat niet iedere 5 minuten geroepen wordt gelooft het publiek het ook niet. De techniek van de serie is niet eens zo heel erg slecht, maar het decor is echt te goedkoop en te schraal voor woorden. Maar de allergrootste tegenvaller is het spel. Mijn theorie is dat er ergens gewoon een Dirk van der Broek over de kop is gegaan, en dat alle caissières en vakkenvullers nu allemaal in Lotte spelen. Dat lijkt me de enige logische verklaring.

  Later op de avond kwam Emil langs, met z'n fijne lange blonde krullen, en hebben we The Hostel gekeken, die film die je wordt aangeraden door Tarantino. Nu begon Tarantino zijn carrière als Elvis-imitator in een aflevering van The Golden Girls, dus ik vind het nogal gewaagd om te doen alsof er een soort Tarantino Seal Of Approval is, maar goed... Als je Blair Witch 2 goed vond, dan vind je deze film ook goed. Dat is alles dat ik er verder over wil zeggen.

  Zaterdag was ik bij een voorstelling van Golden Palace in de Meervaart. Ik was weer met Lechaim, en die was uiteraard weer down met die cast. Dus na de (overigens geweldige) voorstelling zat ik wederom na te borrelen met allemaal vakmensen. Artiesten. Inclusief Yahya Gaier, die kleinere jongen uit Het Schnitzelparadijs. We hebben een diepzinnige conversatie gehad over pinda's met en zonder laagje eromheen. Toffe gast. Ook Trudie Lute, die we kennen als 'Trudie 2' uit Ja Zuster, Nee Zuster was een aardige, warme vrouw met een fantastische stem en parmantig hondje. Het was vooral heel erg leuk te horen hoe de volledige cast en hun kornuiten uiteindelijk Sanne Wallis De Vries gingen afzeiken, die dezelfde avond in de grote zaal van hetzelfde theater speelde. Ik leverde natuurlijk ook een bijdrage. ,,Dames en heren, wij verzoeken u vriendelijk geen foto's en geluidsopnamen te maken tijdens deze voorstelling. Bovendien willen we graag benadrukken dat Sanne Wallis De Vries geen lesbienne is. Wij wensen u een prettige voorstelling." en later nog ,,Dames en heren, dit theater gaat binnenkort sluiten. Vergeet niet uw jas mee te nemen van de garderobe. Hierbij benadrukken we nogmaals dat Sanne Wallis De Vries geen lesbienne is, en wensen we u nog een prettige avond."

  Gisteren was ik eerst op de verjaardag van Coty, met wel 3 (of 4?) stukken heerlijke taart. Ik heb ook zijn familie, huisgenote en vriendje ontmoet. Ik haat verjaardagen, maar deze was echt heel erg leuk. Daarna ging ik naar de Trut en binnen de kortste keren was ik dronken. Ik heb een Ierse jongen een indecent proposal gedaan, ik heb gemasseerd, ik heb geknuffeld, ik heb geaaid en ik heb iemand gevraagd in hoeverre hij toe was aan een beurt, op een schaal van een tot tien.

  Maar het was er ook de avond voor. Ik werd in mijn kont geknepen, 'per ongeluk' in mijn kruis gegrepen (,,Jeetje, deed ik het nu alweer?"), gekust, geknuffeld, geaaid - er werd zelfs herhaaldelijk in mijn arm gebeten. Daarom was ik ook een beetje verbaasd dat ik uiteindelijk toch helemaal in mijn eentje naar huis ging, en Maik de Boer bijvoorbeeld niet. Maar mijn kussen ligt tegenwoordig aan de andere kant van het bed, dus ik heb er verder niet wakker van gelegen.

  Of wel enigszins een beetje. Er was een persoon die vooral allemaal drank voor me kocht, in me beet (!!), helemaal achter me aan rende om voor de 2e keer afscheid te nemen... Hij maakte zelfs nog de dubieuze opmerking dat hij wel valt op het 'Rubensfiguur'. En toen... Niets.

  Da's een beetje vergelijkbaar met allemaal boodschappen in je karretje doen, en als je bij de kassa bent, gewoon je boodschappen laten staan en weer naar huis gaan. ,,Nee, ja, ik vind het gewoon leuk om al die boodschappen bij elkaar te zoeken en in te laden, maar ik heb al die spullen eigenlijk niet nodig. En het is ook zo'n gesjouw." En dan staan die boodschappen in dat karretje een beetje zielig te verpieteren. De melk wordt zuur, de ijsjes smelten, de kipfilet schiet vol met salmonella... De volgende keer kan hij of uit de supermarkt blijven, of gewoon zijn boodschappen meenemen. Mijn spaarzegels zijn gratis.

  No feedback yet