« 'je moet een groter plan trekken!'Sprk met helium »

  'I do not wear the shoes... Because... They make me fall down.'

  18-06-08

    11:17:05, by S p r k .   , 997 words  
  Categories: Categorie-loos

  'I do not wear the shoes... Because... They make me fall down.'

  Donderdag had ik zomaar spontaan zin om Karoenja te bellen, maar niet om hem iets te vragen of te vertellen. Ik weet het ook niet precies. Uiteindelijk is hij langsgekomen en heb ik voor het eerst helemaal solo een quiche gebakken. Nouja, Karoenja heeft dingen in stukjes gesneden, dat wel, maar ik heb alles afgewerkt. Ik kwam de hele tijd met nieuwe ideetjes waarop Karoenja steevast zei ,,Oh, da's slim! Doen!!" Helaas kwam ik niet op het idee om de springvorm in te vetten, dus uiteindelijk zat de bodem helemaal vastgeplakt aan de springvorm en hebben we de vulling eruit moeten scheppen. Had ik alles dus net zo goed kunnen wokken, eigenlijk. Ik heb de springvorm in kwestie maar weggegooid. Oh en het ei/melkmixje wat je op het laatst over de quiche heen moet gooien (voordat hij de oven in gaat) sijpelde ook een beetje door de springvorm heen en hup mijn oven in. Vreemd. Hoe dan ook, hier het recept.

  Benodigdheden:
  Spekjes (die moet je uitbakken)
  Blokjes kipfilet (want 1 vleesje is gewoon niet genoeg)
  Prei (in ringen he, die mag je trouwens mee roerbakken als de spekjes en de kipjes gaar zijn)
  1 in stukjes gesneden courgette (stomen*)
  1 in stukjes gesneden aubergine (stomen*)
  Kleine brukjes broccoli (stomen*)
  Brokjes geitenkaas
  Pijnboompitten

  ei/melkmixje:
  3 eieren
  150ml melk
  beetje peper, zout
  beetje nootmuskaat/paprikapoeder
  klein scheutje chilisaus (het geheime ingrediënt!)

  Nou goed, spekjes en kipfilet dus uitbakken. Als dat gaar is kan de in ringen gesneden prei erbij. Ondertussen dus de courgette, aubergine en broccoli stomen in de magnetron. En zodra dat klaar is meteen de oven voorverwarmen. Deeg voor hartige taart (géén bladerdeeg, goedkope hoer!) van tevoren beetje laten ontdooien, dan in je INGEVETTE springvorm plakken. Ik vind het zelf gezellig om de kale bodem al een héél klein beetje te laten 'voorgaren' in de oven. Daarna gooi je alle zooi erbij in de springvorm en zet je het een X aantal minuten op X graden in de oven. Ik kan hier wel een soort 'baksuggestie' bij zetten, maar mijn eigen oven is gewoon een beetje wack dus daar heb je niks aan.

  * ik heb dus een heel handig stoomstrucje geleerd dat niet helemaal 100% 'de bedoeling' is, maar wel als een tiet werkt. Je doet alle groente in een kom, die kom vul je met water en daarna giet je het weer af (is je groente meteen gewassen!) Je laat wel een heel klein kantje water in de kom staan. Dan 5 minuten in de magnetron en hup, alles is gestoomd

  Vrijdag was My Brightest Diamond weer in Nederland. Samen met Sven, Stefan en Erwin ging ik naar Desmet studio's in Oost en terwijl de rest van Nederland weer een saaie voetbalwedstrijd aan het kijken was, speelde Shara de sterren van de hemel. Serieus. Het was hysterisch tof.

  Na de show zijn we nog even blijven wachten terwijl Shara aangeklampt werd door mensen die even een babbeltje met haar wilden maken. Uiteindelijk kwam ze naar ons toe, omhelsde ze me en zei dat ze nerveus was en dat ze het fijn vond om me in het publiek te zien staan want ,,It's nice to have a friend in the audience." Ja ja! Ik heb haar nog een CD gegeven (niet met Toppie, Obbie erop maar met zeldzame Björk liedjes) en daarna zijn we weer weg gegaan. Ik heb uiteindelijk nog tot 3 uur 's nachts met Erwin Boggle gespeeld (met dit keer het fantastische woord 'blini', maar ik heb niet echt héél erg gewonnen).

  De volgende dag heb ik met Sebas 'hete kluifjes' gemaakt en Brothers & Sisters gekeken. Ook weet ik nu precies hoe ik zelf cheesecake moet maken; het is met mon chou én het moet in de oven. Nu weet ik in ieder geval waar ik op moet letten bij recepten. Ik heb meteen een goede gevonden, die moet ik binnenkort maar eens proberen te maken in mijn nieuwe HEMA kunsstof springvorm.

  Die 'hete kluifjes' zijn overigens hysterisch lekker. Je koopt dus van die kleine kipkluifjes (ongemarineerd). Eerst zet je zo'n braadslee 20 minuten in de oven zodat hij al heel erg heet is. Daar doe je die kipkluifjes in, die bak je (wederom; ik durf geen tijdsadviezen gegeven, ik deed 20 minuten op 'oven', daarna 10 minuten op 'oven+grill', daarna alles omgedraaid en de cycles herhaald). Maar de supergeheime succesformule zit hem in de post-productie. Vlak voordat je de gare kluifjes uit de oven haalt moet je in een schaaltje 2 delen zoete ketjap (van die dikke, stroperige kek) mixen met 1 deel chilisaus. Dan haal je de kluifjes uit de oven, die werp je in een schaal en dan gooi je ONMIDDELIJK het sausje eroverheen en roeren maar. Dan carameliseert er dus iets, waardoor je echt de BESTE HETE KLUIFJES OOIT krijgt. Probeer maar!

  Zondag heb ik de hele dag gewerkt en maandag moest het blad naar de drukker. Ik zat met knallende koppijn achter mijn Mac, en ik heb mezelf alleen maar de dag door kunnen slepen door herhaaldelijk ,,I do not wear the shoes... Because... They make me fall down" (zie: The Birdcage) te mompelen.

  Gisteren ging ik Alphabeat interviewen, dat hele leuke blije Deense bandje dat vorig jaar in het voorprogramma van Mika stond. Eerst heb ik met het meisje van de platenmaatschappij, de voltallige redactie van de Hitkrant en de band zelf een Italiaans hapje gegeten ergens, daarna heb ik 4 van de jongens in de band (zanger, bassist, drummer en toetsenist) geinterviewd, ergens buiten bij de Melkweg waar je alleen vanuit de kleedkamers kunt komen. De jongens waren heel erg gezellig, de show was onwijs tof en ik ben fan. Ik heb na de show zelfs nog een heel klein dansje gewaagd. Binnenkort is het interview op m'n weblog terug te lezen.

  Oh, nee, ik denk niet dat Anders SG, de zanger van Alphabeat, homo is. Maakt niet uit hoe hij zich gedraagt op het podium. Als je hem spreekt is 'ie heel normaal, met een biertje in z'n hand.

  No feedback yet