« LasseBlij, dankbaar en warmhartig, het kerstgevoel zit er GOED in »

  Ik vind hummus prima onder 'groente' vallen

  08-01-10

    18:17:55, by S p r k .   , 670 words  
  Categories: Categorie-loos

  Ik vind hummus prima onder 'groente' vallen

  Ik weet niet precies wat er aan de hand is, maar mijn avondeten is deze week echt tore up from the floor up.

  Op maandag dacht ik 'tijd om alle oud&nieuw restjes op te maken' dus at ik stokbrood met hummus, filet americain, smeerbrie en zalmsalade. Op zich dikke prima. En ik vind hummus prima onder 'groente' vallen, dus tot zover is er niks op aan te merken.

  Dinsdag heb ik bij collega Daan gegeten. Dat was errug lekker, vooral de knoflooksoep die we vooraf kregen. Ik krijg terwijl ik dit schrijf spontaan weer trek in knoflooksoep (voor zover ik begreep: 3 hele bollen knoflook, een liter kippenbouillion, wat verkruimelde beschuitjes, wat room, koken maar). Nadeel is wel dat de volgende dag de knoflooksoep nog uit m'n poriŽn liep.

  Woensdagavond heb ik volgens mij redelijk normaal gegeten, ik weet eigenlijk niet eens meer precies wat. Oh ja! Mijn lievelings Knorr Wereldgerechten is Beef Chimichurri, maar dat kun je dus bijna nergens meer kopen (lees: de Albert Heijnen en Vomars die ik tijdens mijn woon/werkverkeer tegen zou kunnen komen). Maar Evert had me 8 (!) pakken cadeau gegeven voor m'n verjaardag (zag er echt heel classy uit toen ik dat uitpakte in een volle Bagels & Beans op zaterdagmiddag) met een zeer beperkte houdbaarheidsdatum, dus ik ben maar aan het koken geslagen.

  Nouja Knorr Wereldgerechten Beef Chimichurri is dus niet voor niets m'n lievelings Knorr Wereldgerecht, dus ik nam al snel een tweede bord. En 's avonds laat dacht ik 'er zit nu nog maar zo weinig in de pan, dat maak ik ook nog maar op'. Met veel uithoudingsvermogen, wilskracht, geduld en doorzettingsvermogen is het me dus gelukt om een heel Knorr Wereldgerecht (voor 2-3 personen) in m'n eentje op te smikkelen.

  Ik besloot de avond verantwoord af te sluiten met een kopje venkelthee. Ik dacht ,,Dat is nog eens gezond!" Het rook ook zeker heel lekker en met 4 zoetjes was het best goed binnen te houden. Er stond op het pakje dat er ook sennablad in de venkelthee zat, en nieuwsgierig als ik ben, besloot ik even te Googlen op Google was sennablad precies is en wat daar de toegevoegde waarde van is.

  Dit was het Šllereerste resultaat:
  http://www.weegclub.nl/forum/pas-op-met-thee-met-sennablad-t12430.html

  Ik citeer:

  ,,Dit werkt erg laxerend, kan je darmen uitdrogen en zorgen voor luie darmen."

  ,,ik gebruik ideaal gewicht thee nu al 4 jaar elke dag 2 koppen en mij darmen werken niet meer zonder thee kan ik dus niet meer naar de wc en ik heb grote spijt dat ik er ooit aan begonnen ben, als ik het een weekje niet drink komt er dus nix uit"

  ,,Bah, ik heb dat spul ook genomen voor Pasen en ben het hele paasweekend ziek geweest. Mensen, begin er niet aan! De misselijkheid en darmkrampen zijn het niet waard."

  En ik had dus net m'n kopje thee voor driekwart opgedronken.

  De volgende dag, gisteren dus, dacht ik dat ik dood ging. Ik zal u verdere details besparen. Ik heb nog even overwogen om naar m'n baas te gaan en te zeggen dat het gewoon niet meer ging, maar ik heb stug volgehouden! Het is tenslotte 2010!

  Eenmaal thuisgekomen vond ik wel dat ik toe was aan een gezonde maaltijd, dus maakte ik (volkoren!) spaghetti met (mager runder!) gehakt en 500 gram groente in een prettige tomatensaus. Hoewel, zo prettig was die saus nog niet, hij was eerder een beetje flauw en er moest duidelijk zout bij. Goed, om een lang verhaal kort te maken: ik heb er absurd veel teveel zout bij gedaan, en toen was het niet meer te eten. Nouja, ik heb toch een bord ervan gegeten omdat ik het wel heel zonde vond en verder alleen maar 7 pakken Knorr Wereldgerechten Beef Chimichurri (zonder de 'nog zelf toe te voegen' ingrediŽnten) in huis had. Maar de rest kon ik dus weggooien.

  Ik hoop dat ik vanavond iets normaals kan koken en anders ga ik gewoon weer over op 'iedere dag een Koken & Stomen'. Dus dat.

  No feedback yet