« Gezegde/gedachte om de week mee af te sluiten...Sex and the City #2 »

  It's Only

  24-08-03

    16:05:00, by S p r k .   , 627 words  
  Categories: Muziektipjes

  It's Only

  Was gisteren bij Raime, iemand die er ooit mede voor heeft gezorgd dat ik Bjrk zo goed ben gaan vinden, voor een muzikaal avondje. En dat was het; heb van alles gehoord; Marylin Manson, Fischerspooner, Matthew Herbert, Tiga, Miss Kittin, Goldfrapp en nog veel meer.Matthew Herbert was vooral erg fijn; ik heb hem een keer op ARTE gezien (Bjrk deed daar een optreden en had hem meegenomen) waar hij een paar nummers deed als 'Radio Boy'. Dt vond ik echt walgelijk; hij maakte alln maar onsamenhangende herrie terwijl hij een doos cornflakes misbruikte. Ik besloot toen om zo ver mogelijk bij Matthew Herbert (al dan niet met Big Band) uit de buurt te blijven.

  Maar ik moet toegeven; z'n album Bodily Functions is best wel goed. Ik ben hem nu aan het downloaden; als ik het nog steeds zo fijn vind als ik me kan herinneren van gisterenavond, moet ik de CD maar eens aanschaffen. Sterker nog; nu ik wat gedownloade nummers beluisterd heb is het wel weer rg fijn. Even Concerto (de beste platenzaak in Amsterdam) bellen. En ja hoor; er ligt een exemplaar voor me apart. Dan kan ik al mijn downloads ook weer cancelen. Hij is wel een paar euro duurder dan wanneer ik hem bij NLstore had besteld, maar dan heb ik hem wel meteen in handen en hoef ik er niet een paar dagen op te wachten.

  Verder blijkt maar weer dat het niet erg fijn is om soms ergens iets eerder bij te zijn dan de rest van de wereld. Ergens vorig jaar Oktober zat ik op een Kylie Minogue website te browsen, toen ik ineens een ge-wel-dige remix van het toch al fijne nummer Come Into My World tegenkwam. Gemaakt door Fischerspooner. Die kwamen me bekend voor; een collega had hun naam weleens laten vallen. Ben maar eens wat eigen werk van Fischerspooner gaan downloaden, en toen bleek dat dat eigenlijk wel erg gaaf was, ben ik zo snel als mijn benen me dragen konden (want sneller kan ik toch niet) naar de Fame gelopen om het album aan te schaffen. Helemaal fantastisch, van het artwork tot de sticker met de tekst Best album EVER erop.

  En ineens slaat Fischerspooner aan, weten veel meer mensen wie ze zijn, schijnen ze geweldige shows te geven n wordt hun album opnieuw uitgebracht. Met extra tracks en een full-length bonus DVD met clips, docu, mixen en nog veel meer. Ja, lekker dan. Moet ik hem zeker wr gaan kopen! Ja dus; Raime had de DVD liggen en die is gewoon te cool voor woorden. Ik wilde nog valsspelen en kijken of cd-verhuurzaak De Koperen Hoorn de re-release niet gewoon had liggen; dan kon ik hem gewoon met DVD en al kopiren. Maar helaas. Dus ik ben bang dat ik straks weer zo'n 20 euro armer ben; als het niet meer is.

  En dit is niet de eerste keer; ik had het fantastische album Statues van Moloko net een weekje in huis toen bleek dat de Australische versie van het album k een bonus DVD had met al hun clips erop. Long Gone Before Daylight (dat cht een van de beste albums van het jaar is) van The Cardigans had ik nog niet eens helemaal gehoord; toen bleek dat de Engelse versie 2 extra tracks had. Lekker dan. Alleen met Bare van Annie Lennox had ik geluk; mijn editie had een bonus DVD met live optredens en een interview. Maar de CD zelf was wel weer tegen kopieren beschermd (en dan spelen mijn DVD-speler en discman hem dus niet). Fijn allemaal.

  Eens kijken of Fruitdruifje de CD van Matthew Herbert ook leuk vindt. Hij zal toch niet alleen maar wansmaak hebben? *grijns*

  Voor alle geinteresseerden; dit is de hoes:

  Feedback awaiting moderation

  This post has 2 feedbacks awaiting moderation...