« Blind item #9Fuck it, we doen gewoon een Yvettatie! »

  Ja waar blijven de peultjes

  09-06-09

    11:52:00, by S p r k .   , 462 words  
  Categories: Frustraties

  Ja waar blijven de peultjes

  Ik weet niet of het jullie allemaal is opgevallen, maar Albert Heijn heeft dus geen peultjes meer. Al een paar weken niet meer. Ze hebben heel onopvallend het vak waar peultjes normaal gesproken liggen opgevuld met een soort kruising tussen broccoli en asperges, maar ik heb het heus wel door.

  Ik wil gewoon peultjes! Ik heb nog twee pakken Knorr Beef Chimichurri in de kast en het wordt tijd om er weer eens lekker op los de chimmichurri'en. Sebastiaan begon over de wereld die 'seizoensgroente' heet. En ik kan me nog wel een periode in de jaren '80 herinneren, waarin je ineens mid-winter geen aardbeien meer kon kopen, maar kom op, we leven in 2009. ,,Peultjes is meer iets voor in de herfst." aldus Daan. Maar het hele principe van het in gebruik nemen van een Noordelijk én Zuidelijk halfrond is toch dat het overal ter wereld altijd wel ergens herfst is? Of zomer, of winter? Of lente. Met andere woorden: er is ergens ter wereld een plek waar ze NU heel goed peultjes zouden kunnen produceren. Waarom zijn ze dat dan niet aan het doen? En moet de Nederlandse overheid dat soort landen nog wel steunen met ontwikkelingshulp enzo?

  Ik keek even op albert.nl en daar kun je dus nog wel gewoon peultjes krijgen. Voor ? 2,29 weliswaar, maar toch. Wel jammer dat je dan meteen een 'bezorgmoment' moet kiezen, dat altijd pas over 3 weken is en ook nog op een tijdstip waarop je gewoon aan het werk bent. En de daadwerkelijke albert-bezorger vertoont nooit enige gelijkenis met de frisse Hollandse jongen die op de site afgebeeld staat.

  Op albert.nl staat wel meteen een heel inventief informatiekader, een soort 'alles wat je altijd al wilde weten maar nooit durfde te vragen', over peultjes, waaronder de leerzame mededeling: Herkomst: Peulen zijn het gehele jaar verkrijgbaar uit Zimbabwe en Kenia. Wat zijn die Kenianen en Zimbabwanen (die laatste heb ik opgezocht!) in godsnaam aan het doen? Die liggen zeker de hele dag in de zon! Oh en ik lees nu ook dat er in het geval van Zimbabwe al is ingegrepen door de Nederlandse overheid. Goedzo, jongens!

  Maar ook Albert Heijn vergeet hier een handschoen op te pakken (die uitdrukking wordt heel vaak gebruikt door één van mijn bazen, ik denk dat hij hem zelf verzonnen heeft, maar goed). Want waarom wordt er, op momenten dat peultjes rijkelijk verkrijgbaar zijn, geen énkele inspanning gedaan om dan in godsnaam een paar peultjes in te vriezen, zodat ze die op momenten als deze in hun vriesvak aan kunnen bieden? Nee, je wordt helemaal doodgegooid met boontjes, sperziebonen, tuinbonen, kidneybonen, snijbonen, ik spuug erop! Net zoals de drie (!!) mensen die me op 'maak van de nood een deugd'-achtige toon aanraadden om gewoon sugar snaps te gebruiken. Sugar snaps? JE MOEDER!

  No feedback yet