« My second My Brightest Diamond interviewCoty, deze is voor jou! »

  'je krijgt tegenwoordig bijna nooit meer iets gratis'

  31-05-08

    02:24:08, by S p r k .   , 694 words  
  Categories: Categorie-loos

  'je krijgt tegenwoordig bijna nooit meer iets gratis'

  Gisterenavond was ik echt onwijs gestressed. Zodra ik klaar was met werken moest ik even boodschappen doen bij Albert Heijn en dan zou Maurits om 6 uur voor de deur staan om samen te eten en vervolgens naar de voorstelling van Marc-Marie Huijbregts in de Kleine Komedie te gaan. Maar ik moest óók stipt om 6 uur de kassa van de Kleine Komedie bellen om mezelf op de wachtlijst te laten zetten, om mijn 2 losse plaatsen om te zetten naar 2 plaatsen naast elkaar. Is wel zo gezellig, tenslotte. En het was een benauwde, plakkerige dag, dus ik wilde ergens tussendoor ook nog even douchen.

  Ik liep gehaast het kantoor uit en maakte mijn fiets los. Toen bleek dat iemand anders zijn rode fiets per ongeluk (dat kon je zien!) aan de mijne had vastgemaakt. Ik riep héél hard en gefrustreerd ,,GODVERDOMME!" Het bedrijf dat kantoor houdt aan de voorkant van het gebouw had hun ramen openstaan, de mensen die er werkten hoorden me dus allemaal vloeken en kwamen allemaal kijken wat er was. Eentje herkende meteen de fiets van een collega en ging hem bellen. Da's dan wel weer heel vriendelijk! Ik begon een beetje te glimlachen en verontschuldigde me een beetje voor het dramatische gevloek door iets te mompelen als ,,Sorry, dat is altijd een beetje mijn eerste reactie in dit soort situaties."

  Ondertussen maakte ik mijn hangslot alvast los en wikkelde ik het om mijn zadel (dat doe ik altijd als ik mijn fiets ga gebruiken). De eigenaar van de rode fiets kwam al snel aangelopen en maakte zijn fiets los. Maar toen bleek dat ík van de weeromstuit míjn fiets ook nog aan de zíjne had vastgemaakt toen ik mijn hangslot om mijn zadel had gewikkeld!

  (toen ik dit anekdotisch vertelde aan Maurits vroeg hij al ,,Jezus, hoe dicht stonden jullie fietsen in godsnaam bij elkaar?" en toen antwoordde ik ,,Heel dicht, Maurits. Heel dicht.")

  Daarna ging ik dus naar de Albert Heijn. Ze hebben bij AH van die Excellent pizza's met groenten, geitenkaas of mozzarella en cherrytomaatjes. Die waren een tijdje overal te krijgen maar ik had ze al maanden nergens (nergens!) meer gezien. Tot ik ineens bij de Albert Heijn op de Elandsgracht kwam en ze daar gewoon nietsvermoedend in het diepvriesvak lagen. Ik voelde me een beetje als een Amerikaanse vrouw die er net was achtergekomen dat ze bij de opname van een aflevering van 'Oprah's favorite things' was beland!

  Maar goed, ik kocht dus twee pizza's (ik lieg: drie pizza's, ivm voorraadbeheer) en haastte me naar de kassa. Terwijl ik mijn pizza's in een tasje deed legde de kassière er ook een bakje met chocolaatjes bij. Ik zei ,,Nee, deze is niet van mij." en ging verder met inpakken. De kassière zei ,,Jawel meneer, dit is voor u!" Ik wist het toch echt zeker, dacht bij mezelf 'die kassières van tegenwoordig!' en zei ,,Nee, ik heb alleen die 5 pizza's!" (JA, het waren er VIJF ja!). Toen zei ze ,,Het is gratis om te vieren dat we verbouwd zijn!" En toen bedacht ik me ineens dat ik inderdaad een hele nieuwe 'vleugel' had gezien die er eerst niet was! Ik begon me een klein beetje te schamen en zei tegen de kassière en iedereen die het maar wilde horen ,,Oh, sorry! Je krijgt tegenwoordig bijna nooit meer iets gratis, dus dan is het zo verwarrend!" en liet daarmee meteen weten dat ik een ouwe lul begin te worden (voor zover mensen dat visueel nog niet hadden waargenomen).

  Is trouwens niet waar, dat je tegenwoordig nooit meer iets gratis krijgt. Moet je maar eens in mijn cd-kast kijken.

  De voorstelling van Marc-Marie was op zich best leuk, maar niet hi-la-risch. Dus ik zit nu echt te twijfelen of ik morgen nog wel moet gaan, en wat ik met de kaartjes voor de andere 14 voorstellingen moet doen! Nee hoor, ik heb alleen voor morgen nog een kaartje, en hopelijk kan Richard die van me overnemen, als hij niet te ziek is. En anders dan probeer ik er iemand anders wel een plaisir mee te doen.

  Het is laat, ik moest maar eens gaan slapen.

  No feedback yet