« De recensie van m'n leven...'I do not wear the shoes... Because... They make me fall down.' »

  'je moet een groter plan trekken!'

  20-06-08

    03:27:00, by S p r k .   , 964 words  
  Categories: Categorie-loos

  'je moet een groter plan trekken!'

  Vandaag heb ik dus tot zéker 5 uur in m'n slipje thuisgezeten en met mijn computer gespeeld. Vrije dagen zijn fantástisch, vooral als je spekkoek in huis hebt. Ik was gisterenavond uitgeweest, naar de ARC (omg ik heb Mr. Jay op 2 meter afstand gezien in de Reguliers!) en daarna naar Studio 80. Ik weet niet wat het is, maar ik heb soms de neiging om precies het verkeerde ding te zeggen tegen de verkeerde persoon op het verkeerde moment. Zo heb ik tijdens mijn eerste ontmoeting met een Joodse jongen uit Groningen metéén een heel gesprek gehad over de Tweede Wereldoorlog, en dat ik liever nooit een concentratiekamp met mijn eigen ogen wil zien. En gisterenavond raakte ik in gesprek met een jongen die stotterde. Ik zei, om het even te erkennen en te dubbelchecken ,,Je stottert, he?" waarop die arme jongen onmiddellijk 5 keer zo erg ging stotteren. Oeps.

  Evert vroeg me vanmiddag op MSN wie ik later die dag zou gaan beledigen bij de 'multimediascreening' van Mamma Mia!, je weet wel, die film gebaseerd op de gelijknamige ABBA-musical. Ik antwoordde iets als ,,Hey, René Mioch! Ik dacht eigenlijk dat jij allang was overleden! Wat leuk dat je er toch bent!"

  Dus je kunt je voorstellen hoe erg Evert en ik moesten lachen toen René Mioch vanmiddag de bioscoopzaal van Pathé Tuschinski binnen liep. Er is overigens dus een review embargo op die film, er mogen vóór 27 juni geen recensies geplaatst worden.

  Daarom zal ik voorlopig even niet schrijven dat het écht een hele slechte film is, waar kenkerveel ABBA-liedjes in zitten, die qua montage slecht in elkaar zit (verschillende shots in 1 scène zijn gewoon anders belicht). Wát een belachelijk slechte film. Dus dat. Dat schrijf ik dus niet. Oh en ik heb overigens niks tegen René Mioch en ik wil helemaal niet impliceren dat hij dood is (of ooit dood is geweest).

  Daarna kon Paula ineens kaartjes regelen voor de opening van het ITs festival. Leuk, dan doe je nog eens iets cultureels met je vrije tijd! Nu ben ik nooit zo heel erg van dat theaterschool 'er moet wel een gedachte achter zitten en symboliek vinden we heel belangrijk en het feit dat ik totaal ongeloofwaardig mijn teksten opzeg is gewoon een bepaalde stijl waar ik gebruik van maak'-achtige gedoe, maar er zaten best wel fijne dingen tussen.

  Ik was vooral heel erg gecharmeerd van Liesa van der Aa, een Belgisch meisje met een viool en een heleboel pedalen. Die ging vioolspelen, zingen en vooral heel veel loopen. En inderdaad, loopen is niet meer zo innovatief als in 2003, maar soms wordt het goed gedaan en is het nog flink te tolereren (zoals pas nog bij Foy Vance op Motel Mozaïque). Zo ook bij Liesa van der Aa. Geweldige achternaam ook, alsof ze nu al, pre-zangcarrière, een alcoholiste is. Ze kwam een beetje op alsof ze een hele jonge Brigitte Kaandorp was. ,,Ja, ik ben dus Belgisch..." zei ze met een heel vet Vlaams accent. ,,En ik heb dit kleedje vandaag gekocht in de 9 straatjes." Ik dacht dus dat het een grapje was (Belgen verontschuldigen zich bij voorbaat nooit voor hun nationaliteit, ook al zouden ze dat misschien maar eens moeten doen, en het is wel héél cliché om dan meteen woorden als 'kleedje' te gebruiken) maar ze was dus écht authentiek Belgisch.

  Na de voorstelling ben ik naar haar toe gegaan en zei ik ,,Ik wil je 3 dingen zeggen. 1: zijn er cd's van? 2: Ken je Zoë Keating? en 3: Wist je dat je dat loopen met al die pedalen die je indrukt ook kunt automatiseren?" Nou, er waren dus geen cd's van, ze heeft niet eens een MySpace en gaat pas in augustus demo's opnemen. Ze kende Zoë Keating niet maar de band waar ze vroeger in zat (Rasputina) wel. En het automatiseren van het loopen leek haar te ingewikkeld (terwijl het er bij Zoë Keating dus juist uitzag alsof ze zelf totaal niet meer hoefde na te denken en gewoon lekker om d'r cello kon raggen, maar wie ben ik).

  Liesa speelt wel viool en doet backing vocals voor de Belgische band Het Zesde Metaal, wat zowaar wel aardig klinkt, dus ik heb hun album maar gekocht op iTunes.

  [youtube]rJiybW81mXA[/youtube]
  Zoë Keating dan maar...

  Sebastiaan was wéér dronken! Ik heb hem er nét van kunnen weerhouden om op Halina Reijn af te stappen, want hij wilde een film met haar maken. Serieus, ik heb er een rollenspel tegenaan moeten gooien, helaas zonder handpoppen.

  Sebastiaan (als zichzelf): ,,Halina, ik wil een film met je maken!"
  Ik (als Halina): ,,Oh maar ben je dan een regisseur ofzo?"
  Sebastiaan (als zichzelf): ,,Nee maar ik wil een film met je maken!"
  Ik (als Halina): ,,Schríjf je dan bijvoorbeeld films?"
  Sebastiaan (als zichzelf): ,,Nee maar ik wil een film met je maken!"
  Ik (als Halina): ,,Maar ben je dan acteur?"
  Sebastiaan (als zichzelf): ,,IK STA HIER TOCH?"

  Etc.

  Daarna besloot Sebastiaan, met z'n schoenen van ? 550,- aan, dat ik de Nederlandse Perez Hilton moest worden. ,,Martijn, je moet een groter plan trekken!" De gratis flesjes wijn die ze op dat soort gelegenheden uitdelen slaan altijd hard aan, he. Een half uur later kwam 'ie trouwens wild op me af gefietst met iets om bij wijze van celebrity blog te publiceren: ,,Martijn, Martijn! Entertainment nieuws! Tycho Gernandt staat in de Reguliers te janken, want zijn vriendinnetje Eva, die is in d'r eentje in een taxi gestapt zonder hem! En hij is heel oud en zij is heel jong, weet je wel. En hij noemde haar een tyfushoer omdat ze niet bij hem wilde komen slapen!"

  k schijn vanavond ook nog iemand uit de serie Bitches te hebben gezegd dat ik jaar jurk mooi vond (dat was overigens de tweede van vanavond!). Ik weet toch helemaal niet wie al die mensen zijn?

  No feedback yet