« Dará un conejito como un regalo.Ik vind hummus prima onder 'groente' vallen »

  Lasse

  13-01-10

    01:16:38, by S p r k .   , 562 words  
  Categories: Categorie-loos

  Lasse

  Een paar maanden geleden kwamen er wat mensen bij ons op kantoor langs. Ze hadden besloten om met ingang van het nieuwe jaar een kantoorruimte in ons pand te huren, en kwamen even kennismaken enzo.

  Bij het groepje mensen was ook een aardige Zweed, laten we hem Lasse noemen, waarmee ik meteen een gezellig babbeltje maakte. Hij was geen Alexander Skarsgård-achtig type, maar desalniettmin prima en vrolijk. ,,Nou, tot 1 januari dan!" zei hij in het Engels. ,,Of nouja, niet 1 januari, want dan heb ik een kater, maar 2 januari ofzo!"

  Ik werd al helemaal enthousiast en besloot dat Lasse en ik samen gelukkig zouden worden. Ik kon hem alleen niet vinden op de website van het bedrijf dat de bedrijsruimte zou gaan huren, dus ik moest echt tot januari wachten tot ik hem weer zou zien. Nouja, prima.

  Ondertussen had ik een heel 'Trouwen met Lasse in 3 stappen' (Lasse gifta i 3 steg) stappenplan ontwikkeld, met een flowchart van hoe ons eerste gesprek zou verlopen als ik hem ergens in z'n eentje, verwijderd van de kudde en dus op z'n kwetsbaarst, zou tegenkomen.

  Ben je hetero?
  Indien Ja, antwoord: ,,Jammer, want mijn collega Laurens zag je wel zitten!"
  Indien Nee, door naar volgende vraag.

  Heb je een vriend?
  Indien Ja, antwoord: ,,Jammer, want mijn collega Laurens zag je wel zitten!"
  Indien Nee, door naar volgende vraag.

  Heb je zin om een keer uit eten te gaan?
  Indien Ja, antwoord: ,,Hoe laat?"
  Indien Nee, antwoord: ,,Jammer, want mijn collega Laurens heeft al een restaurant uitgezocht waar hij met je wilde gaan eten!"

  Ondertussen was ik al met enige regelmaat knäckebröd aan het eten, luisterde ik weer naar muziek van Zweedse band Kent (of zoals Daan ze noemt: Nederland Zingt) en verlangde ik alvast naar avonden samen Dubbla Chokladeflarn Kakor snacken in bed terwijl we alle afleveringen van Felicity nog eens er doorheen jaagden op dvd.

  Vanochtend kwam ik Lasse dus tegen toen ik aankwam op kantoor. Hij was niet alleen, dat dan weer niet. Hij wenste me een gelukkig nieuwjaar en stak z'n hand uit, dus ik deed snel m'n handschoen uit en schudde z'n hand. ,,En, had je nog een kater op 1 januari?" vroeg ik hem, er vanuitgaand dat hij nog PRECIES wist wat hij drie maanden geleden voor het laatst tegen me gezegd had. ,,Ik heb echt een hele leuke jaarwisseling gehad! Ik heb een dakterras, dus je kon het vuurwerk van de hele stad zien." Ik zag mezelf meteen in de zomer zonnen op dat dakterras terwijl Lasse halfnaakt in de keuken z'n aparte maar toch wel smakelijke zomersalade-met-köttbullar klaarmaakte. ,,En ik heb eindelijk de moed verzameld om mijn vriendin ten huwelijk te vragen!"

  Potverdomme!

  ,,Nou en ze zei waarschijnlijk 'ja', anders zou je er nu niet zo blij over vertellen!" antwoordde ik, terwijl ik mijn best deed om mijn diepe, diepe teleurstelling te vermommen. ,,Is ze Nederlands?" vroeg ik. ,,Nee, Iers." Toen schoot er nog even door m'n hoofd dat er een goede kans is dat die meid zichzelf binnen een paar jaar dood drinkt, maar dat vond ik wel erg negatief, dus zei ik maar ,,Nou, ontzéttend leuk, ik ga naar binnen! Doei!" en toen was m'n Zweedse avontuur dus tot een einde gekomen voordat het überhaupt van start was gegaan.

  Vaarwel, Lasse. Som tuppen gala, svanen på natten onanerar, med morgonsolen i näbben.

  No feedback yet