« Martijn's Vakantie Report #3Martijn's Vakantie Report #1 »

  Martijn's Vakantie Report #2

  23-07-09

    23:59:54, by S p r k .   , 969 words  
  Categories: Categorie-loos

  Martijn's Vakantie Report #2

  Vandaag ben ik opgestaan met de wekker, da's toch minder. Ik ging met Evert mee naar de persvoorstelling van een film die hij voor Gay&Night gaat recenseren, Country Teacher. Het is een... Ik denk een Tsjechische film, want er werd een paar keer over Praag gesproken. Ik dacht eerst dat het Pools was.

  Nou, hl erg in het kort, het gaat dus om een leraar die naar het Tsjechische (of Poolse, weet ik veel) platteland trekt. Een vrouw die verder niet heel knap is maar wel de enige single vrouw in een bepaalde leeftijdscategorie vindt hem wel leuk, en ze gaan met elkaar om en hij geeft haar tienerzoon (die vaak een beetje lijkt op Dominic, een jongen die ik ken) wiskunde bijles. Op een gegeven moment zijn ze op een dorpsfeestje (dat is altijd in films die zich op het platteland afspelen) en wordt die tienerzoon heel erg dronken, te dronken om nog helemaal naar z'n eigen huis te varen, dus neemt die leraar hem mee naar huis. Uiteindelijk wordt die leraar midden in de nacht wakker en besluit hij die tienerjongen een klein beetje af te trekken, je kent het wel. Nou en dan is het even heel dramatisch en komt er nog een imker bij kijken en gaat er een bejaarde dood, en dan is alles weer goed. Prima film. Meteen de soundtrack downloaden op iTunes.

  Daarna ben ik gaan lunchen bij Singel 404 met Rondel. Zo kom je er nooit, zo kom je er vrijwel iedere week. We zaten boven, en daar zaten dus bijna alleen maar homo's. We zaten naast 2 homo's waarvan de n aan de ander ging uitleggen welk type mobiele telefoon hij het beste aan z'n ouders kon vragen voor zijn verjaardag. Verderop zaten 3 homo's die, nouja, iets met mode deden ofzo. En aan een andere tafel zaten drie jongens die heel duidelijk niet homo waren. En ik dacht, wat heb ik de hele tijd raar oogcontact met die jongens, net zoals ik bij n van de finalefeestjes van Holland's Next Top Model de hele tijd raar oogcontact had met Renate Verbaan, maar ze keken dus naar de menukaart die achter me aan de muur hing. Het is maar goed dat ik niet mijn vingertop heb natgemaakt en speels over mijn tepel heb gewreven!

  Verder heb ik eigenlijk niets gedaan. Ook wel fijn. Wel voelde ik me heel frivool en kleurrijk met mijn nieuwe roze boxer en mijn fleurige blauwgeblokte zomeroverhemd. Oh ja, ik heb nog geprobeerd om een bi-curious jongen van nt 20 m'n huis in te krijgen, maar dat is niet helemaal gelukt. Oh en ik heb heel veel foto's gevonden en op m'n facebook gezet, ga maar fijn een kijkje nemen.

  Weet je wat ze altijd zeggen over te hard muziek luisteren op je walkman/discman/iPod/iPhone/etc.? Dat blijkt dus waar te zijn. Ik heb jarenlang genoten van KEIharde muziek in m'n oren (had voorheen zelfs speciale software om de volumebegrenzer van m'n vorige iPod te halen). En sinds een paar weken heb ik ltijd een hoge pieptoon in m'n oor. Altijd. Nu ook.

  ...

  Nu ook.

  ...nu niet? Oh, wel, maar ik werd even afgeleid door een tram die langsreed, de ramen staan open.

  Het valt dus minder op als er allerlei andere geluiden zijn, maar het is er altijd. Ik vertelde dat vanochtend aan Evert en die zei heel meelevend en lief ,,Er is dus een jongen die ook de hele tijd een pieptoon in zijn oor had, en die heeft zelfmoord gepleegd."

  Hoe dan ook, ik heb direct actie ondernomen en de volume begrenzer op mijn iPhone ingesteld op ongeveer 70% van het maximale volume. Het is nu natuurlijk te laat, maar dan wordt het hopelijk niet erger dan dit. En om te voorkomen dat ik die volumebegrenzer niet gewoon weer op 100% zet (ik ken mezelf immers), heeft Evert een pin-code ingevoerd die ik niet weet. Dus ik kn nu helemaal niet meer de volumebegrenzing op mijn iPhone uitzetten.

  Nadeel is wel dat ik nu een beetje het gevoel heb alsof ik naar compleet gecastreerde muziek luister als ik op de fiets zit. Je hoort wel meer nuances enzo, maar je wt gewoon dat het harder kan. Ik hoor nu ook de hele tijd verkeersgeluiden er doorheen. En wie wil dt nou?

  Bleh. Ik vind 'je lichaam' maar een moeilijk ding. Tandenpoetsen en stoken, anders krijg je gaatjes en trekt je tandvlees zich terug. Oh trouwens niet meteen je tanden poetsen als je bijvoorbeeld net een appel hebt gegeten, anders gaat je glazuur eraan. En niet te hard stoken want voor je het weet heb je een vulling eruit gestookt. Niet teveel alcohol want anders gaat je lever stuk en krijg je hoofdpijn. Niet teveel zout anders kun je duizelig worden. Niet te lang in brandend magnesium kijken anders gaan je ogen stuk. Niet te vaak je haar blonderen want dat vindt je haar niet leuk. Voldoende bewegen anders slibben je aderen helemaal dicht. Niet te vaak/lang in de zon, anders krijg je huidkanker. Niet teveel rauw vlees (osseworst! filet americain!) want anders krijg je wormen. Niet teveel helium, anders krijg je een zuurstoftekort. Niet teveel masturberen anders krijg je prostaatkanker. Niet te weinig masturberen, anders krijg je prostaatkanker. En nu mogen we k al geen muziek meer op z'n allerhardst luisteren.

  Ik was trouwens nog helemaal niet klaar met het lijstje, maar volgens mij snap je het idee inmiddels wel.

  Ik ga morgen heel overzichtelijk naar de Ikea om mijn Fisten-koffietafel om te ruilen, deze is licht beschadigd en dat kan natuurlijk niet. Misschien koop ik ook wel mijn eigen doos haverkoekjes met een laag Belgische chocola ertussen, ik weet even niet meer hoe ze in het Zweeds heten, het zijn in ieder geval niet de oude, vertrouwde Pepparkakor.

  No feedback yet