« Martijn's Vakantie Report #4Martijn's Vakantie Report #2 »

  Martijn's Vakantie Report #3

  24-07-09

    23:21:03, by S p r k .   , 488 words  
  Categories: Categorie-loos

  Martijn's Vakantie Report #3

  Ik kan het heel kort houden: sinds de kleinere Fisten-koffietafels niet meer in karton, maar plastic verpakt worden, is het dus bijna onmogelijk om er eentje ongedeerd en ongeschonden mee naar huis te krijgen. Dus de tafel van eergisteren ging weer terug, want er was een hoek beschadigd. Nu heb ik een nieuwe, maar die is eigenlijk ook al niet meer helemaal piekgaaf. Stom.

  En weet je, dan loop je dus door de Swedish Food Market, en dan zie je een tube Zalmcréme liggen. Dan vraag ik me dus af: moet je vis wel in een tube stoppen? En hoe smaakt dat dan? Is dat wel te doen? Eigenlijk heb ik me dat al eerder afgevraagd, maar ik voel me dan toch bezwaard om zo'n Ikea-medewerker erbij te halen om overleg te plegen. Ik kon natuurlijk ook gewoon blijven wachten tot iemand argeloos een tube zou gaan afrekenen bij de kassa, iemand die eruit zag alsof 'ie wist waar hij aan begon, zodat ik kon vragen ,,Is het wat, zalm uit een tube?" Maar daar gaat een hoop tijd in zitten. En ik moest m'n Dubbla Chokladeflarn Kakor nog afrekenen.

  En toen kreeg ik een vrij geniale ingeving: zo'n tube kost dus ? 1,65. Voor het luttele bedrag van ? 1,65 weet je voor altijd of zalm uit een tube onwijs goor is, of juist superlekker.

  Oh wat ik trouwens ook niet snap: een hot dog is bij de Ikea ? 0,90. En frisdrank is ? 0,75. Dat is al vrij goedkoop. Maar voor het luttele bedrag van slechts 1 euro heb je dus een beker frisdrank (zo vaak bijvullen als je wil, ik heb het een keer getest, 8 keer nagevuld zonder dat iemand er iets van zei!) én een hotdog. Met tegenwoordig ook nog optionele plakjes augurk of gebakken uitjes. Waar dóen ze dat toch van? En het wordt dus nóg gekker: voor slechts 3 euro heb je dus 2 frisdrank en vier (!!) hotdogs! NOUJA! Ik snap gewoon niet hoe dat kan. En kijk van hotdogs weet je dat het gewoon kalkoenseperatorvlees is ofzo, maar toch! En met saus ook nog! Het is geen culinair hoogstandje, maar het is toch goed te doen na een uitputtende tocht door die hele kolere-Ikea heen. En het is een fijn toetje voor na je softijsje van 50 cent. Ja, dat moet in die volgorde. Hoe dan ook: dat die meiden van Ikea decennia geleden niet al failliet zijn gegaan is mij een groot raadsel.

  Zalm uit een tube is trouwens wel te doen. Ik zou het mensen niet aanbieden als ze op visite kwamen, maar op die avonden dat je niets anders in huis hebt en je je laatste magnetronmaaltijd op kantoor hebt laten staan, kun je best een fijne knäckebrödje ermee onderspuiten.

  Dus.

  Oh en toen we dus aan onze tweede hotdag stonden te knagen, werd omgeroepen 'Attentie, Lente en Fiene willen worden opgehaald uit Smĺland'. Dat doe je je kind toch niet áán? LENTE!

  No feedback yet