« Martijn's Vakantie Report #7Martijn's Vakantie Report #4 »

  Martijn's Vakantie Report #5

  27-07-09

    15:12:09, by S p r k .   , 553 words  
  Categories: Categorie-loos

  Martijn's Vakantie Report #5

  Zondag ging ik, tussen al het vhs-geweld door, nog even buurten bij ex-collega Simone en haar twee hyperactieve kinderen, Rosa en Eva. Je weet wel, die twee die altijd in hun nakie over het balkon rennen. Ex-collega Ingrid was er ook. Die heeft vroeger weleens een paar anekdotes ingeleid met de opmerking ,,Ik heb dus ooit een keer een documentaire gemaakt..." om vervolgens héél gedetailleerd over een bepaald onderwerp te vertellen. We besloten de op sterven na dood zijnde plantjes op het balkon te gaan redden. Ik heb dus een stuk of 8 keer in de keuken een gieter van 10 liter gevuld met water, om op het einde van de avond te horen dat er ook gewoon een waterkraan op het balkon was. Bij een plant die er wel héél erg aan toe was, begon Ingrid te vertellen. ,,Oh, da's een hele mooie plant, bla bla bla bla gedetailleerde informatie..." die ik onderbrak door te zeggen ,,Heb je zeker een keer een documentaire over gemaakt!?" waarop zij weer antwoordde ,,Hou toch je kop." Helemaal vanuit d'r tenen. Heerlijk.

  Tegelijkertijd probeer ik tijdens mijn bezoekjes de 3-jarige tweeling spelenderwijs ook wat normen en waarden bij te brengen. Tijdens het waterverven, waarbij ik een práchtig schilderij heb gemaakt van een bloem, een wortel en van die hippe half-broccoli/half-asperge groente die nu zo gewild zijn, moest de punt van een potlood geslepen worden. ,,En dan doen we het slijpsel als we klaar zijn meteen netjes in de prullenbak, anders krijgt mama een tumor!" zei ik. ,,Tumor..." herhaalde één van de meisjes. Het zijn net sponzen op die leeftijd. Later was er eentje met een poedelnaakte Barbie door het huis aan het rennen en zei ik ,,Later als we groot zijn doen we dus alleen onze kleren uit als iemand ons eerst mee uit eten heeft genomen!"

  Tijdens het eten kreeg ik best zin in een softijsje, dus stelde ik voor om even ijsjes voor mij en de kinders te gaan halen bij Kentucky Fried Chicken. Dat zagen de meiden wel zitten, waarop Eva terstond naast mijn bord ging staan om te kijken of ik al klaar was met eten. En of ik niet een beetje sneller kon eten. Toen ik uiteindelijk opstond zei ik ,,Maar dames, jullie moeten wel een beetje lief zijn voor mama en Inge. Want als ik hoor dat jullie er een zooitje van hebben gemaakt dan eet Martijn alle ijsjes dus mooi zelf op. En jullie kunnen zien dat het makkelijk past!"

  Ik schrok mij dus een spreekwoordelijk hoedje toen ik bij de Kentucky Fried Chicken aan kwam en er een groot papier met het woord 'DEFECT' op de ijsmachine hing. Als ik nu niet met ijsjes zou terugkeren zou ik twee hysterische koters over me heen krijgen. Gelukkig was er een klein stukje verderop een fijne Turk die broodjes donor verkocht enzo, en daar hadden ze Cornetto's en Magnums. Ook goed.

  Tot slot hebben de meiden nog fonetisch meegezongen (en weer door de kamer gerend) met de nummers Dancing Queen en Gimme Gimme Gimme van Abba, en toen was de avond weer voorbij. Nouja, toen heb ik dus nog allemaal videobanden omgezet naar dvd en viel ik uiteindelijk in slaap met een loopje waarbij Janet steeds zei ,,It's not TV, it's HBO!"

  [youtube]jjk_D5AD1_A[/youtube]

  No feedback yet