« Martijn's Vakantie Report #8Martijn's Vakantie Report #5 »

  Martijn's Vakantie Report #7

  29-07-09

    00:30:14, by S p r k .   , 734 words  
  Categories: Categorie-loos

  Martijn's Vakantie Report #7

  (op de zesde dag rustte hij en ging hij eten in een Turks restaurant)

  Vandaag was ik in de Efteling, een wereld vol wonderen, samen met Paula, Jakko en Richard. In de trein was het meteen al gezellig en we reden rond een uur of 11 Den Bosch binnen. De andere meiden waren goed voorbereid op de hoge horecaprijzen in de Efteling en hadden alles meegenomen: cassis, bolletjes, krentenbollen, rookkaas, gewone kaas, ossenworst, noem maar op. Ik had alleen twee flesjes water in m'n tas, m'n zomersjaal en voor de zekerheid een fleesswieter.

  De rit van Den Bosch naar de Efteling is dus óf 400 strippen óf een dagkaart á ? 3,-. Het leek ons toch verstandiger om de dagkaart te nemen. Bij binnenkomst bleek dat Droomvlucht 'under construction' was, dat was al een domper. En we hadden bij de ingang ook een dode duif in het gras zien liggen.

  Toen ik nog heel jong was zei m'n moeder: ,,Ook al kost het 25 gulden, we gáán naar de Efteling!" Heden ten dage ben je dus zo'n 28 euro (!) voor een kaartje kwijt. Christus te paard. We zijn in de Fata Morgana gegaan, prima, en in de bobbaan, ook prima. Wat me dus wel steeds meer opvalt is dat, in tegenstelling tot vroeger, het wachten in de rij sneller voorbij gaat, maar dat, ook in tegenstelling tot vroeger, de attracties véél korter lijken te duren. En dan ga je je op een gegeven moment afvragen of het voor een 28-jarige jongeman nog wel de moeite is om een half uur te wachten op een ritje in het donker van anderhalve minuut, waarbij je ook nog eens flink duizelig wordt.

  De écht grote cultuurschok kwam pas toen bleek dat bij mijn lievelingsattractie, Carnaval Festival, aan vrijwel ELK decor een Loekie de Leeuw was toegevoegd! Hoe bedoel je, verkrachtte jeugdherinneringen? Ik zag het in de wachtrij al aankomen, want die wachthal hangt tegenwoordig dus vol met schilderijen van Loekie. ,,Als zometeen in ieder decor een Loekie is neergezet snijd ik dus ter plekke m'n polsen door en dat het bloed over die kindjes naast ons heen spuit!" zei ik. Uiteindelijk heb ik het iets subtieler aangepakt: ik heb naar iedere Loekie (en die hoereneend die erbij hoort) pontificaal m'n middelvinger opgestoken en luid geapplaudisseerd bij ieder Loekie-vrij decor. Teringloekie.

  Aan het sprookjesbos was Assepoester vers toegevoegd. En het meisje met de zwavelstokjes had ik ook nog niet gezien. Allebei best mooi, ware het niet dat ik steeds tóch weer achter een zwaar gecoiffeerde bejaarde stond. Richard was heel verbaasd over een soort dauw of mist dat halverwege het Sprookjesbos boven de grond zweefde, ik denk zelf dat het chemisch afval was.

  We konden ook nog in de PandaDroom, maar toen dat werd voorgesteld zei ik ,,Ik steek liever een vers geslepen kleurpotlood in mijn plasbuis." Ik was even vergeten dat er ook kinderen om me heen liepen, maar ach, die horen op die leeftijd toch al een beetje van dat soort vormen van zelfkastijding op de hoogte te zijn.

  Door al het geweld had ik dus niet meer zo'n behoefte om in de Python te gaan, dus toen die andere meiden daar in gingen heb ik even op de tassen gelet en een vieze kaassoufflé gegeten. Toen viel me ook op dat alle parkmedewerkers hun voor- én achternaam op hun naambordje hebben staan. ,,Is dat nou nodig?" vroeg ik aan een aardig meisje dat aan het bezemen was alsof haar leven ervan af hing. ,,Ja, nouja, dat willen ze graag bij de Efteling." antwoordde ze. ,,Ik ga straks als ik thuis ben dus iedereen op Hyves opzoeken, dat begrijp je!" zei ik. Nou en dat schijnen dus wel meer mensen te doen.

  Tenslotte wilde ik nog heel graag een poppenkastpop kopen, maar ik had Paula aan het begin van de dag geïnstrueerd om me géén prullaria te laten kopen. En Richard wilde eerst ook een pop maar toen weer niet, en met één pop is het een beetje moeilijk rollenspellen doen in de trein. Maar ik heb wel bij iedere gelegenheid even stilgestaan bij het feit dat ik tóch een pop had moeten kopen. (,,Dit verhaal had ik heel mooi visueel kunnen ondersteunen met het gebruik van een poppenkastpop" enzo).

  En nu ben ik weer thuis. Ook fijn :)

  Oh en dit liedje heb ik de hele dag uit volle borst gezongen.

  [youtube]vfjSN9tWp4Y[/youtube]

  No feedback yet