« Fijn om gevonden te wordenMartijn's Vakantie Report #8 »

  Martijn's Vakantie Report #9

  04-08-09

    22:30:02, by S p r k .   , 1035 words  
  Categories: Categorie-loos

  Martijn's Vakantie Report #9

  M'n vakantie is voorbij. Jeetje. Nog even een korte recap van de afgelopen paar dagen (en Michael, Eelco, Peter, JP en alle anderen die me er persoonlijk op aan hebben gesproken: wat hartverwarmend dat jullie het zo gezellig vonden dat er -bijna- dagelijks iets te lezen was).

  Mijn computer stamt uit 2006. Dat is op zich niet zo oud, zou je zeggen, maar in computerjaren is hij dus 75 ofzo. Dat merk ik vooral aan het geluid dat hij maakt: als m'n computer aan staat klinkt het ongeveer een beetje alsof je aan het stofzuigen bent. Dus dacht ik ,,Ik moet die ventilator maar eens vervangen." Dankzij Peter weet ik inmiddels een paar jaar waar die ventilator berhaupt zit en dat je hem er gewoon uit kunt schroeven. Dus ik had voor het gemak maar m'n hele koelblok en ventilator uit m'n PC geschroefd en was ermee, met Nico's Eigen Huis En Tuin-tune in m'n hoofd, naar MyCom gegaan.

  Daar kreeg ik al vrij snel, zonder problemen, een nieuwe ventilator mee die ik in m'n huidige afzuigkap enzo kon zetten, voor het luttele bedrag van ? 6,95. Eenmaal thuisgekomen bleek helaas dat mijn oude ventilator een stekkertje had met 4 pinnetjes, en deze ventilator een stekkertje heeft met 3 pinnetjes. Ook toen ik de nieuwe ventilator in een gaatje met 3 pinnetjes had gestoken (want ik ben natuurlijk niet voor n gat te vangen!) deed 'ie het niet.

  Dus ging ik er maar weer mee terug. Toen zei de jongen van de MyCom dat ik dan maar een heel nieuw geruisloos koelblok/ventilator enzo moest kopen. Ik had met voorbedachte rade foto's gemaakt van de binnenkant van m'n computer, dus de MyCom meneer kon vrij makkelijk aan het typenummer zien wat voor koelblok er dan op moest enzo. Was al met al wel 30 euro, maar goed, je moet er iets voor over hebben.

  Eenmaal thuisgekomen was ik eerst heel kwaad dat ze me een geruisloos koelblok/ventilator met een Japanse handleiding hadden verkocht. Waar slt dat op? Maar toen heb ik heel onopvallend m'n handleiding omgedraaid en toen stond alles wel in het Engels. Maar niet in begrijpelijk Engels, overigens. Dus ik ben nog wel een klein beetje met een schroevendraaier in de weer geweest enzo, maar ik snapte er werkelijk geen hol van en ik ging alsmaar luider vloeken.

  Om tumorontwikkeling te voorkomen heb ik m'n oude ventilator extra goed schoongemaakt met hyginische doekjes en vochtige wattenstaafjes, vervolgens wederom mijn trouwe kruiskopschroevedraaier ter hand genomen, en mijn oude ventilator maar weer gewoon in m'n PC gezet. Hij maakt nog steeds wel herrie, maar het is ietsje minder erg. Die nieuwe geruisloze ventilator/koelblok ligt nu ergens in een doos geruisloos te wezen. Ik heb mezelf nog nt kunnen tegenhouden om dat ding samen met z'n Japanse handleiding hysterisch schreeuwend van 6 hoog uit het raam te smijten. Ze zoeken het daar bij MyCom maar uit met hun 36 euro!

  Ik heb helemaal niets gedaan tijdens Gay Pride. Toen ik wakker werd, was ik eigenlijk al niet zo lekker. Als ik echt heel graag had gewild, had ik mezelf denk ik wel voldoende op kunnen fluffen om toch ergens op een boot te gaan hangen, maar ik bleef eigenlijk net zo lief in bed. Ik heb 's avonds nog wel de Sugababes geinterviewd, wat heel leuk was. En daarna vroeg de meneer die het interview had opgezet of ik ook nog naar hun optreden wilde komen kijken in de Jimmy Woo, en dat leek me wel wat. Bovendien hadden ze daar heliumballonnen - prima. Het optreden van de Sugababes was trouwens kort maar tof, alleen jammer dat er de hele tijd een blond meisje tegen me op stond te rijden. En dat is geen Martijn-taal voor 'ze stootte me af en toe aan tijdens het dansen', nee, ze stond echt letterlijk tegen me op te rijden. Ik heb haar maar compleet genegeerd.

  Verder ben ik zondag nog naar de Trut gegaan. Op een gegeven moment stond ik met Sex-Robert en Luke een beetje te kijken naar een klein jongetje met van die 'ik ben nog maagd maar je moet er wel snel bij zijn'-ogen. Luke besloot uiteindelijk om ermee te gaan praten, maar kwam al vrij snel terug met de mededeling ,,Hij is niet al te snugger." Ik vroeg aan Luke ,,Weet 'ie wat het woord 'storneren' betekent?" (dat wist Luke anderhalf jaar geleden namelijk NIET). Uit navraag bleek dat het jongetje inderdd wist wat 'storneren' betekent, dus daar kan Luke dan mooi z'n conclusies uit trekken.

  Gisteren had ik weer zo'n dag volgens het principe 'als je niks eet dan val je dus af'. Ik ben dus weer een beetje aan het sporten geslagen enzo, hoewel mijn cross-trainer nu toch heel duidelijk echt z'n beste tijd gehad heeft en onwjs kraakt en piept. Het is verschrikkelijk en niet om aan te horen, met als gevolg dat ik 30 40 minuten al cross-trainend alleen maar hardop sta te vloeken terwijl op de achtergrond een aflevering van Ally McBeal draait.

  Rond 19:30 kreeg ik dan toch echt honger en besloot ik naar de Wok To Walk in de Leidsestraat te fietsen. De rij was alleen absurd lang, dus zei ik heel hard ,,Jeeeeeezus!" en toen ben ik doorgefietst naar het filiaal in de Reguliersbreestraat. Daar stond een desmogelijkerwijs ng langere rij, helemaal over de trambaan heen. Als ik op zich heel even op de 14 had gewacht zou de rij dus wel wat korter zijn geworden, maar zoveel geduld had ik niet. Dus zei ik hardop ,,Niet te doen!" en ben ik maar weer naar de Leidsestraat gefietst, waar inmiddels totaal geen rij meer stond.

  Tot zover mijn vakantie. Het was wel prima, ik heb geen spijt dat ik niet mee ben gaan treinen door Oost-Europa (hoewel ik dan wel Maurits even had kunnen zien, die mis ik toch best wel nu hij in Berlijn zit), en ik heb ook geen spijt dat ik niet in m'n eentje last-minute naar een resort ben gegaan. Misschien ga ik eind september nog wel een weekje ofzo, wie zal het zeggen. Vanaf morgenochtend ga ik in ieder geval weer goed uitgerust en met een nieuwe dosis energie aan de noeste arbeid. Da's ook wel weer prima!

  No feedback yet