« Yvettaties - Aflevering 452.Chocoladebananenbar »

  Nu ng ouder

  20-11-08

    17:44:45, by S p r k .   , 520 words  
  Categories: Categorie-loos

  Nu ng ouder

  Vrijdagavond net na middernacht was ik echt klaar om mezelf te verhangen. 28 worden is gewoon echt geen feest.

  Ik had besloten om het niet te vieren. In mijn huis passen niet alle mensen die ik uit zou willen nodigen, en om het ergens in een caf te vieren is wel leuk maar zeker niet voor ieder jaar. Uiteindelijk zei Richard dat hij en Tjandra me dan wel mee uit eten zouden nemen. ,,Maar het wordt gn surprise party!" zei hij er nog bij.

  De volgende dag kreeg ik spontaan een mailtje waarin hij vroeg om de contactgegevens van een goede vriendin van me. Frappant, dacht ik, maar hij had er wel een heel lulverhaal bij verzonnen. Toen dacht ik nog wel even dat er een surprise party zou komen. Ik heb om 16:40 uur nog aan iemand geSMSt ,,Ik begin steeds meer te twijfelen of er wel een surprise party komt..." Toen hij vroeg waarom antwoordde ik ,,Omdat niemand van me houdt, Jogchem!" Later die middag was alle hoop, alle levensvreugde, alle anticipatie compleet vervlogen. Er waren zveel hints binnengekomen waaruit ik kon opmaken dat er geen surprise party zou komen. En het was ook wel prima om alleen maar te gaan eten met Richard en Tjandra, het zijn gezellige mensen.

  En toen kwamen Richard en ik bij het restaurant aan en bleken er 11 mensen op me te wachten! Dat had ik dus echt niet meer verwacht! Er was serieus niemand waarvan ik het niet gezellig vond dat hij of zij er was. Zelfs Simone, die nog maar 1 avond per jaar zichzelf 'solo' in de openbare ruimte begeeft, was van de partij. En we hebben nog onwijs lekker gegeten ook! Dus toen ik om 19:26 uur een smsje kreeg met de vraag hoe het ervoor stond, stuurde ik terug ,,Mensen houden van me! 11 mensen!"

  Nee hoor, ik ben niet zo iemand die vindt dat je alleen cht bevriend bent als je jaarlijks minstens een kerstkaart n een verjaardagskaart uitwisselt. Echt niet. Ik stuur bijvoorbeeld nooit kerstkaarten. Hoe dan ook, ik heb een topavond gehad, ik was heel erg blij met de opkomst, het lekkere eten en de gezelligheid. Alleen de absurde stelling van het gesprek dat heel laat op de avond plaatsvond ('hadden de Joden hun eigen vervolging kunnen voorkomen als ze op tijd The Secret hadden gelezen?') sloeg bij mij niet helemaal aan. Maar verder: helemaal toppiejoppie!

  Ik kreeg ook nog 25 extra spaarpunten van T-Mobile voor m'n verjaardag. Lief h? Eerdere jaren kreeg ik een vlag met 'hoera' of een opblaasgefeliciteerd maar dit keer kreeg ik alleen 25 spaarpunten. Nou en 10 euro korting op je T-mobile factuur kost volgens mij 600 credits, dus 1 euro korting is 60 credits, dus met mijn 25 credits geven ze me eigenlijk tussen de 45 en 50 cent cadeau (ik ben even te lui om het precies uit te rekenen). T-mobile vindt het dus duidelijk k niet leuk dat ik 28 geworden ben. Bitches.

  Oh en de 'nieuwe' CD van Blof (met een streepje door de O) is nog steeds mooi (en bij n liedje moet ik al-tijd, zonder uitzondering, aan Dennis denken, n van de kandidaten van de MrGay verkiezing).

  No feedback yet