« ...in verband met 'algemene voordelen van een bioscoop met airconditioning'Bijna roze! »

  Oh, het gaat eigenlijk wel goed met je haar!

  26-07-08

    12:55:13, by S p r k .   , 663 words  
  Categories: Categorie-loos

  Oh, het gaat eigenlijk wel goed met je haar!

  Afgelopen maandag waren 5 van de 9 kandidaten van de Mister Gay Netherlands verkiezing op Roze Maandag in Tilburg (Donnie en Danil waren op vakantie, Collin en Sanjay konden geen vrij krijgen). Ik werd opgehaald door mijn nieuwe beste vriendin Caroline in haar Mini Cooper. Omdat ik nog niet had ontbeten zijn we nog even langs de Albert Heijn in de Jan van Galenstraat gereden. Er ging een wereld voor Caroline open. ,,Ze hebben hier gewoon Fernandes! Bij mijn Albert Heijn in de Beethovenstraat hebben ze alleen maar Prosecco en zeewierslaade!"

  De rit naar Tilburg kan ik alleen maar beschrijven als 'pijnlijk'. Ik moest om de 15 minuten een stukje chocoladecroissant in Caroline schuiven om het oestrogeen een btje af te kunnen vlakken. n maar zeuren dat ze geen kruimels in de auto wilde. En dit is heel duidelijk zo'n vrouw die nog nit van de term 'tien voor twee' gehoord heeft. Ik zag mijn leven regelmatig als een musical aan me voorbij flitsen.

  Eenmaal aangekomen in Tilburg dacht ik weer als een echte Amsterdammer: zo min mogelijk Amsterdam verlaten, want 'de buitenwereld' stelt in de praktijk meestal niet zo veel voor. Daarbij was het kutweer n kermis n er waren allemaal homo's en daaraan gerelateerde types op de been. De kandidaten hadden er gelukkig zin in! Na een presentatie in de Amstel Bierhal zijn ze genterviewd door OUTTV en daarna was ik aan de beurt. Ik hoopte dat ik op het filmpje eindelijk een beetje normaal over zou komen, maar nee, ik praat wr als een supernichterige verwijfde kuthomo. Kijk zelf maar:

  [youtube]v-VSDdPJlyQ[/youtube]

  Gelukkig was er een oliebollenkraam en heb ik de beste bananenbol van mijn leven gegeten. Ik mocht van Caroline helaas geen bananenbollen meenemen voor thuis of voor tijdens de terugrit. De terugrit was berhaupt ook weer heel zwaar. We gingen gezellig naar de Dolly Dots luisteren, maar Caroline had geen flauw idee op welke momenten ze fanatiek twee keer in d'r handen moest klappen of uitbundig 'Dance!' moest roepen. Ik probeerde haar nog te coachen maar het was onbegonnen werk. Ze heeft me wel weer heel lief thuis afgedropt. Daar is ook wat voor te zeggen.

  Die avond heb ik bij Maurits en Karoenja gegeten, Evert was er ook. Evert en ik hebben uiteindelijk ontdekt dat, als we Maurits z'n iPod aanraakten, er een soort zoem te horen was. En vooral als we allebei de iPod en elkr aanraakten. En voorl als we allebei de iPod, elkaar n de staande sfeerlamp aanraakten. We hadden onszelf daar ruim anderhalf uur mee kunnen vermaken, maar ik zag aan Maurits en Karoenja dat ze er de humor niet van in konden zien. Maar ze hadden dan ook een serieus lekkere stamppot met pesto en spekjes gemaakt. En vette worsten. En ik heb voor het eerst in mijn leven blanke vla gegeten, dat was me wat!

  Deze week stond ook zomaar ineens ex-collega Arne voor de deur (van de Arnekdotes, een soort Yvettaties avant la lettre). Ik heb hem ongeveer een jaar geleden voor het laatst gezien en n van de eerste dingen die hij zei was ,,Oh, het gaat eigenlijk wel goed met je haar!" Een beetje een aparte opmerking, maar hij zal het ongetwijfeld goed bedoeld hebben. Verder de hele week druk gewerkt, Richard (de regisseur van de show) geholpen met het uitwerken van een fenomenale opening en allemaal dingen geregeld en gewoon heel goed gewerkt eigenlijk.

  Vandaag heb ik vrij. Echt helemaal vrij. Niet werken, alleen maar leuke dingen doen. Want ik moet van morgen t/m zaterdag weer iedere dag werken en soms ook 's avonds. Ik had geloof ik dit weekend wel met 2 verhuizingen kunnen helpen, maar ik vond het echt even belangrijk om tussen alle werkdagen door even n dagje voor mezelf te hebben. Om mijn kattenbak te verschonen, te stofzuigen, de vaatwasser uit te ruimen, een wasje te draaien en mijn hoofd weer eens te scheren. Moet ook allemaal gebeuren!

  No feedback yet