« Fleurmoment.Ik had een soort weekendliefde »

  Ok, ik heb dus best wel iets geks gedroomd.

  18-04-12

    19:39:00, by S p r k .   , 375 words  
  Categories: Categorie-loos

  Ok, ik heb dus best wel iets geks gedroomd.

  Ik was met een vriendin van me, Louisa, bij de Praxis. Het was héél duidelijk de Praxis en ze hadden een tig-jarig jubileum.

  Terwijl ik naar binnen liep zag ik een Praxis-medewerkster voor een aantal grote dozen met pindadoppen een moeilijk gesprek met een Mexicaanse meneer voeren. Ze begrepen elkaar totaal niet. "They are floor peanuts?" vroeg de Mexicaanse meneer. "What do you bedoel?" vroeg de Praxis-medewerkster. Ik besloot tussen beide te komen, want ik wist precies wat er aan de hand was.

  "Dat is een stukje Mexicaanse cultuur?" legde ik aan de Praxis-medewerkster uit. "Ze eten in Mexico dus heel veel pinda's, aan de lopende band eigenlijk, en dan gooien ze de pindadoppen zó op de grond." De Praxis-medewerkster keek me meewarig aan. "Nou en als je dus in een Mexicaans restaurant komt, is de vloer soms bezaaid met pindadoppen, vooral op drukke avonden. Sommige restaurants spelen daar op in door alvast aan het begin van de avond wat pindadoppen over de vloer te strooien, dan lijkt het meteen al gezellig."

  De Praxis-medewerkster wist kennelijk ineens waar ik het over had, want ze draaide zich om naar de Mexicaanse meneer en zei "Si señor! They are floor peanuts!". Met een voldaan gevoel liep ik verder de jubilerende Praxis in.

  Bij wijze van extra feestelijkheid was er midden in de Praxis een vitrine waar je allemaal lekkere hapjes kon kopen. En dan bedoel ik niet saucijzenbroodjes en spekkoek, maar echt traiteur-achtige snackjes. Zo zag ik dat ze 'eekhoorntjesbrood' én 'neushoornbrood' verkochten. Ik was echt superbenieuwd wat voor ingrediënten daar precies in zaten, dus vroeg ik aan het in de na-herfst van haar leven zijnde Indonesische vrouwtje dat áchter de virtrine stond, wat het verschil was.

  "Nou, eekhoorntjes bestaan écht! En ze wonen in bomen en verzamelen nootjes!"

  Ik was even stil, terwijl er van alles door mijn hoofd schoot. Dit is toch helemaal geen antwoord op mijn vraag? En neushoorns bestaan toch óók echt? Prins Bernhard heeft toch niet al die jaren op een niet-bestaand dier gejaagd? Ben ík nou gek? "Ik moet hier mensen over smssen!" dacht ik. Dus pakte ik mijn iPhone, maar toen ik een bericht wilde typen zag ik dat mijn toetsenbord ineens geen letter R meer had!

  En toen werd ik wakker...

  Denk je dat het iets betekent?

  No feedback yet