« IJsvrij (deel 1)Ja én ik denk er dus over om morgen even naar een sportwinkel te gaan om daar hermetisch ondergoed te kopen. »

  See You In The Magazines!

  25-10-09

    14:36:00, by S p r k .   , 703 words  
  Categories: Categorie-loos

  See You In The Magazines!

  Weet je, in deze economische malaise is het belangrijk om je inkomen ook daadwerkelijk in te laten komen. Dus toen Pieter gisterenavond bij me thuis was om een lauw-warme salade te maken en tankjes te spelen op de Wii, begonnen we al snel te praten over onze carrière in de entertainment industrie.

  We hebben al een heel script (incl. choreografie) klaarliggen voor onze eigen musicalfilm 'Hoge School Muzikaaltje', met original songs als 'Riding My Bike', 'Handrbeid' en Pieter's emotionele solo-nummer, maarja, om een musical op te nemen heb je wel een cameraman, regisseur en locaties nodig. We kennen wel een regisseur maar die is druk bezig met een kinderprogramma, dus moesten we iets anders verzinnen.

  Toen Pieter zei ,,Oh my god, let's record a hit album!" zei ik natuurlijk meteen 'ja' en voor het maken van een popalbum heb je tegenwoordig geen enkele technische kennis of talenten nodig. Dat kwam dus goed uit!

  Pieter begon eerst met een emotionele versie van I've Never Been To Me van Charlene. Echt met heel veel emoties en tranen in zijn ogen, zoals hij altijd gevoelige ballads zingt. Daarna hebben we onze eerste hitsingle The Boy Is Mine opgenomen, een cover van Brandy en Monica. Aangezien Pieter momenteel bezig is met rijlessen zou hij de zang van Monica doen. Ik ben nogal een gevaar in het verkeer dus ik nam de vocalen van Brandy voor mijn rekening. En alles in één take he, want we willen wel echt gaan voor een pure sound.

  Na het toevoegen van wat effecten (lees: zware auto-tune) konden we meteen live de acappella versie van onze hitsingle terughoren. Zo snel gaat dat anno 2009! We konden alleen maar gillen van het lachen, ik had onwijze kramp in mijn buik en Pieter lag op een gegeven moment alleen nog maar op de grond van mijn badkamer te gillen ,,Zet af! Zet aaaaaaaf!"

  Daarna hebben we nog veel meer tophits opgenomen, zoals When The Rain Begins To Fall van Jermaine Jackson & Pia Zadora (Ik was Jermaine want ik ben fan van Janet Jackson, en Pieter was Pia omdat hij een collega heeft die Pia heet), Don't Let Go (Love) van En Vogue, The Greatest Love Of All van Whitney Houston en Damaged van Danity Kane.

  Later kwamen ook nog C-B-A-S en DJ Co-T langs voor wat special guest appearances. Zij zongen eerst hun duet When You Believe van Whitney en Mariah om er even in te komen, later zongen we met z'n vieren een emotionele versie van Viva Forever van de Spice Girls. Natuurlijk vinden we het belangrijk om ons gigantische succes in de entertainment industrie ook aan te wenden voor mensen die het minder goed getroffen hebben, dus hebben we meteen de benifietsingle We Are The World opgenomen.

  Het resultaat mag er zijn. Op het eerste fragment van 30 seconden van The Boy Is Mine is meteen overweldigend positief gereageerd:

  Carmen F.: haha, Kanye zou trots op je zijn!

  Peter K.: BRIL-JANT! :P

  Tjandra B.: Oh wat cool... ik weet precies wie jij bent

  Tim M.: Beste. Ooit.

  Maurits de B.: Tranen in mijn ogen

  Emil D.: MTV music award-materiaal

  Kenne P.: Ik bloed werkelijk uit m'n oren, jongens.

  Richard M.: Ik krijg een spontane ovulatie-stoornis: is dat normaal?

  Louisa V.: vet grappig..

  sMarjan D.: GE-WEL-DIG!!!

  Sterker nog: ik wilde meteen een tweede fragment online zetten, maar Pieter is meteen een slimme zakenmeisje en adviseerde ,,Laten we deze buzz nog even volhouden! Nooit te snel pieken! Kijk maar naar Shola Ama, dat is ook nooit meer goedgekomen." en daar heeft hij natuurlijk gelijk in.

  We hebben ook al genoeg ideeën voor ons tweede album (terwijl ons eerste nog uit moet komen!). We denken aan jaren '90-knallers als Lasciati Tentare van ICT en aan Coco Jambo van Mr. President. Voor de Remastered Collector's Edition Re-release versie van ons debuutalbum heb ik ook al een bonus track opgenomen, Paparazzi van Lady Gaga (maar dan met meer emotie gezongen, het origineel is zo kil!).

  We hebben besloten om de band See You In The Magazines! te noemen, naar een legendarische quote van ons grote voorbeeld TammIE Brown (koop nu haar EP Popcorn op iTunes, maar pas nádat je ONS album hebt gekocht natuurlijk!).

  No feedback yet