« Mijn eigen fles rosé (Madrid Melocotón deel 2)Op bezoek bij Annasola, la tercera parte »

  Shownuevos (Madrid Melocotón deel 1)

  03-07-10

    12:30:00, by S p r k .   , 995 words  
  Categories: Categorie-loos

  Shownuevos (Madrid Melocotón deel 1)

  Ik ben dus met een aantal collega's dit weekend in Madrid om een artikel te schrijven over de plaatselijke Gay Pride. Ik had woensdag tot 1 uur 's nachts gewerkt (met wel een paar breaks tussendoor hoor) en donderdag tot 9 uur 's avonds en moest toen nog inpakken om vervolgens om half 5 's ochtends op te staan. Ik was dus wel een klein beetje moe.

  Tijdens de vlucht hebben collega Laurens en ik besloten om voortaan de namen van lekkere stewards te onthouden zodat we ze na landing op kunnen zoeken op hun Facebook. Je bent toch maar een relatief korte tijd samen met het luchtvaartpersoneel dus het is fijn om later nog wat achtergrondinformatie te kunnen raadplegen. Nu wisten we van één steward bijvoorbeeld alleen dat 'ie z'n oksels scheert. Helaas hebben we het proces nog niet geperfectioneerd en zijn we dus nu alle achternamen vergeten, maar misschien komt dat op de terugvlucht nog wel goed.

  Eenmaal aangekomen op het vliegveld leek onze bagage aanvankelijk kwijt, maar dat werd snel opgelost, gelukkig. Toen konden we naar het hotel terwijl Laurens in de metro helemaal uit de pan flipte door alle lekkere peppi's die samen met ons gebruik maakten van het openboer vervaar. Ik was die Mediterrane types natuurlijk inmiddels wel gewend door het reisje naar Porto, maar voor Laurens was het allemaal nog nuevo!

  Het hotel is echt manisch, we hebben allemaal onze eigen kamer en er is airco en een ligbad en het gebruik van de mini-bar is gratuito! We hebben geluncht bij Café Oliver in Chueca waar het echt zó superlekker was!

  's Avonds was het tijd om naar de finale van Mister Gay Espańa te gaan. We mochten, als pers, naast de catwalk in een soort VIP-gedeelte staan: dikke prima. Eerst ging een blonde gozer optreden van het Spaanse tv-programma Fame. Hij zong iets over "My nights are full of drama/ It's wet in my pyjama". De show was erg leuk maar duurde ook érg lang, met allemaal plaatselijke bekenden die gingen optreden (meestal playbacken). Er zat ook een merkwaardige vrouw in de jury die een soort kruising leek tussen Marijke Helwegen, Patricia Paay en Marion Gelderl00s, waar het publiek helemaal apeshit voor ging. Ik vroeg aan een Spaanse journalist waar zij bekend van was, waarop hij antwoordde "She's very rich, she wears Prada?." Ik vroeg "Ja maar wat dóet ze dan?" en weer zei hij "Yeah, she's very rich, very popular." En ik weer "Maar wat heeft ze dan bereikt? Waar kent het publiek haar van? Wat kán ze dan?" en toen lachte hij alleen maar en rolde hij met z'n ogen. Ik bedoel, haar bruidsjurk-achtige outfit had zakken waar ze haar handen de hele tijd in stak, for crying out loud (en één van haar benen was zwaar fucked up geďrriteerd, vermoedelijk van een nare aanvaring met een besmet scheermesje). Ik denk dat het misschien zo iemand is die het Spaanse equivalent van Shownieuws presenteert. Shownuevos ofzo. Serieus, dit Spaanse antwoord op Marion Gelderl00s heeft betere PR-people nodig.

  De Mister Gay kandidaten waren over het algemeen súperlekker en kwamen diverse malen over het podium paraderen. Leuk om zo dichtbij te staan want je zag dat bepaalde kandidaten kippenvel kregen als er voor ze geschreeuwd werd. De winnaar zag er trouwens uit alsof hij ieder moment out kon gaan, maar dat terzijde. Er was ook een heel indrukwekkend optreden van een jongen die door middel van een soort interpretive dance de onderdrukking van homo's liet zien, vergezeld van een filmpje. Het klinkt dus heel flauw en nutteloos als ik het zo uitleg, maar het maakte echt heel veel indruk en ik kreeg op een gegeven moment ook kippenvel alsof ik een MrGay kandidaat was die voor het eerst erkenning kreeg. Op het einde (net voor de bekendmaking van de winnaar, eigenlijk) kwam er nog een heel aangenaam hoertje optreden die zóveel haar in d'r pruik had dat ze waarschijnlijk 15 Aziatische meisjes ervoor heeft moeten afslachten. Ze was fantastico. Lekker nummertje ook, ik ga opzoeken hoe ze heet.

  Om 1 uur 's nachts was het allemaal afgelopen en kon ik dus niet meer. Ik was muy fatigado! M'n collega's en medeperspeppi's gingen nog door, maar ik moest nu echt naar het hotel gaan lopen. Ik wist alleen niet zo goed hoe of wat, dus pakte ik mijn iPhone tevoorschijn (die dit keer wél heel goed wist waar ik was, niet zoals in Utrecht dus) om me terug naar m'n hotel te leiden.

  Op een gegeven moment kwam ik langs een groepje meisjes. Eentje keek naar m'n iPhone, toen naar mij, zei toen iets tegen haar 'dinnetjes en liep naar me toe. Ze sloeg haar arm om me heen en zei dat ze met me mee wilde. Ik ben al wantrouwend als een jongen zoiets zou doen, laat staan wanneer een meisje het doet, dus ik stopte m'n telefoon meteen in mijn broekzak en begon m'n exits te finden. En ik ze 'nee'. Toen zei ze "But I will suck your cock!" en ik zei weer 'nee'. Toen zei ze "I will suck it 10 times!" Nee. En ook: au. "I'm really good, we'll have a great time!" Toen zei ik heel alpha-male "I've already said No four times, now fuck off and leave me alone." en toen ze daar niet op reageerde bedacht ik me ineens dat ik een héél makkelijke 'verlaat de gevangenis zonder te betalen'-kaart had. Alsof ik Ellen Degeneres circa 1996 of Ricky Martin eerder dit jaar was, zei ik "I'm gay." Ze droop meteen af. Je mag van mij best in de prostitutie zitten, maar als je een kenkertrage iPhone 3G als statussymbool ziet heb je je prioriteiten niet op orde!

  Terug in het hotel bleek dat ik de airco aan had staan (ja, niet zo We Are The World/We Are The Children van me) waardoor het heerlijk koel was en ik vrijwel meteen als een blok in slaap viel. Nu snel douchen en op naar een volgende dag in Madrid!

  No feedback yet