« Sprk en de kreeftSprk en de kantoormail »

  Sprk en de blokkade

  25-10-17

    14:47:00, by S p r k .   , 780 words  
  Categories: Frustraties

  Sprk en de blokkade

  Eergisterenavond kwam ik thuis en startte ik uit gewoonte Grindr op. Niet helemaal alleen uit gewoonte, overigens, maar ook omdat ik een date zou hebben met een toerist uit Duitsland, en ik wilde even een tijd afspreken.

  Toen kreeg ik een HEEL. HEFTIG. SCHERM. TE ZIEN.

  (zit je?)

  Je kunt je voorstellen dat dit vrij hard bij me binnenkwam. Hoe was dit gebeurd? Hoe ging ik dit fixen? Zou ik nog wel de toegang tot mijn profiel terugkrijgen? Of moest ik helemaal opnieuw beginnen? Moest ik die vervelende types die de hele tijd ?gezellige etentjes in Vapiano? organiseren helemaal opnieuw blokkeren?

  Bovendien: ik had nog tot juni 2018 betaald voor Grindr Xtra (ja, ik ben zo iemand die daarvoor betaalt ja), en in deze tijden van financiële economie vroeg ik me toch af of dat vooruitbetaalde abonnementsgeld wel teruggestort zou worden als ik definitief geblokkeerd zou blijven? En nog belangrijker: wat zou er worden van mijn date met die toerist aus der Heimat?

  Ik besloot via het knopje ?Contact Customer Service? een verzoek tot terugkeer naar de normale gang van zaken in te dienen. Ik stuurde Grindr ook een DM op Twitter. En toen begon het lange wachten.

  De andere apps boden geen soelaas: hoe sympathiek ik Growlr altijd heb gevonden, er is daar helaas toch een gebrek aan de kwantiteit die je op Grindr vindt. Die Duitser was op de andere apps natuurlijk in geen velden of wegen te bekennen, ik kon alleen maar verder gaan met afwachten.

  En zo begon mijn Grindrloze avond. Wat een enorme hoeveelheid vrije tijd ineens! Wat een potentie, wat een mogelijkheden! Ik besloot alvast op Airbnb te kijken voor accommodatie voor mijn volgende vakantie. Ik bestelde maar weer eens iets bij Poké Perfect. Ik las Oorlog & Vrede van Tolstoj in één ruk uit. Misschien was dit wel een goed moment om het laatje van mijn Ikeabureautje weer eens uit te spitten. Ik zette een serie die ik al eens eerder had gezien aan, en ging lekker door mijn appartement rommelen.

  Toen kreeg ik ineens een melding van een nieuwe e-mail. Als zo?n vos die in hartje winter met z?n neus in de sneeuw duikt om een muis te vangen, dook ik op mijn bed, waar mijn telefoon lag op te laden. Ik had e-mail van Grindr! Er was mij gratie verleend!

  Een beetje zo ongeveer dus

  Ene ?Garo? had mijn ?support request? bijgewerkt met uitleg: ik had te vaak dezelfde persoon gereport, wat door het systeem was gezien als spam. Daarom was mijn account geschorst. LIES! Ja, ik report weleens mensen die drugs verkopen of die me vertellen dat ze alleen met me willen afspreken als ik ze daarvoor betaal. Ik ben toch half Duits, hè? Dan doe je dat soort dingen. Maar die mensen report ik allemaal maar één keer, dan block ik ze.

  Garo had ook goed nieuws: ?I have reviewed your account and lifted the ban?. De avond was niet voorbij, misschien zou ik die Duitse toerist nog te pakken krijgen! Ik opende snel de app. Wéér dat kutscherm. Ik voelde me leeg en machteloos. En voorgelogen!

  Ik stuurde Garo een bericht waarin ik hem vriendelijk maar beslist liet weten dat mijn schorsing nog niet was opgeheven. Ook plaatste ik een screenshot op Twitter. Niet via DM dit keer, maar gewoon en plein publique. Deze dwaling mocht best aan de grote klok gehangen worden en ik vond dat mijn 374 Twittervolgers best op de hoogte gesteld mochten worden.

  Ik wachtte af, maar ging uiteindelijk onverrichter zake naar bed. Zonder Duitse toerist. Die nacht had ik onrustige dromen, over het opnieuw blokkeren van dat ene boybandlid (I use the term loosely) die steeds wil dat ik zijn boyband (I use the term loosely) interview voor een grote coverstory, over het verplicht bijwonen van zo?n ?gezellig ongedwongen etentje? in Vapiano, en over de Buitenlandse favorieten die ik voor eens en altijd kwijt zou zijn.

  Toen ik voor de zóveelste keer begon aan een droom over zo?n ?warm en knus etentje mét netwerkmogelijkheid? in Vapiano, waar voor de gelegenheid ook álle jongens aanwezig waren die me ooit op onvriendelijke wijze hadden afgewezen, schrok ik gelukkig wakker van de wekker. Ik kon het niet laten om direct te checken of de toegang tot mijn Grindrprofiel inmiddels hersteld was.

  En dat was het!

  Natuurlijk zou de Duitser in de loop van de ochtend al terugcapituleren naar Duitsland, dus dat was een verloren zaak. Maar voor de rest was alles weer koek en ei. Mijn goede voornemen is om nóóit meer iemand te reporten, alleen nog te blokkeren. Dan moet Grindr zelf maar uitzoeken wat ze met al die drugsdealers en hoertjes doen.

  Dit was mijn verhaal.

  No feedback yet