« Sprk en de HaarbarbaarSprk en de verkapte kunstexpo »

  Sprk en de korsteloze broodjes

  18-04-16

    17:52:00, by S p r k .   , 499 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de korsteloze broodjes

  Dit weekend was het weer tijd om korsteloze broodjes te eten bij Il Tramezzino met Tom. Ze hadden zowaar een nieuw smaakje dat ik niet kende, dus het was extra feest. Ik dacht op de menukaart ook nog te lezen dat ze risottokoffie hadden, en probeerde me meteen voor te stellen hoe dat eruit zou zien en hoe dat zou smaken, maar ik had helaas gewoon verkeerd gelezen.

  Na de brunch was het tijd voor een toetje bij Petit Gteau. Daar stond weer dezelfde mevrouw achter de toonbank als vorige keer, die toen vertelde dat ze het z?n enorm feest vindt bij Petit Gteau, dat ze eens in de zoveel tijd helemaal vanuit Nijmegen naar Amsterdam komt om een zaterdag in de winkel te helpen. Het is Petit Gteau wat de klok slaat bij die mevrouw. Ze vond ook dat ik een hl goede keuze had gemaakt (iets met witte chocola en framboos) en dat is natuurlijk best een compliment van iemand wiens leven volledig in het teken staat van Petit Gteau. Toen hebben we bij allerhande kledingzaken kleding gekocht, waarbij ik vooral Tom allemaal kleding heb aangesmeerd en we allebei korting hebben bedongen alsof we op een markt in Marrakech stonden.

  Over markt gesproken: ik kon een bezoekje aan de frambozenkraam op de Noordermarkt natuurlijk niet overslaan, want dat was vorige keer een enorm succes. Dit keer had ik wederom de laatste cheesecake maar was er niet tegelijkertijd een mevrouw die ook nog cheesecake wilde (maar dus achter het net viste), waardoor de cheesecake later toch iets minder zoet smaakte.

  Twee kraampjes verder was ook quichekraampje dat werd gerund door een MTF (male to female) transmevrouw, en ik zag er meteen een artikel voor het blad in. Dan kon ze uitgebreid vertellen over hoe het is om op de markt te staan, toch een ?male dominated environment? denk ik dan, en de kop (?Van marktkoopman naar marktkoopvrouw?) en sub-kop (?Quichen of delen? of ?In je holle quiche?) schreven zichzelf, maar uiteindelijk durfde ik haar toch niet te vragen. Ik heb haar wel op weten te Googlen dus wellicht dat ik haar later alsnog benader. Ik durfde wl een quiche Lorraine (omg zo?n gemiste kans dat ze zelf niet Lorraine heette, trouwens!) aan te schaffen en wist ook hier korting te bedingen in de vorm van een gratis bonusquiche die Tom en ik konden delen.

  Om het allemaal goed af te maken hebben we nog even limonade gedronken bij Gezondigd, een nieuw tentje op dat pleintje waar ook de Hema zit. We maakten even een Instagrampost (hierboven afgebeeld) en die werd meteen geliked door de gezellige mevrouw die bij Gezondigd werkte. En wat bleek: zij had zomaar 32k volgers op Instagram, zonder dat er direct een heel aanwijsbare aanleiding was omtrent hoe ze die volgers had verzameld. Tom en ik waren helemaal verbaasd, vooral toen Tom zag dat een foto waarop ze een eierkoek at wel 522 likes had! Als k een eierkoek eet like ik het zelf niet eens.

  No feedback yet