« Sprk en de raw vegan avonturenSprk en de wintertijd »

  Sprk en de mislukte theateravond

  17-11-16

    12:51:00, by S p r k .   , 411 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de mislukte theateravond

  Een paar weken geleden dacht ik bij mezelf: natúúrlijk kan ik wel in m?n eentje naar de nieuwe voorstelling van Marc-Marie Huijbregts in Schouwburg Amstelveen! Helemaal niet gek!

  Gisterenavond liep dat toch nét even anders. Het was überhaupt een heftige dag, want ik ben verhuisd naar een ander kantoor. Op de wallen. Ik ben niet zo goed met grote veranderingen - ik ben, zeg maar, nét een beetje gewend aan de euro - dus het was even slikken. Uiteindelijk viel die verhuizing me alles mee, het was eigenlijk zelfs wel leuk. Ik heb wel boodschappen gedaan bij een ?nieuwe? Albert Heijn, op de Nieuwmarkt. Eigenlijk kun je het geen supermarkt noemen: volgens mij heeft iemand een keer gezegd ?oh joh ik heb nog wel een peeskamertje over, als je daar nou twee flessen cola, een pak muesli en een blok kaas in zet, telt het best als supermarkt?. Echt verschrikkelijk.

  Na werk ging ik nog snel iets eten bij de Burger King, want ik vond dat het mocht. De voorstelling zou om 20.00 uur beginnen en ik stond helemaal stipt om 18.55 uur klaar bij de bushalte voor Magna Plaza, in mijn brand spanking new verjaardagsjas?. Maar er kwam geen bus. Het duurde, en het duurde. En net toen ik dacht ?weet je, ik heb best wel hoofdpijn en eigenlijk heb ik niet superveel zin? kwam de bus. Toch maar ingestapt.

  Uiteindelijk waren we door allerlei oponthoud bij het Leidseplein een half uur later (!) nog steeds pas bij Haarlemmermeerstation. Ik zocht even op hoe laat mijn bus inmiddels aan zou komen op het busstation in Amstelveen: 20.03 uur. En dan moest ik nog naar de schouwburg lopen, m?n jas wegbrengen en dan dus, zo?n 10 minuten na aanvang, de zaal binnenlopen, áls ze me zo laat nog binnen zouden laten. Mijn stoel was mídden in de zaal, ook nog eens op rij 7, dus je kunt er vergif op innemen dat je dan mijn broer bent (hij heet Sjaak) en door Marc-Marie voor lul gezet wordt. Dus ik stapte uit de bus en nam een Uber naar huis. Met best wel hoofdpijn, ook nog.

  De avond had toch nog een silver lining, want ik had eerder op de grond van het toilet bij Burger King een briefje van 5 euro gevonden! Én een jongen waarmee ik in september in Tel Aviv een date had waarvan ik best een beetje ondersteboven was, had me ineens gevonden op Facebook ('ja gewoon gezocht op martijn gay') en is vanavond in Amsterdam. Poeh.

  No feedback yet