« Sprk en de nachtelijke avonturenSprk en het zoete stofje »

  Sprk en de busreis

  22-10-04

    22:58:56, by S p r k .   , 462 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de busreis

  Ik moest vandaag weer naar Aalsmeer, gezellig hangen bij de opticien. Aangezien Aalsmeer net een tikje te ver fietsen is, moest ik met tram 12 naar het Concertgebouwplein om daar over te stappen op een streekbus. Ik was natuurlijk weer een halte te vroeg uitgestapt. Niet handig.

  Maar goed, ik liep dus een stukje verder en nog de hoek om, en toen kwam de juiste bus er al aan rijden. Na het instappen liep ik verder de (bijna volle) bus in, en toen bleef een kindje met zijn handje hangen in het snoer van mijn discman. Hierdoor plopten mijn oordopjes uit mijn oor. Die ik fijn in de rijdende bus met tas en al weer op kon rapen. Kutkinderen ook altijd.

  Toen kon ik kiezen; of ik ging naast een man zitten die eruit zag alsof zijn idee van wassen vooral geuit werd door zichzelf iedere ochtend met 'Old Spice' bestuiven, of ik ging naast een vrouw van de Indonesische overtuiging zitten, die de Story of de Prive aan het lezen was. Ik koos voor het laatste.

  Buschauffeurs zijn altijd wat paniekerig in de winter, heb ik het idee, en dan willen ze het misschien extra behaaglijk maken ofzo, ik weet het niet precies. Het komt er in ieder geval op neer dat het zo'n 26 graden was in de bus. Terwijl iedereen helemaal ingepakt is in dikke winterjassen. Behalve dan de chauffeur zelf. Irritant. Dus heb ik mijn jas zittend uitgedaan, bijna de Story van de mevrouw naast me uit d'r handen geslagen, maar die was sowieso al iets te lang aan het kijken naar een advertentie over borstvergrotingen.

  Bij mijn vader thuis heb ik voor hem gekookt, en ineens riep hij me de woonkamer in. ,,Kijk, daar ligt je moeder." zei hij, terwijl op het scherm een reportage was over een of ander congres in Circus Rens.

  Mja, dat heb ik eigenlijk nooit op mijn weblog gezet, volgens mij, maar mijn moeder is geboren in het circus (misschien niet letterlijk in de piste zelf, maar dat zou ik na moeten vragen). Ze is ook opgegroeid in het circus, en ze heeft ook nog d'r eigen circus gehad. En tijdens haar crematie werd er ook een gezellig circusnummer gedraaid (nou, toen zat de feeststemming er wel in!). En d'r laatste wens was om uitgestrooid te worden in het circus.

  Dat is dus Maandag gebeurd. Nog voordat alle voorstellingen zouden beginnen. Iemand van het circus schijnt nog iets gezegd te hebben als ,,Dus het hele circus gaat nog over je moeder heen."

  Maar goed. Dat ligt dus nu nog daar in de piste. Vreemd idee. Mijn moeder, tot stof wedergekeerd (hoewel; het schijnen korreltjes te zijn), op televisie.

  Goed, tijd om naar de avondwinkel te gaan. Ik heb zin om boterkoek te bakken ofzo.

  No feedback yet