« hivkettingSprk heeft GEEN hiv »

  Sprk en de conceptuele tijden

  18-01-06

    19:24:22, by S p r k .   , 1020 words  
  Categories: Manisch

  Sprk en de conceptuele tijden

  Lieve Kitty,

  Ik weet dat ik je al meer dan een week niet geschreven heb, maar het is ook zo druk! Ik zal je even bijpraten, Kitty! Dinsdagavond ben ik eindelijk weer naar de sneak preview geweest. De 2 weken ervoor was er zomaar pardoes geen sneak preview ivm kerstvakantie (stom he, Kitty?). Blijkbaar is Elke Dinsdag Sneak Preview (zoals het met koeienletters boven de City bioscoop gedrukt staat) nogal een rekbaar begrip, Kitty!

  Ik heb recentelijk 3 nieuwe mensen leren kennen. Althans, ik leer natuurlijk wel meer mensen kennen, maar dit waren 3 nieuwe mensen die enigszins bij elkaar horen en ook nog allemaal Vrijdag op de Oud-Hollandsche spelletjesavond aanwezig zullen zijn.

  De eerste jongen heeft ooit eens gezoend met Sex-Robert en toen er wat onduidelijkheid was over zijn naam, hebben we hem Lechaim genoemd. Maanden later kwam Lechaim in de Trut naar me toe en vertelde hij me dat ik hem deed denken aan Antony (van the Johnsons). Nou Kitty, je kunt je wel voorstellen dat ik in eerste instantie niet zo gevleid was om vergeleken te worden met een kalende dikke travestiet die er soms heel aandoenlijk uitziet maar soms ook wel een enge psychopaat lijkt. Tegelijkertijd is Antony wel een opmerkelijke verschijning en ontzettend getalenteerd, en Lechaim bedoelde het naar eigen zeggen wel als compliment. Daarna hebben Lechaim en ik nog wat over muziekjes gepraat enzo.

  Een tijdje later reed ik fietsend langs Lechaim, zomaar in het wild in de Raadhuisstraat. Of, zoals Lechaim het later zelf zei ,,Daar waar Anne Frank vaak fietste toen het nog kon." (onzin natuurlijk, want in die buurt fietste Anne helemaal niet gezellig rond, ze zat alleen maar de hele tijd stil in d'r dagboek te schrijven). Ik probeerde via een wederzijdse kennis nog het e-mailadres van Lechaim te achterhalen, om nog specifieker wat muzikale aanbevelingen te kunnen doen, maar zonder succes.

  Eind December heb ik ook de jongen ontmoet waarmee Lechaim een anti-kraak woning deelt, en een derde jongen, een journalist die ook weer met Lechaim en de andere anti-kraker om gaat. Uiteindelijk was de anti-kraker ook op de Oud-Hollandsche spelletjesavond van begin Januari (het bleek nog een onwijze valsspeler te zijn ook, Kitty, dat was me wat!). En een paar dagen later in de Trut was hij degene die me omhelsde en zei dat het zo leuk was dat hij me had leren kennen.

  Nou en dan zijn we weer terug bij vorige week Dinsdag, want die anti-kraker ging ook mee naar de sneak preview. En hij voelde zich heus niet te goed voor mijn ALDI-M&Ms, Kitty, in tegenstelling tot andere aanwezigen. Daarna zijn we nog tot diep in de nacht met z'n allen in de Arc en de Soho geweest. Dat was echt een hele leuke avond met goede gesprekken en toen heb ik ook voor het eerst serieus nagedacht over het frituren van osseworst, Kitty. Rond 3 uur 's nachts namen we afscheid en toen herinnerde ik me ineens weer dat de anti-kraker voortaan door de weeks in Friesland al fyrljeppend zou gaan werken. Dus de anti-kraker zou voorlopig niet mee gaan naar de sneak preview en ook niet naar de Trut. Toen ik eindelijk thuis was heb ik helemaal even naar Toast van Tori Amos geluisterd, bij wijze van muzikale ondersteuning.

  En dit zou ik er eigenlijk helemaal niet bij moeten zetten, Kitty, maar die anti-kraker was gelijk ook meteen een soort kas-kraker bij mijn vrienden. Ze willen allemaal met hem trouwen en kinderen veroorzaken en dinner-party's organiseren enzo.

  Met de journalist heb ik nog een beetje geSMSt over chocola en we hebben gesproken over relaties enzo.

  Tenslotte kwam Lechaim afgelopen Maandag bij me langs, compleet met eko-rose. Ik heb voor hem gekookt (zo'n pre-fab stokbrood met kruidenboter, en 'hippe' pasta met zalm en BOS-UI) en we hebben muziekjes geluisterd en DVD's van Bjork gekeken. Als hoogtepunt van de avond heb ik nog een Slugis opbergdoos uit mijn handen laten vallen, waardoor de volledige (ongeordende) inhoud over mijn bed en op de grond viel, maar helaas gelukkig weer niet bovenop Poekie. Gezellige tijden.

  Dat stokbrood kwam ik gisteren dus nog tegen in mijn magnetronoven, afgebakken en wel. Die was ik de avond ervoor natuurlijk van de weeromstuit vergeten uit de oven te halen. ,,Goh, zou dit nog te eten zijn?" dacht ik bij mezelf. En daar kom je natuurlijk maar op 1 manier achter. Dus ik heb hem voor de helft opgegeten (als avondeten, heel slecht eigenlijk). Daarna ben ik als een blok in slaap gevallen. Ik werd net op tijd wakker om nog naar de sneak preview te kunnen. Eerst zagen we een trailer van de nieuwe animatiefilm Shrek: The Truth. Daarna kregen we een conceptuele film over 6 lesbiennes die verdwaald raakten in een grot, blinde slijmerige monsters tegenkomen en uiteindelijk allemaal dood gaan (,,Asian down! I repeat, we have an Asian down!"). En de ster van de film was Saskia Mulder (inderdaad de zus van het Nederlandsche topmodel!) die geheel accentloos de show steelde (stal?).

  Vanavond komt Splinter voor me koken en gaan we samen Happy Endings (met Lisa Kudrow en Maggie Gyllenhaal) kijken. Ik heb ook besloten dat ik daarna het plafond van mijn badkamer moet schoonmaken met allesreiniger. Ik spuit er al 2 jaar regelmatig bleekwater op, tegen de schimmel, maar dat gaat inmiddels ook aankoeken en stinken, Kitty.

  Vervolgens wil ik Donderdagavond, mijn enige 'vrije' avond deze week, mijn huis verder opruimen, nog wat dingen in huis halen voor Vrijdag en ik wil ook mijn badkamerplafond verven. Dat staat vast een stuk netter. Ik heb ook besloten dat ik dan heus wel meteen weer de volgende ochtend kan douchen, als ik het de nacht ervoor maar goed laat luchten/drogen. Of het in de praktijk ook zo werkt, moet nog blijken.

  Vrijdag wordt vast heel leuk, hoewel er wel een tikje teveel mensen komen. 18, als ik het goed heb. Natuurlijk zijn Lechaim, de anti-kraker en de journalist ook van de partij. Zelfs met mijn Jeff-klapstoelen en 4 geleende stoelen heb ik lang niet genoeg plaats.

  Zo zie je maar weer Kitty; je kunt best nieuwe vriendjes maken, maar die moet je wel ergens kunnen 'wegzetten'

  No feedback yet