« Sprk en de eerste foto van het nieuwe jaarSprk en het plichtmatige lijstje »

  Sprk en de date

  01-01-07

    05:17:22, by S p r k .   , 1763 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de date

  Ik kan me van vroeger herinneren dat mijn moeder altijd te laat was, en dat mijn vader zich daar heel erg aan ergerde. Niet dat ik ooit een uur op een schoolplein heb staan wachten tot ik opgehaald zou worden - althans, niet dat ik het me kan herinneren, misschien heb ik het wel weggestopt. Maar mijn moeder, niet de slechtste planner overigens, was gewoon structureel te laat. Of nee, niet eens écht te laat, gewoon op tijd, maar dan moest er wel gehaast worden. Terwijl mijn vader volgens mij niets liever wilde dan eens een keer rustig naar een restaurant rijden, rustig de auto parkeren en dan rustig naar binnen lopen, en dan rustig gaan zitten eten. Of gewoon thuis eten, dat had hij nóg liever gewild.

  En ik vóel gewoon dat ik ook een telaatkom-reputatie heb. Nu laat ik me ook wel erg snel afleiden. Dan ben ik op zich ruim op tijd opgestaan om een afspraak te halen, maar dan wil ik nog héél even m'n berichten op GAY.NL checken. En dan toch ook even kijken wat zich elders op het internet heeft afgespeeld. En je bent zo een half uur á 3 kwartier verder.

  Zo vlak voor het einde van het jaar had ik twee hele nare telaatkom-uitschieters. Nee, drie! Nouja, bij eentje ben ik uiteindelijk überhaupt niet meer komen opdagen. Dat valt weer onder een hele andere categorie.

  Vrijdagmiddag had ik een filmdate. Ik vind het altijd heel belangrijk om dat soort dingen géén date te noemen, dat maakt het altijd zo sollicitatiegesprekkerig, maar het was uiteindelijk toch stiekem gewoon een date. Een filmdate. En ik was gewoon 10 minuten te laat! Ik probeerde de situatie nog af te kopen, door bij wijze van flexibiliteit in te stemmen om voor de 2e keer Flushed Away te gaan zien (wat trouwens prima kan, twee keer). En door de versnaperingen bij het buffet te betalen. Hoewel ik me nu eigenlijk niet meer goed kan herinneren of ik dat wel gedaan heb? Volgens mij wel. Maar goed, het mocht niet baten, ik ben er de rest van de date steeds aan herinnerd dat ik te laat was.

  De date zelf was echt heel erg leuk. Ik ben altijd bang dat je elkaar uiteindelijk niets te vertellen hebt, bang om afgewezen te worden, de standaard dingen, maar het was heel relaxed. Ten eerste waren er de standaard 3 zoenen op de wang bij aankomst. Nu is er tegenwoordig een soort nieuwe trend om nog maar 1 zoen te doen, of alleen te omhelzen, of helemaal niets. Ik ben niet van die trend, het heeft er nu al 2 keer voor gezorgd dat ik Emil, een vriend van mij, bijna vol op de mond zoende wegens gebrekkige choreografie. Maar dat terzijde.

  Ten tweede was het gewoon écht heel leuk om met hem te praten. Ik heb recentelijk ook wat dates met een andere jongen gehad (om mijn eindejaars-quotum te halen, jeweettoch) en hoewel dat een lieve jongen is, met een voortreffelijke muzieksmaak, denk ik uiteindelijk toch dat we elkaar niet zoveel te vertellen hebben. Dat ik hem dat zelf nog moet mededelen, omdat hij momenteel in het buitenland zit, is natuurlijk wat ongunstig.

  Ik merk ook dat ik helemaal niet aan die jongen-in-het-buitenland moet denken, terwijl ik sinds vrijdag wel regelmatig aan de jongen-van-de-filmdate moet denken. God, ik hoop dat ze het allebei niet lezen. Maar je moet je kwetsbaar opstellen he. 'Jezelf kwetsbaar opstellen' is het nieuwe zwart. En 'pessimisme' ook.

  Hoe dan ook, de filmdate van Vrijdag breidde zich uit: we zijn eindelijk een nieuwe vullig voor mijn agenda gaan kopen. Dat was één van de objectives van deze week, naast het verven van mijn huis, waar natuurlijk NIETS van terecht is gekomen. Hij heeft zelf ook een agenda gekocht. Toen zijn we nog iets gaan drinken in de Arc, en ben ik erachter gekomen dat die jongen dus geen flauw idee heeft waar Australië ligt. ,,Ze zeggen dat het altijd zo ver weg is, maar volgens mij is het maar 3 uur rijden!" zei hij onder het genot van een Arc Angel. ,,Als we ooit samen op vakantie gaan denk ik dat het beter is dat jij hem niet plant." antwoordde ik.

  Nu had ik óók afgesproken om met Sven te hangen. Sven is zichzelf momenteel aan het zoeken in Praag (,,Misschien ben ik dáár wel!") maar hij was even een weekje in Nederland. Ik vind Sven heel erg leuk (....Sven) dus ik wilde hem heel erg graag zien. We hadden afgesproken om in het begin van de avond, zo tussen 5 en 6, iets te gaan doen. Ik zat om 5 uur nog met mijn date in de Arc, dus SMSte ik Sven maar even, wat hij precies wilde afspreken. Na een tijdje hoorde ik niets, dus belde ik hem even - geen gehoor. Ik herinnerde me dat hij eerder die middag iets met Coty ging doen, dus belde ik Coty. ,,Sven is ongeveer een uur geleden naar jouw huis vertrokken, en hij heeft zijn telefoon niet bij zich" zei Coty. Shit! Moest ik nu mijn halve Long Beach Ice Tea laten staan en snel naar huis fietsen? Maar als het al een uur geleden was, dan zou Sven toch inmiddels al niet meer voor mijn deur staan? Ik twijfelde en twijfelde, en uiteindelijk heb ik Sven z'n voicemail ingesproken in de hoop dat hij die op afstand zou afluisteren. Met m'n nummer erbij enzo. Ik heb zelfs nog buurman Ron gebeld of hij even wilde checken of er onverhoopt iemand voor mijn deur stond, maar Ron zat helaas in de auto. Ik heb Sven beloofd dat ik hem vóór September in Praag zou opzoeken.

  Uiteindelijk ging ik met mijn date naar de afhaalchinees (nouja, de April eigenlijk) en daar kwam zijn zus ook langs. Wel z'n echte zus, dus niet zoals hoe stomme homo's zeggen ,,En dit is m'n zus!" en dat er dan een mager loenzend jongetje met een strak shirtje en een kuifje naast staat. En er kwamen ook nog 2 vrienden van m'n date bij. Jeumig. We gingen zelfs nog naar Mont Martre, waar ik anders écht nooit kom. Maar het was wél leuk, mede omdat Chris (peppi!) er achter de bar werkt en ik hem héél erg mis sinds hij niet meer bij ons op kantoor werkt.

  Uiteindelijk was het tijd om een centje te gaan pinnen, en er waren wat vrienden van me in de Arc gearriveerd, dus besloot ik ze even op te zoeken. Uiteindelijk ben ik toch weer terug naar mijn date gegaan (die inmiddels in de April was) en daar was inmiddels ook zijn beste vriend gearriveerd. Dat is best wel hardcore, om meteen iemand z'n hele 'roedel' te ontmoeten. ,,Zometeen komen mijn ouders en broer ook, dan hebben we dat ook maar weer gehad!" zei hij grappend.

  Hij heeft me ook nog uitgenodigd om met hem en zijn... Nouja, ik blijf het maar 'roedel' noemen, Oud & Nieuw te vieren op de Dam. Ik vertelde hem dat ik al een soort feestje bij mij thuis had, voor alle mensen die nog geen plannen hadden. Een Oud & Nieuw Refugee Camp. En dat mijn uitzicht om 12 uur altijd zo mooi is. ,,Als je bij mij bent om middernacht is je uitzicht toch ook mooi?" zei hij toen, best wel gevat, op zich.

  De volgende dag zou ik om 13:00 uur gaan lunchen met Eelco. Om 13:35 belde Eelco me op, om te vragen waar ik in godsnaam was. Ik ben als de gesmeerde bliksem gaan douchen en naar de Bagels&Beans gefietst. Weet je, ik gebruik mijn mobiele telefoon als wekker. En het wekkersysteem is zo ingericht dat je naast het tijdstip ook moet invoeren op welke dagen de wekker allemaal af moet gaan. Dus ik had netjes 11:30 uur ingevuld, maar niet aangevinkt dat die wekker ook op Zaterdag af moest gaan. En in GODSNAAM, wíe weet er tegenwoordig nog welke dag het is, met al die feestdagen en afwijkende openingstijden enzo? Gelukkig was Eelco niet heel erg boos.

  Ik had immers ook kadokies voor hem mee. Eelco en ik wilden namelijk allebei niet de Oprah Winfrey DVD boxset voor onszelf kopen, omdat we het een stomme aanschaf vonden. Maar toen bedacht ik dat het misschien minder stom zou zijn als we hem elkaar cadeau zouden doen! Dus Zaterdag hebben we in de Bagels&Beans elkaar een stukje Oprah cadeau gegeven!

  Daarna moest Eelco nog voor één of ander vaag feest allerlei kadokies van 1 euro per stuk inslaan. In de Kinkerstraat blijken opvallend veel bullshit-winkeltjes te zitten die toevallig allemaal dingen van 1 euro verkopen. Een pond kikkererwten bijvoorbeeld, of een heel vies stinkend zeepje, of geurstiften. Die geurstiften lagen bij de Intertoys, en daar viel mijn oog op een puzzel. Een hele bijzondere puzzel, want als 'ie in elkaar zit, is het een wereldbol! Het ideale kadokie voor m'n date van Vrijdagmiddag dus! Maar al snel besefte ik me dat a) een kadokie van ? 24,95 misschien een tikje gortig zou kunnen zijn voor iemand waar je 1 keer een date mee hebt gehad en die verder nog niet bij je in is getrokken en b) zo'n puzzel waarschijnlijk nét iets te ingewikkeld zou zijn voor de persoon in kwestie. Ik heb dat vandaag telefonisch kunnen verifiëren, en het leek hem inderdaad ook véél te moeilijk.

  Vanavond was het Oud&Nieuw Refugee feest. Ik heb héél low key met 5 anderen Oud&Nieuw gevierd bij mij thuis. Al m'n andere vrienden waren in het buitenland, in Haarlem, in Alkmaar of op een feestje 'ForBottomsOnly', waar ik wegens mijn seksuele oriëntatie niet thuis had gehoord. Het feestje was dus leuk en Obbie en d'r man hebben zelfs nog aangeboden om Poekie een week bij hen te laten logeren. Dan kan ik eens ontdekken of ik haar ontzettend zou missen enzo. Ik vraag mezelf de laatste tijd nogal eens af of ik nog wel 10-15 jaar met Poekie samen kan leven, en ik ben daar eigenlijk niet zo zeker van.

  In tegenstelling tot een jaar geleden, heb ik dit keer echt héél veel goede voornemens. Ik heb er zelfs een lijstje van gemaakt. Of nee, niet zozeer een lijstje met goede voornemens, maar een aantal dingen die ik in 2007 gedaan wil hebben. Misschien is het feuilleton-technisch wel leuk om iedere keer als zo'n goed voornemen behaald is, er een logje over te maken. Of misschien moet ik aan het einde van 2007 wel posten wat er allemaal gelukt is en wat niet. Ik zie nog wel.

  Gelukkig nieuwjaar allemaal, maak er wat van.

  No feedback yet