« Sprk en de nieuwe hobbySprk en de fucked up ochtend »

  Sprk en de gedigitaliseerde nostalgie

  09-12-04

    15:34:00, by S p r k .   , 282 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de gedigitaliseerde nostalgie

  Ik was vroeger echt helemaal weg van de Dolly Dots. Ik was zelfs op m'n 7e bij hun afscheidsconcert in de Escape! Da's tevens de enige keer dat ik ooit in de Escape ben geweest.

  Ik heb hun LPs lang geleden allemaal weg gedaan, maar tijdens de Dolly Dots 'revival' in 1999 ben ik toch maar weer wat materiaal gaan verzamelen. Toen ik vorige maand de nieuwe DVD met live concert en TV optredens kocht wist ik het zeker: ik heb alle Dolly Dots LPs nodig. Op CD. Ik heb, dus ik ben.

  Nu is van de Dolly Dots niet zo gek veel materiaal op CD verkrijgbaar. Alleen hun in Amerika opgenomen slechte CD en soundtrack voor hun gelijknamige film "Dutch Treat" is destijds officieel uitgebracht (ja, en een best of, maar dat is niet boeiend). En nu zijn er allemaal compilatie CDs waar steeds weer dezelfde nummers op staan. Maar de originele albums uit de jaren 80 zijn nergens te krijgen.

  Tenminste, dat dacht ik. Tot ik Fonos.nl tegenkwam. Fonos.nl is volgens hun eigen site 'een initiatief van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid' en je kunt er dus CDs bestellen van Nederlandse LPs.

  Nou kan ik dat zelf ook wel, een LP op CD zetten, maar het klinkt toch niet zo 'vol' als ik zou willen. Dus heb ik bij 'het grootste audiovisuele archief van Nederland' mijn favoriete Dolly Dots album ("Take Six") besteld. En eergisteren ontvangen. En het klinkt echt heel fijn!

  Dus nu heb ik bij gebrek aan externe Sinterklaas- en kerstcadeautjes, nog maar 3 CDs besteld: P.S. We Love You/ Live in Carre / Attention. Ben benieuwd of ik ze voor het weekend nog binnen heb! Hoezee!

  No feedback yet