« Sprk et l'ekkageSprk en de milieupolitie »

  Sprk en de getrokken keuzes

  20-04-05

    20:53:00, by S p r k .   , 705 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de getrokken keuzes

  Na vorige week getuige te zijn geweest van de eerste gay faux-pas van Robbedoesje en de zwangerschap-coming out van mijn Twentse collega, kwam 1 van de twee motelgasten langs voor een goed gesprek. Ik was inmiddels allang niet meer zo boos als eerder die week, en het was duidelijk dat hij ook niet blij was met hoe alles was gelopen. Sterker nog; hij had precies de reactie en houding waar ik op gehoopt had, dus uiteindelijk heb ik ook niet meer mijn sleutel teruggevraagd.

  En terwijl ik dit zit te typen, roept een collega ineens ,,Stront krijg je er makkelijker af dan lippenstift." waarop ik me hardop afvraag wat hij daar precies mee bedoelt, om vervolgens te concluderen dat het vast iets met sodomie te maken heeft. Mijn andere collega (die ene die in zichzelf praat terwijl hij mij aankijkt) zegt dan ,,Sodomie, daar is de paus het vast niet mee eens."

  Nee, tenzij het met een jongetje van 8 is ofzo. ,,De paus moet z'n smoel houden!" roept 'Marsha', een vrouwelijke collega die er jonger uitziet dan ze is. En met die opmerking lijkt ze te suggereren dat 'sodomy is a-okay'!

  En nu legt iemand anders weer aan de telefoon uit dat een hond twaalf tepels heeft, en nog een kleinere extra reservetepel. Voor calamiteiten ofzo.

  Maar ik dwaal af.

  Die middag mocht ik gezellig naar het OLVG om 2 verstandskiezen te laten trekken. Nieuwe dingen zijn altijd eng, dus ik was best een beetje nerveus. Ik probeerde mezelf dan ook te kalmeren door tijdens het wachten op een pasje, voor iedere voorbijganger een passende ziekte te bedenken.

  Eenmaal op de juiste afdeling in het OLVG aangekomen werd ik al snel opgehaald door een vrouw waarvan het leek alsof ze totaal geen Nederlands spreekt, maar fonetisch wel wat standaardzinnetjes heeft ingestudeerd. En zíj ging dus mijn röntgenfoto maken. Al die straling kan nooit goed voor je zijn.

  20 minuten later werd ik weer door haar opgehaald, en mocht ik mee naar de kaakchirurg; een aardige man van middelbare leeftijd. ,,Ik had ook naar de Prinsengracht kunnen gaan, maar een vriend van mij is ook bij u geweest, en die vond het helemaal te gek!" vertelde ik hem zenuwachtig. Enigszins verbaasd liet hij me plaatsnemen in zijn tandartsstoel. En terwijl ik daar zo lag zag ik hem een enorme spuit pakken. Van het formaat waarin je ook siliconenkit kunt krijgen voor allerlei bouw- en montagewerkzaamheden. Ik begon me af te vragen of dit de spuit is waar ze mensen ook mee in narcose spuiten, en voor ik het wist had ik mijn verdovingen al achter de rug.

  Die verdovingen moesten natuurlijk even intrekken, dus werd ik naar een andere ruimte gebracht, waar de kaakchirurg assistente een babbeltje met me maakte. Ergens hing mijn röntgenfoto, en toen de kaakchirurg weer binnenkwam gaf hij me een compliment; ik heb blijkbaar een extra bonus verstandskies. ,,Daar mag je trots op zijn!" Eh, nee, dank je. Dat is alleen maar weer extra trekwerk.

  Het trekken zelf viel wel mee, maar er is een heel erg naar krakerig geluidje dat je hoort terwijl je kies eruit gaat, dat echt heel erg vies klinkt. Ik moest op een soort door-de-helft-geknipte (maar steriele!) tampon bijten, 3 kwartier lang. Mooi, ik mag dus 3 kwartier lang niet mijn mond open doen. Niet erg, dat durfde ik op dat moment toch niet. Ik maakte meteen weer een afspraak voor mijn andere 2 verstandskiezen, en met een nog verdoofde wang fietste ik weer naar husi.

  En mag ik even zeggen: thank god (zonder hoofdletter) voor Brufen Bruis, de 600mg sidekick van Ibuprofen, in poedervorm. Om te snuiven, of om een vies bruisend drankje mee te maken.

  Helaas heb ik de instructies in de bijsluiter, over het niet consumeren van alcohol, compleet afgedaan als buitensporig radicale christelijke propaganda. Dus toen ik Zondag in de Trut was, moest ik al vrij snel langs de kant gaan zitten. Uiteindelijk ben ik voor 1 uur al naar huis gegaan.

  Gisteren ben ik door de stromende regen van CS naar huis gefietst. En aangezien ik er geen gewoonte van maak om voor de lol door de regen te fietsen, besloot ik maar niet mee te gaan naar de sneak preview. Dus was ik een avondje thuis. Ook leuk.

  No feedback yet