« Pretty Good Year (Tori Amos)Sprk en de gipsontknoping #1 »

  Sprk en de gipsontknoping #2

  30-12-05

    15:20:47, by S p r k .   , 511 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de gipsontknoping #2

  Redelijk.

  Eerst moest ik weer rontgenfoto's laten maken. Het was ontzettend rustig op die afdeling, dus ik had het idee dat ik binnen een uurtje wel weer buiten zou staan. Maar toen ik klaar was op de rontgenafdeling liep ik naar geneeskunde 3, en daar zat het helemaal vol. ,,Neemt u plaats, we lopen wel een beetje uit." zei het meisje bij de balie. En het duurde inderdaad lang. Maar goed, ik had even tijd om mezelf te informeren over het al dan niet overspelige gedrag van Linda de Mol, het mislukte restaurant van Rene Froger en de wederopstand van Bonnie St. Claire.

  Dit keer had ik een vrouwelijke dokter. Zo eentje waarvan je weet dat ze tijdens haar studie meerdere malen bewusteloos op de grond in een plas van haar eigen braaksel in de gang voor haar kamer is aangetroffen. De man die de rontgenfoto's had gemaakt zei al dat hij de breuk nog steeds erg duidelijk kon zien, dus ik was niet erg hoopvol.

  Maar het gips mocht eraf! Dus ik mocht naar de gipskamer, waar 'Danny' mijn paarse gips eraf ging ZAGEN. Hij schoot een paar keer uit en leek uberhaupt niet erg zeker van zijn zaak, dus na een paar seconden leek het me beter om mijn blik af te wenden.


  Voor


  Na
  oze spul tussen mijn vingers is een soort jodium en zorgt ervoor dat de huid een beetje uitdroogt. En dat helpt weer tegen ontstekingen enzo. En nee, zo scheef stond mijn ringvinger eerst niet. Althans, hij stond wel scheef, maar dan vooral richting mijn middelvinger en niet richting mijn pink.

  Dat was nog een heel apart gevoel, toen het gips eraf ging. Het was sowieso een stuk kouder, maar mijn hele hand, incl. pols en vingers, was ontzettend gevoelig.

  Mijn dokter vond dat ondanks alles mijn nagels wel gewoon recht stonden, en dat is blijkbaar het allerbelangrijkste in dit soort gevallen. Ik moet nu de komende 3 weken dagelijks oefeningen doen in een bak warm water. Daardoor zouden mijn spieren minder stijf moeten worden. Over 3 weken gaan ze kijken of dat goed gaat, zo niet, dan krijg ik eventueel fysiotherapie.

  Ik heb natuurlijk ook nog gevraagd hoe het zit met computergebruik. Ik mag sowieso de eerste week eigenlijk vrijwel niet mijn rechterhand gebruiken. Als ik echt denk dat het gaat, dan misschien een kwartiertje, en dan weer even rust, etc. Uiteindelijk mag ik steeds langer aaneengesloten mijn rechterhand gebruiken. Ik moet er wel goed op letten dat ik mijn hand al laat rusten voordat hij pijn gaat doen. Anders zou ik het alleen maar erger kunnen maken. Dat klinkt niet echt hoopvol, want mijn linkerarm blijft erg gevoelig en af en toe zelfs pijnlijk.

  Ik zal kijken of ik dit weekend weer een beetje kan sporten (met mitella). Daar zouden de spieren in mijn linkerarm en -schouder misschien wat losser van kunnen worden. En ik ga gewoon heel vaak "Eye Of The Tiger" neurien en wat minder achter de computer, dan moet het allemaal goedkomen. Of zou de installatie van Christopher Reeve nog beschikbaar zijn?

  No feedback yet