« Sprk en de Gozer-updateSprk en de reckless abandonment »

  Sprk en de Goedemorgen!

  28-09-04

    11:23:24, by S p r k .   , 271 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de Goedemorgen!

  Vanochtend op het station werd ik tijdens het wachten op mijn bagel met cream cheese en biologische zalm (da's pas een ontbijtje!) entertained door een vrouw die werd afgevoerd door de politie. De vrouw, die eruit zag alsof ze heel goed achter een Rabobank loket zou kunnen werken, was erg erg luid aan het schreeuwen en schelden. Aangezien ze in het Nederlands schreeuwde, en naast mij 2 fijne Australische toeristen ook stonden te wachten op hun bagel, besloot ik alles even te vertalen. En tot zover mijn goede daad voor vandaag.

  In de trein zat voor me een man waarvan ik meteen al wist dat hij geen kaartje had. Zo'n man met een schijnheilige harses. Kaal, met een korstje op zijn kruin, vermoedelijk veroorzaakt door een eerdere aanvaring met een treinconducteur. Ik bad tot iedereen in de lucht en wachtte. Inderdaad; we werden weer eens gecontroleerd, en meneer had mooi geen kaartje. Ik liet gracieus mijn trajectkaart zien en glimlachte.

  Nog even een Poesje-update... Het gaat goed. Het is natuurlijk allemaal anders nu ze niet de hele dag achterna gezeten wordt door d'r broertje, dus ze miauwt wat vaker enzo. Maar ze is nog nooit zo aanhankelijk geweest. Met grof geweld duwt ze zichzelf, soms haar evenwicht verliezend, tegen me aan. Gisterenavond tijdens mijn favoriete real-life docudrama America's Next Top Model heeft ze een uur lang op zeer onnatuurlijke wijze op mijn arm gelegen en vanochtend begon ze tegelijkertijd met mijn alarm te miauwen. Ze is liever dan ooit en ze heeft ook een hernieuwde belangstelling voor de gebeurtenissen op straat, die ze vanaf mijn vensterbank nauwkeurig in de gaten kan houden.

  No feedback yet