« Sprk en de Doebie BroddersSprk en de koudie »

  Sprk en de internetdate

  10-11-04

    20:26:47, by S p r k .   , 609 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de internetdate

  Een goede vriendin van mij heeft vanavond voor het eerst een date via internet. Deze goede vriendin, laten we haar voor het gemak Gerdie Schouten De Vries-Andries noemen, was het beu om de hele tijd in d'r eentje thuis naar films met Hugh Grant te kijken, dus gaf ze zich op bij een bekende Nederlandsche datingsite.

  En ze had vrijwel meteen beet. Dat is ook niet zo gek, want Gerdie Schouten De Vries-Andries is niet alleen een leuke vrouw, ze is ook nog aantrekkelijk en succesvol in haar leven. Quite a catch, zou Hugh Grant dan bijvoorbeeld weer zeggen. Maarja... Internetdating was voor Gerdie Schouten De Vries-Andries natuurlijk nog wel onbekend terrein. Dus vroeg ze Sprk, de internethoer, om raad.

  Ik heb in mijn leven zo ongeveer... Nou, 4000 dates via internet gehad. Nee, het waren er iets minder, maar ik zal er niet ver naast zitten. En soms is het he-le-maal raak en hou je er zomaar een vriendje aan over (die 'je' - in dit geval dus ikzelf - vervolgens weer onbewust binnen een maand wegjaagt) en soms weet je aan iemand z'n reactie op de Coca Cola reclame in de bioscoop al dat je de persoon in kwestie NOOIT MEER gaat zien. En alles daartussenin.

  Maar het zijn barre tijden, dus het leek me een goed idee om Gerdie Schouten De Vries-Andries wel even van een paar tips te voorzien. Dit zijn in ieder geval de mijne;

  Doe een openbare locatie
  Niet meteen bij iemand thuis; voor je het weet word je een SM-avonturenkelder in gesleurd (waar gebeurd!) en ben je drie dagen van huis. En andersom kun je zomaar met een (goed bedoelde!) kleptomaan te maken hebben en is na afloop van een in jouw ogen goed gelukte date ineens je GSM en je favoriete LP van de Carpenters weg.

  Geen dinner-date
  Tijdens een etentje moet je namelijk de hele tijd met elkaar praten. En je weet eigenlijk nooit van tevoren of het wel 'klikt'. Er zijn dan dus twee opties; de gezellige bioscoopdate, waarbij je eigenlijk helemaal niet hoeft te praten (behalve soms een gemompeld ,,Wat is dat vliegtuig groot, he?"). Maar je kunt ook gezellig iets gaan drinken. Bij die laatste optie is het helaas wel weer noodzakelijk om met elkaar te praten, maar je kunt altijd zeggen dat je nog naar een feestje moet en dan alles lekker afkappen. En als iemand wel leuk is, dan kun je erna altijd nog gezellig uit eten gaan.

  Telefonisch contact!
  Zorg dat je iemand z'n telefoonnummer hebt (da's handig tijdens het afspreken als je iemand dus helemaal NIET herkent aan de gele roos die ze tussen hun tanden hebben). En dat je even met elkaar gesproken hebt. Dan weet je meteen of iemand een smerig Tukkers of Limburgs accent heeft.

  Tell a friend
  Zorg dat een vriend die je vertrouwt weet wat je gaat doen en met wie. Geef ook het telefoonnummer van je date aan die vriend, en spreek met elkaar af dat je op een bepaald tijdstip (na de date) contact hebt. Als het goed is gegaan kun je namelijk een uitgebreid verslag doen. En als het niet goed is gegaan weet je goede vriend dat hij je niet kan bereiken omdat je vermoedelijk door iemand van je clit tot aan je navel bent opengereten met een slagersmes.

  Regel een hulplijn
  Als het echt te erg is, excuseer jezelf dan even en SMS diezelfde vriend dat hij/zij je over een kwartiertje terug moet bellen. Als vervolgens je telefoon gaat, neem dan op en zet onmiddelijk een bezorgd gezicht op. Roep iets als ,,Helemaal vergeten, m'n goudvis moet afzwemmen!" en vertrek. En neem een ander nummer.

  No feedback yet