« Sprk en de getrokken keuzesSprk en de nieuwe baan als motel receptioniste »

  Sprk en de milieupolitie

  12-04-05

    19:30:32, by S p r k .   , 240 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de milieupolitie

  Vanochtend zat er een heel lief briefje aan mijn fiets geplakt. Ik citeer:

  ,,Fietswrakken (goed, ik heb niet echt een HELE mooie fiets, maar een WRAK? Dat is een beetje respectloos naar mijn mooie paarse fietsbel toe)
  Een fiets mag alleen gestald worden in een fietsenrek (alsof die niet vol staan bij mij voor de deur) en niet aan een paal (onderstreept, om te benadrukken dat de mijne dus tegen een lantaarnpaal stond, alsof dat niet OVERDUIDELIJK is) of hek vastgemaakt worden. De politie en de milieupolitie (ik denk dat dat een vrijwilligersorganisatie is met vegarische linkse hippies) zien toe op de naleving van deze regel en schrijven indien nodig een boete uit (met andere woorden: ik mag nog blij zijn dat het bij dit briefje gebleven is). De milieupolitie verwijdert regelmatig fietswrakken (met andere woorden: ik mag blij zijn dat mijn fiets er überhaupt nog staat). Wanneer u een wrak wilt laten verwijderen (als de NSB'er die je dan bent), kunt u op werkdagen tussen 12.00 en 13.00 uur bellen naar 589 86 86 of e-mailen via www.baarsjes.amsterdam.nl.

  En dan heeft deze linkse vegetarische hippie als puntje op de spreekwoordelijke i er zelf met RODE (dus corrigerende!) pen het volgende erbij geschreven:

  Vooral op deze plaats zijnde een IN- (juist, hoofdletters, om misverstanden te voorkomen) UITWEG WIEGBRUG/Geuzenbuurt! (uitroepteken!)

  Tot zover het briefje. En het is niet eens 14 februari!

  De milieupolitie... Saving the world from evil... One bike at a time...

  No feedback yet