« Sprk en de uitbesteedde conversatieSprk en de drinking game poll-uitslagen »

  Sprk en de Oud-Hollandsche Spelletjesavond!

  22-07-05

    12:47:28, by S p r k .   , 706 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de Oud-Hollandsche Spelletjesavond!

  Gisterenavond was het weer eens tijd voor een nostalgische Oud-Hollandsche spelletjesavond. Ik had een middagje vrijgenomen om nog wat te kunnen opruimen, en dat is (afgezien van mijn computertafel) best goed gelukt. Sex-Robert heeft ook nog heel fijn meegeholpen. Toen zijn we samen naar de ALDI gelopen, waar ALLES echt 45 cent kost! Dat is nog eens fijn! En het was OOK NOG tijd voor Supermodel Documentary Hour!

  Toen kwam LeFruit. En die had allemaal avontuurlijke lekkere hapjes gemaakt. Onwijs tof!!

  Daarna kwamen al snel de andere gasten aan. Diederik is zelfs helemaal overgekomen uit Frankrijk, speciaal voor deze avond! En het was heel fijn om hem eindelijk weer te zien.

  Helaas waren Jan en Loes (zijn +1) wat later, maar zodra ze er waren zijn we begonnen met 'weerwolven'. Dit spel heb ik geleerd op de verjaardag van Sex-Robert en Bunny-Michael. En zoals verwacht vond iedereen het in eerste instantie super-ingewikkeld. Maar na 1 ronde zat iedereen er keihard in. We hebben echt heel veel spelletjes gedaan. Toen bleek ook dat bepaalde mensen helemaal niet zo goed waren in logisch nadenken als ik aanvankelijk dacht.

  We hebben ook nog een ander spel gedaan, waarvan ik de naam niet meer weet. Maar je hebt allemaal papiertjes met namen erop ofzo, en dan moet je gaan uitleggen wie dat is, en je partner moet het raden. Dan lopen de gemoederen natuurlijk hoog op, dus voor ik het wist stond de Poolse hoer van downstairs (kennen we d'r nog?) voor de deur. Toen moesten we allemaal wat stiller doen. Soms lukte dat, soms heel duidelijk niet. Uiteindelijk zijn de laatste mensen denk ik rond een uur of half 2 vertrokken. Ik vond het echt supergezellig!

  Vanochtend werd ik wakker en zette ik de reeds ingeruimde vaatwasser aan. Toen ben ik aan het werk gegaan, maar het viel me op dat de vaatwasser VEEL meer geluid maakte dan anders. Na een tijdje ging ik even een kijkje nemen, en toen lag er een hele plas water voor de vaatwasser. Fuck.

  Ik heb mijn vaatwasser meteen maar uitgezet en hoopte dat die Poolse hoer van downstairs geen water langs de muren zag stromen, dan zou ik zeker weten de hele Poolse maffia achter me aan krijgen.

  Toen belde ik Brugman keukens, maar die gaven me het nummer van een of andere service desk. ,,Meneer, dit klinkt misschien een beetje lullig, maar het is momenteel natuurlijk vakantie, dus we zijn wat onderbezet qua monteurs. Ik weet niet of dit voor het weekend opgelost kan worden, want meestal krijgen mensen met kookproblemen voorrang bij reparaties." Kookproblemen? ,,Als hun keramische kookplaat bijvoorbeeld niet werkt."

  NOUJA! ,,Wat is er nu erger?" zei ik. ,,Even een paar dagen leven op de heerlijke Koken & Stomen maaltijden van Albert Heijn, in diverse fantastische smaken, 2 keer bij je ouders eten en een keertje een pizza laten bezorgen? Of iedere dag je vieze gore afwas te moeten doen, beginnend met de aftermath van een Oud-Hollandsche spelletjesavond?" Het werd even stil aan de andere kant van de lijn.

  ,,Hebben jullie dan geen speciale eenheid voor dit soort dingen?" vroeg ik nog in paniek. M'n gegevens werden nog eens gecontroleerd en ik zou teruggebeld worden.

  Ik begon maar met dweilen en wilde daarna dingen vast uit de vaatwasser halen, toen ik ineens iets merkwaardigs zag. Een pollepel. En nou is een pollepel an sich niet zo spectaculair, maar deze specifieke pollepel stond rechtop in het bestekbakje, en neigde flink naar de zijkant. Hij zou best heel goed tussen de rubberen strips gezeten kunnen hebben, die voor extra waterisolatie zorgen!

  Ik verwijderde de pollepel en zette de vaatwasser maar weer aan. Geen overstroming. Ik wachtte nog even 10 minuten. Geen overstroming.

  Toen belde ik de service desk terug. Ik kreeg een andere mevrouw aan de lijn, en vertelde dat het waarschijnlijk aan de verdwaalde pollepel lag. De mevrouw zocht me op in de computer en moest even lachen. ,,Meneer, ik ga even kijken of het rescue team al onderweg is." zei ze, voordat ze me in de wacht zette. Even later kwam ze weer terug. ,,,Meneer, de helicopter wordt afgezegd." zei ze heel serieus. Ik bedankte haar, wenste haar een prettig weekend en toen hingen we allebei op. En toen ging ik weer aan het werk.

  No feedback yet