« Sprk en de auSprk en de poepzooi #5764 »

  Sprk en de teruggevonden kaart

  03-07-05

    02:06:39, by S p r k .   , 297 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de teruggevonden kaart

  Tijdens een tweede (mislukte) zoekpoging naar mijn financiele jaarcijfers van 2000 en 2001 (waarmee mijn werkgever grote moeite heeft om ze opnieuw te verstrekken) kwam ik een ansichtkaart tegen. Op de voorkant staan hele nare foto's van Willingen/Hochsauerland, op de achterkant een poststempel van 25 juni 2001. En het handschrift van mijn moeder. Ik was destijds nog heel erg zwaar into Janet Jackson, en ze was blijkbaar fanatiek gaan zoeken naar iets om voor me mee te nemen.

  ,,Lieverd, ik hoop dat jij het net zo goed hebt als wij. 8 boekjes van Janet heb ik voor jou. Liefs, Ma."

  Daaronder staat in het handschrift van de beste vriendin van mijn moeder:


  ,,en ik mag er niet eens in kijken want dan kreukelen de boekjes."

  Voordat mijn moeder dood ging heb ik haar gevraagd om iets voor me te schrijven, zodat ik dat altijd zou hebben, en kon lezen op momenten dat ik daar behoefte aan had. Helaas kon ze op dat moment al geen pen meer vasthouden, en heeft bovengenoemde beste vriendin van mijn moeder dus het een en ander opgeschreven, in haar eigen woorden.

  Maar in de doos zat tussen de ansichtkaart, allerlei rekeningen, bankafschriften en loonstrookjes ook nog een andere kaart, met allemaal Duitse tekst op de voorkant, en op de achterkant weer het handschrift van mijn moeder.

  ,,Lieve Martijntje!

  Jammer dat deze kaart niet in het hollands is, maar je verstaat wel wat ik wil zeggen. Ik houd heel veel van je en ik zal altijd in je buurt zijn met mijn hart.

  Liefs, je ma."

  En ondanks het gebrekkige Nederlands is dat natuurlijk wel weer heel fijn om te lezen, op een zaterdagnacht wanneer mijn keel weer rauwig is en mijn kat het huis door springt omdat ze denkt dat ze zo een vlieg kan vangen.

  No feedback yet