« Sprk en het k-weekendSprk en de grote pisbak »

  Sprk en de toerist

  24-04-05

    22:22:41, by S p r k .   , 701 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de toerist

  Vrijdagavond kwam Robbedoesje langs. ,,Martijn! Ik heb je al zo lang niet gezien! Tijd voor een slumberparty!" had hij eerder die middag gezegd. Met 'zo lang' bedoelt hij overigens eigenlijk 'sinds afgelopen Zondag', maar goed. Dus kwam hij na z'n werk langs. En een slumberparty met Robbedoesje komt er eigenlijk op neer dat ik uiteindelijk uitgeteld op bed lig terwijl hij een stuk of 4 afleveringen van Desperate Housewives kijkt.

  De volgende ochtend heb ik de nieuwste aflevering van Family Guy gedownload. Da's een serie die al een keer stopgezet is, maar na diverse acties van fans toch nog een extra seizoen op TV is gebleven. Daarna was het echt voorbij, Family Guy was cancelled. Totdat jaren later de serie op DVD uit kwam en al snel een van de best verkopende TV series werd. Ook de herhalingen op Cartoon Network werden goed bekeken, dus werd besloten om na een paar jaar de serie weer op te pakken. En naar mijn weten is dat nog nooit eerder bij een andere TV serie gebeurd. Ik was dan ook vol van vreugde toen ik eindelijk Asian Reporter Tricia Takanawa weer voorbij zag komen (,,Diane, I'm standing outside the Park Barrington Hotel because they don't allow Asians inside.")

  Daarna ben ik met Robert nog naar die nieuwe film met Pierce Brosnan en Selma Hayek geweest (,,I want to make music VIDEO!") in City 4. En City 4, dames en heren, is niet veel meer dan een kamertje met een grote breedbeeldTV erin. Serieus; mijn televisie thuis is groter. En daar betaalt een gemiddelde bioscoopbezoeker dan 9 euro voor. Ik natuurlijk niet, want Robbedoesje heeft een movie card En ik denk er serieus over om ook een paar uur per week bij Pathe te gaan werken.

  's Avonds ben ik nog met TumTom en zijn lesbische vriendin naar The Interpreter geweest. Lange film. Lange, lange film.

  Daarna ging ik naar huis, omdat ik niet zo'n zin meer had. Maar Robbedoesje belde en smeekte me om mee uit te gaan. Dat kon ik natuurlijk niet weerstaan. Dus uiteindelijk gingen Robbedoesje, mijn buurvrouw en ik op weg naar de Reguliers. Toen ik de Soho binnen liep zat er een jongen ontzettend naar me te glimlachen. Ik besloot dit keer eens niet door te lopen maar een gesprek aan te knopen. ,,Gaat het wel een beetje?" vroeg ik hem. Hij bleek Engels te zijn en de volgende dag om 4 uur 's middags weer naar huis te vertrekken. Kassa.

  Ik liep naar boven, naar de rest van mijn posse, en al snel kwam hij ook naar boven om even naar het toilet te gaan. Hij bleef wel erg lang weg, en uiteindelijk bleek hij dat hij allemaal Nederlandse woordjes had geleerd van de toiletjufvrouw. Toen kwam hij nog even met me praten, maar al snel bleek dat in Engeland zijn vriendje op hem wachtte. Poe hee.

  Daarna zijn we nog naar de Arc geweest, waar een Long Beach Ice Tea best veel effect had, en daarna zijn we doorgegaan naar de YouII. Ik had m'n roze overhemd en lila stropdas aan, en ik heb nog nooit zoveel positieve aandacht gehad. De YouII was vooral heel erg warm, dus daar ben ik niet lang gebleven. Mijn buurvrouw en ik gingen snel weer terug naar onze fietsen.

  Onze fietsen stonden vlakbij Soho dus het kon mijns inziens geen kwaad om nog even te kijken wie daar nog achter waren gebleven. De Engelsman zat nog steeds aan de bar. ,,Hey! Blijf je dit keer wel? Kom je bij me zitten?" vroeg hij. Ik vroeg hem of hij een monogame relatie had. ,,Ja, maar je kunt toch ook blijven voor mijn eh... Leuke persoonlijkheid? Enzo?" antwoordde hij. ,,Nee, dan ga ik wel naar huis." zei ik, en toen liep ik naar buiten. Voldaan, zelfs.

  Vanmiddag heb ik met Robbedoesje en mijn buurvrouw in het Erasmuspark gehangen met wijn en brie enzo. Best leuk! Twee andere parkgangers, Hans en Femke (of Mireille, het was erg moeilijk gokken) gingen frisbeeen en waren daar niet zo goed in, dus dat was wel grappig. Verder heb ik een geweldige maaltijd gemaakt voor de Tiener en mijn buurvrouw. Maar die smaakte weer vooral naar zalm en peper. En verder niets. Juist ja.

  No feedback yet