« Sprk en het kerstfeest #1Sprk en de ontnomen persvrijheid »

  Sprk en de update

  21-12-04

    00:46:10, by S p r k .   , 641 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de update

  'Ze' hebben web-log.nl geblokkeerd op kantoor. Omdat iemand anders (een ex-werknemer) een reactie had geplaatst waarvan sommige mensen niet vonden dat het door de beugel kon; ze had er namen in gezet. Maar die namen komen wel vaker voor op mijn weblog; die mensen plaatsen zelf regelmatig reacties. Dus het zal allemaal wel. In al mijn naiviteit hoop ik dat alles unblocked is als ik over 2 weken weer aan het werk ga. Anders kunnen we alles wel gaan blokkeren. Ik moet natuurlijk ook niet zo erg zeiken; het zijn verder geen werkgerelateerde websites enzo, maar je mag je werknemers best wat extra pleziertjes gunnen. En 2,1% aan extra pleziertjes is echt te weinig. Vooral als je... Nouja, als je toevallig weet waar ik werk en de media volgt (het financiele nieuws enzo), dan weet je wel wat ik bedoel.

  Dinsdag ben ik met andere homo's naar de Sneak Preview geweest. Ik ging vroeger zo'n beetje iedere week (met alle leuke collega's die ik destijds had, toen ik nog gewoon op de Keizersgracht werkte) maar toen er een paar keer achter elkaar foute films werden vertoond, zijn we er collectief mee gestopt.

  Dit keer verwachtten we allemaal "The Grudge", een nieuwe film volgens Japans principe en met Sarah Michelle Gellar. Maar de openingsmuziek van de film was wel erg opgewekt, en inderdaad, geen freaky Japanse film; het werd "Alfie". Dat komt kort samengevat neer op 103 minuten kijken naar Jude Law terwijl je je afvraagt of je hem ook nog leuk zou vinden als hij een nobody was die je in een bar tegen zou komen. Daarna hebben we met z'n vieren nog even in SoHo gehangen, ook gezellig.

  Vrijdag was ik in Rosa's Cantina uit eten met Cruesli. Dat was alweer een paar maandjes geleden, en in die periode hebben ze geprobeerd om het allemaal 'wat exclusiever' te maken. Met als resultaat dat ze de helft van de menukaart hebben geschrapt, dat het lekkere sletje uit de keuken er niet meer was en dat het eten echt veel minder lekker was dan normaal gesproken. Beetje jammer.

  Zaterdag ben ik naar de film en uit eten geweest met Robbedoesje. Daarna was het tijd om samen met een groep tienermeisjes uit Schagen (en ook twee tienerjongetjes!) op stap te gaan. Uiteindelijk was alles vol of niet leuk, en zijn we in de Hot Spot gaan hangen. Dat was best nog leuk; ik heb een indringend gesprek gehad over Britney Spears, een van de meisjes geprobeerd te versieren, en een workshop 'bloedneus veroorzaken tijdens het zoenen' gekregen van 1 van de tienerjongetjes.

  Zondag heb ik de hele dag op bed naar seizoen 2 van de Gilmore Girls gekeken. Fantastisch. Pas 's avonds heb ik een beetje opgeruimd en daarna ben ik naar de Trut gegaan. Het werd wederom duidelijk dat ik echt alcohol 'nodig' heb om een beetje relaxed de avond door te komen. Moet kunnen. Alleen zonde om een glas drinken (dubbele Bailey's nog wel) op de grond kapot te laten vallen.

  Later bij vertrek ben ik weer door iemand gevraagd waarom ik me eigenlijk nog niet als vrijwilliger op heb gegeven. Volgende keer toch maar eens informeren wat dat dan precies allemaal inhoudt. Ik bedoel... Ik wil best bij de kassa zitten (net als toen ik 16 was) of achter de bar staan (net als toen ik in die bar in New York werkte waar die vrouwen op de bar dansten, terwijl ik liedjes probeerde te schrijven die ik vervolgens niet zelf durfde te zingen). Maar ik bedoel; ik durf zelf niet naar de WC in de Trut. Laat staan dat ik het daar schoon wil maken. Ik bedoel; ik maak mijn eigen badkamer al net iets te onregelmatig schoon. We zullen zien.

  Verder zal ik niets zeggen over de loge die dacht dat Komijnenkaas eigenlijk Konijnenkaas was, en gemaakt werd van de melk van konijnen.

  No feedback yet