« Sprk en de dagenSprk en de ongeschreven regels »

  Sprk en de (w)(r)ing

  24-03-05

    19:21:40, by S p r k .   , 600 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en de (w)(r)ing

  Het gaat deze week alweer wat beter. Maar zoals Obbie al schreef: ik moet weer naar de kapper. Mijn kapsel was echt een week lang geweldig, maar die week is duidelijk weer voorbij. Al een tijdje.

  Dat fanatiek sporten; ik doe mijn best, maar vaker dan 3X per week zit er gewoon niet in. Er kwam pas nog een fijne meneer langs om mijn crosstrainer te repareren. Ik hoorde een soort getik ofzo, en uiteindelijk bleek dat door gebruik e.e.a. een beetje los was gaan zitten. Die avond ging ik meteen weer fanatiek sporten. Na een uur ben ik zo bekaf van mijn apparaat gestapt dat ik helemaal vergat dat ik mijn hartlsagmeterdingetje nog in had. En dat zit met een stekkertje in het apparaat. En nu is dat stekkertje kapot.

  Vrijdag was ik naar Th Ring 2 - echt een baggerfilm. Ik zou mensen bijna willen aanraden om dan maar naar Million Dollar Baby te gaan, maar ik kan me ook weer niet voorstellen dat iemand wil zien hoe een potige lesbienne halverwege de film gaat aftakelen, onder toeziend oog van een in-staat-van-ontbinding-zijnde bejaarde. Maar ik dwaal af.

  Naast het oninteressante verhaal, de ronduit belachelijke scene waarin een moeder haar zoontje in bad wil stoppen terwijl iedereen weet dat het onheil zich inmiddels juist via water verspreidt, en de scene met een roedel losgeslagen herten die uiteindelijk maar gewoon weer weggaan. was er nog iets anders dat me stoorde aan The Ring 2. En dat was het stelletje dat naast me zat.

  Ze kwamen sowieso al te laat binnen. En dan niet tijdens de voorstukjes ofzo, maar echt gewoon 10 minuten na aanvang van de film. Hij was zo'n gozer die na de film duidelijk gewoon wilde neuken, en daarna eigenlijk nog wel een keer wilde neuken. Maar zij, zij snapte het allemaal niet zo goed. Of eigenlijk snapte ze er helemaal NIETS van. Dus probeerde die gozer het allemaal uit te leggen, vervolgens snapte ze het nog niet, en dan zei hij uiteindelijk maar ,,Ik weet het verder ook niet."

  En dan stelde ze de hele tijd van die typische vrouwen-vragen zoals ,,Waarom rijdt ze nou niet door?" (inderdaad, tijdens de scene met die roedel herten). En toen ze geen reactie meer kreeg van d'r vriendje, besloot ze het dan maar aan de persoon op het scherm te vragen. ,,Waarom rij je nou niet door? RIJ NOU DOOR, MENS!" Ze zal ongetwijfeld een hele goede kapster of schoonheidsspecialiste zijn in het dagelijks leven, maar van mij mag ze NOOIT meer naar de bioscoop. Zeker niet als ik, die toch 9 euro neertelt voor een kaartje, ernaast zit. Ik ga gewoon weer downloaden wat ik downloaden kan, en alleen bij hoge uitzondering (dus iedere dinsdag tijdens de sneak) nog naar de bioscoop.

  En nu we het toch over downloaden hebben; in de meest recente aflevering van South Park zit een geniaal aziatisch vrouwtje dat allemaal klassiekers zingt. Van ABBA, maar ook van The Carpenters. En je kunt op haar website ook stukjes beluisteren. Normaal gesproken zou ik natuurlijk geen reclame maken voor zoiets, maar dit is van een niveau dat duidelijk extra aandacht verdient.

  Haar naam is Wing, en ze woont tegenwoordig in Nieuw Zeeland (waar ze dus, gezien haar visage, heel duidelijk NIET oorspronkelijk vandaan komt). En ze heeft al JOUW favoriete nummers opgenomen, en op 1 CD gezet. Speciaal voor JOU.

  Mijn persoonlijke favoriet is haar versie van Money Money van ABBA, duidelijk beter dan het origineel. Klik hier om het te beluisteren! Ik ga zelf alvast 2 CDs bestellen; eentje met covers van The Carpenters, en eentje met covers van ABBA.

  No feedback yet