« Sprk en het beflapjeSprk en het nieuwe jaar »

  Sprk en het boek

  08-01-05

    13:48:07, by S p r k .   , 290 words  
  Categories: Categorie-loos

  Sprk en het boek

  Dus die Friese rietwipper staat zo voor mijn DVD kasten, de collectie waar te nemen... En ineens vraagt hij ,,Waar is je boekenkast eigenlijk?" En da's niet echt een kast, maar meer een soort krat. Met wat lichte boeken van Candace Bushnell en Helen Fielding, bijvoorbeeld.

  ,,Nou, als je geen goede boeken hebt, dan neem ik wel een boek voor je mee." mompelt hij. ,,Iets lichts!" roep ik nog. En de volgende dag komt meneer met een boek van Donna Tartt onder zijn arm binnen. En De Verborgen Geschiedenis is helemaal geen licht boek. Het is een dikke pil van ZESHONDERD pagina's. Ik ben momenteel bij pagina 51, en er is nog helemaal niks gebeurd! En we zitten bovendien midden in een dialoog over, nouja, Griekse toestanden ofzo.

  Maar ik lees door, want al in het voorwoord staat dat een van de karakters, Bunny genaamd, vermoord wordt en in een ravijn terecht komt. Ofzo. En nou vind ik Bunny sowieso meer een naam voor de echtgenote van een rijke zakenman uit North Carolina, die de hele dag thee drinkt met haar rimpelige vriendinnen, maar in dit boek is het een jongen met een kapot jasje, blijkbaar.

  Ik krijg onderhand wel het idee dat ik dit boek beter in de originele versie kan gaan lezen. Ik ben natuurlijk niet zo'n ervaren boekenlezer, toen ik op de middelbare school ineens MOEST gaan lezen was de lol er snel van af. Maar na 51 pagina's ben ik toch wel van mening dat ik een mooie briefkaart naar Barbara de Lange (vertaalster a-go-go) kan sturen met ,,Je t'accuse!" erop. Want het is echt een slechte vertaling. En zou dat niet uberhaupt een fijne ansichtkaart zijn om een flinke voorraad van in je kast te hebben liggen?

  No feedback yet